Motaq uz som vidiel kopec brozur a este som nevidel spomenuty SMTP protokol.Stojim za tym,ze mail sa da poslat aj cez MMS protokol,co ma aj zrejma spominany Scout.Ano viac dat znamena dlhsie vysielanie,vascsia spotreba,cize pri castom pohybe pojde tych slavnych 8xAA tuzkovych bateriek do kytek...Mne to nemusis takto polopate vysvetlovat,mozem ta o tom ucit,ak chces...
Motaq slusna jpg foto ma uz 2-3MB co neni problem poslat mailom,ale pochop,ze ta lacna krabica ma obmedzenu pamat.
Co sa tyka toho zabezpecenia, da sa to poriesit sleep modmi,specialnymi cidlami,je blbost aby GPS neustale bolo fixnute na satelit,ked zariadenie stoji.Plynari pouzivaju GSM moduly z cidlami,ktore bezia na bateriu 8 rokov a viac.Zobudia sa nakratko,ked treba a spia.Vsetko sa da riesit,otazka je co zaplatis.Cele sa to da zaliat aj so special bateriou do plastu a zlodeja ani nenapadne,ze vo vnutri je modul a aby to rozkuchaval,pochybujem,ze bude vytrhavat dosky plosnych spojov,aby odstranil takyto doplnok.Zlodej to kradne na to,aby to pouzival dalej,cize niekedy tam da baterky a bude napajanie.Nieco mam uz vo vyvoji,pre inu oblast. Jasne,ze ked to krmis na AA clanky,tak zivotnost je chaba.Ja riesim LION vsade kde mozem a z maleho accupacku ti vyskladam relativne obrovske kapacity.Avsak zase LION/LIPOLY clanky nestoja 5korun,vsetko su to priemyselne riesenia,ktore smrtelnik nezaplati.