dnes je štvrtok,  12. marec 2026,  meniny má Gregor,  spln: 3. marec 2026,  dnes východ slnka: 06:08,  dnes západ slnka: 17:43
termovizia nocpix
ODIMON

Ďalekohlad Steiner a všetko okolo tejto značky - diskusia

autor: Mike
pridané: 5.9.2013 15:44
zobrazení: 29 763
hlasov: 1

Ďalekohlad Steiner pro hunter 8x56 skúsenosti? Ďakujem.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Zobrazené 41-80 z 198
lukas01315
to ms len nahradne si myslim aj ja to mam
borgeo
Tak už je doma. Rozhodol som sa pre drahšiu verziu, teda Steiner ranger extrem 8x56 . Prvý dojem perfektný, hádam budem spokojný. V krabici som si našiel pribalené 4 malé plastové klipsne navyše, podobné ako sú na popruhu, ale tam už sú. Neviem kam patria, nikde mi nechýbajú. Neviete niekto kam to patrí?
lukas01315
ja som si pred dvoma mesiacmi kupil extreme a kamarat ma renger pro rozdiel je minimalny moj je trosku ostrejsi jasnejsi aspon podla mojho oka a za sera som to este neporovnaval ale zevraj je tam tiez rozdiel aj za sera
borgeo
Je v praxi badateľný rozdiel vo viditeľnosti medzi Ranger Extrem 8x56 a Ranger Pro 8x56, prípadne je ten rozdiel vo viditeľnosti hodný cenového rozdielu cca 100,- Eur?
lukas01315
Stagstalker : noo to som si presne vsimol na kamaratovom renger pro... zapadalo slnko a ked som trosku pohol hlavou horsie sa divalo po okrajoch vytvaralo ako keby flaky alebo nieco podobne tak dufam ze bude dobre
jozo641
Zdravím, Lukas : vlastním tento ďalekohľad a nemusíš sa báť :) určite nebudeš sklamaný...veľká spokojnosť z mojej strany
Stagstalker
Za sera a splnu super. Obraz ostry, ale v 80% zorneho pola, okraje mam mierne rozmazane. Pri silnom kontraste je mozne pozorovat chromaticku aberaciu, pri urcitom dopade svetla napr. pri usvite ci zapade slnka pozorujem odlesky v optike resp. zhorsenu moznost pozorovania, kedy je obraz kvoli dopadajucemu svetlu ako keby zahmleny. Za tu cenu dobra volba, ocenis ho najma za zhorsenych svetelnych podmienok.
Mysho22
Lukas: keď už si kúpil prečo sa pýtaš? Ale neboj dobre si kúpil ;-)
lukas01315
zdravim mate nejake skusenosti z ranger xtreme 8x56 ?? som si ho objednal dufam ze budem spokojny ..
Jager68
Lanus to napisal...ziaden autofocus..,
Rammstein0
namor676: Ďakujem
lct-S
Ahojte. Prosim vás, vedel by niekto z praxe porovnat Ranger Pro 8x56 a Ranger Xtreme 8x56. Je tam, co len malinko viditelný rozdiel za šera, pri ztmievaní, co len mozno par minut? (časovo) Mam Ranger Pro, som spokojny, ale rozmyslam aj nad Xtreme
namor676
Rammstein0 skús osloviť odkaz tu má nick sako80
Rammstein0
Ahojte, nevedel by mi niekto poradiť kde sa dá zohnať neoprénový popruh na ďalekohľad Steiner so systémom ClicLoc. Našiel som nejaké nemecké online-shopy ale naj by som to zohnal niekde bližšie. Ďakujem
MatoN
Steiner Ranger Pro 8x42 - Chcel by som poprosiť majiteľov tohto ďalekohľadu o praktické skúsenosti s ním, zaujíma ma predovšetkým jeho použitie za šera a tesne pred zotmením.Ďakujem
budzogan
zdravim, chcem sa opytat na akekolvek informacie, ale najlepsie osobne skusenosti s binokularom Steiner Nighthunter 10x56 roof prism: odkaz Zaujali ma len pozitivne recenzie a 30-rocna zaruka. Zda sa vsak ze sa na Slovensku ani v EU nepredava. Mate skusenosti s kupou z USA? Oplatilo by sa to po zaratani vsetkych poplatkov? Niektori slovenski predajcovia Steinery dodavaju, nie vsak tento model. Myslite, ze by bola ochota doviezt ho?
Stagstalker
Majitelia steiner ranger xtreme 8x56. Má daný ďalekohľad obraz ostrý až ku okrajom alebo sú okraje pri pozorovaní mierne rozmazané?
MarianJ13
Jasna vec stainer
vincze
Používam steiner maximálna spokojnosť hlavne za sera
Stagstalker
Prešiel nejaký čas, má už niekto reálne skúsenosti pri porovnaní steiner ranger xtreme 8x56 a Nikon Monarch 5 8x56? Zdôrazňujem, že sa mi jedná o porovnanie s posledným modelom monarchu, s označením 5, ktorý má mať ED sklá( teda nie starší monarch 8,5x56). Napr. podľa sa niektorým Nikon monarch 5 osvedčil lepšie....Jedná sa mi teraz najmä o svetelnosť pri horších svetelných podmienkach, zorné pole a ergonómia hovoria v prospech Steineru.
Stopinko
Bohužiaľ iba so 40r meoptou. Ale to je neporovnateľne ;-)
henrik
Stopinko, mal si moznost ho porovnat s nejakym inym, napr. meoptou? ako je na tom oproti konkurencii?
Stopinko
Mam ho, uistujem ta, ze sú to dobre investované peniaze.
turista1980
Steiner Xtreme 8x56 - Zdravím, krsnému ideme kúpiť ďalekohľad na poľovačku, sme prakticky rozhodnutí pre ďalekohľad xtreme8x56, ako som počul je vynikajúci, len ma prosím uistite, aby sme nevyhodili penaze von oknom
Mysho22
Rozhodol som sa pre Steiner Night Hunter xP v 8x56 nakoľko bol za skvelú cenu. Tak som viac nič neriešil. Tak či tak pri výbere z týchto ďalekohľadov nie je taký priepastný rozdiel v kvalite aspoň čo som pozoroval u Meopty a Steineru
george
Rád by som vedel, ako sa zakladateľ témy nakoniec rozhodol a ako sa mu javí vybratý model. Ja mám Steiner Wildlife PRO 8x30, na pirš ľahučký a ostrý ďalekohľad. Viem, že je mimo dotazovanej kategórie ale chcem tým povedať, že aj v prípade inej kategórie by som išiel do Steinera. Je to kvalitný ďalekohľad a cenový rozdiel oproti konkurencii stojí za uváženie.
lanus
Mysho22 - Autofocus="automatické zaostrenie" ;na okulároch si nastavíš dioptrie ostatné "dotiahne hĺbka ostrosti "; pozor nie každému vyhovuje tento sytém ; treba najskôr náležite odskúšať !!! Má ho :odkaz . Ale Ranger Xtreme 8x56 ho našťastie nemá !!!odkaz
Mysho22
Tak páni respket vlastníci Steineru Extreme vedeli by ste mi opísať funkciu autofocus?
Mysho22
Páni hmotnosť ma nejako nesrdí som mladý pekný výkony navyše poľujem v poľnom revíri kde 90% upolujem posliedkou. Ako som dole uviedol od dalekohladu vyžadujem hlavne ostrý obraz a dobrý výkon za svetelných podmienok. Preto zvažujem niektoré z hore uvedených len neviem ktorý bude ten najlepší
kestrel1
Docter Nobilem nosím popruhom cez plece alebo v ruke, na krku fakt výnimočne, ale pravda 8x56 je predsa skôr formát na statické pozorovanie. Inú 8x56 som nemal s ním možnosť porovnať, i keď je pravda, že roofiek 8x56, ktoré by ho prekonali nie je veľa. Cez leto som ho porovnával s 8,5x42 EL SV, a prekvapilo ma ako dlho sa EL držal. Nevýhodou Doctera je aj to že sa rýchlo rosí vonkajší povrch okulárov, v tom majú novšie ďalekohlady s vrstvami optimalizovanými na odvod kvapalín výhodu /EL-ku to trvá fakt o dosť dlhšie kým sa zarosí/. To čo by Docteru prospelo, keby nemal na sebe tak hrubé pogumovanie, ktoré mu patrne pridáva na hmotnosti aj 200g. Inak v lesnej tme poskytuje výborný pohľad na hviezdy. Čo sa týka opytovaaných ďalekohľadov, nemal som ich v ruke, ale ich výhoda je viac v komforte, a prípadnej predajnosti, lebo predať Nobilem je fakt umenie, kdežto toho Steinera trebárs o dva roky predáš určite ďaleko skôr, a s menšou stratou. Meostar je drahší, má strieborné zrkadlo :(, je drahší, a dúfam, že Meopta zapracuje na jeho inovácii, pretože začína strácať konkurencieschopnosť. Inak je dobrý, keďže je vyššej triedy ako Steiner, predsa Meostary majú lepšie optické usporiadanie. Možno by som v cenovej relácii porozmýšľal nad nejakým "zvučným" ďalekohľaadom z druhej ruky, starší SLC, aj FL pôjdu z cenou len dole, možno, že Zeiss nechá do budúcna v x56 len Conquest HD.
pavol68
Docter Nobilem je v ponuke už viac ako 10 rokov. Docter tiež modernizoval ponuku a teraz má ďalšiu radu kvalitných ďalekohľadov. Hmotnostne prijateľné, okolo 700 - 800 g. Ja som asi pred 5 rokmi dal prednosť 8 x 58 a je vo svojej triede suverénne najťažší - 1500 g, čo sa priznám bez mučenia, že nosiť ho na krku pri posliedke je ozaj dosť. Tak som dal vlani možnosť ľahšiemu 10 x 42 asi 720 g.Jeho nástupca 8 x 56 má už " len" 1 300 g. Ale je bombový.
BLEIKER
Musím s Valdo35 plne súhlasit,pri porovnávaní so Steiner Xtreme bol skutočne obraz u Docteru ostrejší práve pri zhoršených svetelných podmienkach.Otázne však je,aké sú požiadavky zadávatela témy,lebo musím uznat,že už Steiner vysoko prekonáva moje požiadavky na kvalitný binokulár s vynikajúcim pomerom cena-výkon.
valdo35
Mysho22 vo všetkých parametroch, čo si napísal je naj. Docter Nobilem. Jeho nevýhodou sú akurát rozmery-hmotnosť. Čo sa týka všetkých ostatných parametrov v tejto cenovej kat. nemá konkurenta! odkaz Kto ho mal v ruke, ti to určite potvrdí. Pri Steinery si daj pozor na skreslenie, majú s tým problém a tých 125m je silno odvážny krok...
lanus
artemida - Dobre si spravil ; tam Ti aspoň netlačili do hlavy toto : "Spôsob zaostrovania: Sport - Auto Focus" ani toto: "Dioptrická korekcia a individuálne nastavenie ostrosti každého oka sú úplnou samozrejmosťou. " !!!
artemida
presne tak rozdiel medzi meoptou a steinerom nebadatelný, iba v cene
Mysho22
Páni mal som v rukách Steiner aj Meoptu no žial nie v priamom porovnaní oba ďalekohlady boli príjemné na držanie a vizualne lahodiace oku. Žial Skorej by ma zaujímali po optickej stránke. Cenový rozdiel Meopta vs Steiner je značne badatelný no radšej si priplatím nejaké € a mal niečo kvalitnejšie. Hranica je cca 850€
Stagstalker
Ja by som do porovnania ešte zaradil nový Nikon Monarch 5 8x56, ktorý je už inde ako posledný Monarch.
jarodt
namreh-nový Steiner Xtreme je na tom ešte o čosi lepšie ako starý Ranger Pro a pri priamom porovnaní je svetelnosťou zhruba na úrovni Meopty, nevedeli sme nájsť rozdiel.
namreh
Mám Stiener ranger pro.Porovnáli sme s meoptou traja.Zhodli sme sa na tom že meopta mala málinko jasnejší obraz,ale nie velký rozdiel.Povedal by som že rozdiel bol 30 eur nie 380eur,aky bol rozdiel v cenách za čo sme kúpili.
jarodt
Čo sa týka svetelnosti sú na tom všetky približne rovnako, ťažko ľudským okom zbadať rozdiel. Dôležitý ukazovateľ je rozsah zorného poľa v 1000 m, tam jasne dominuje Steiner so 125m (Docter 110m, Meopta 111m). Pre niekoho je dôležitým ukazovateľom aj estetický dojem a spracovanie, tam takisto vedie Steiner, no a veľmi dôležitým kritériom je aj cena, tam je dominancia Steineru najvýraznejšia, v skratke niet o čomsteiner-ranger-xtreme-8x56-dalekohlad-
Zobrazené 41-80 z 198

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.