Rád by som otvoril diskusiu ,ktorá sa bude uberať viacmenej smerom k vínu ktoré je neodeliteľnou súčasťou spoločenského života stretnutia poľovníkov ,ale aj k výberu vína k rôznym pokrkom pripravovaných z diviny a vôbec okolo všetkého čo vás napadne pri slovnom spojení víno a poľovníctvo.
Reakcia na príspevok od jaro1, 27.2.2019 o 11:57 :
Jaro čistá pravda preto ja som vychutnávač a pijem Jack Daniels Single Barrel - Barrel Strength sa fľašuje pre La Maison du Whiskey od roku 2017. Táto whiskey sa nemieša, fľašuje sa z jedného suda pri objeme alkoholu 64,5% je to proste super.
Aróma: kukurica s množstvom masla s ľahkým škoricovým popraškom a karamelom.
Chuť: grilovaný banán, punčová zmrzlina s hrozienkami, škorica, dotyk roztopenej čokolády, červené ríbezle a ružové korenie.
Jaj milujem to ;) ◄ reagovať
Top vinko vyber z hrozna tramin červeny a k tomu seak z vysokej to je bomba ???????????????? ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od jaro1, 25.2.2019 o 13:23 :
No vidíš Jaro ja keď si mám vybrať tak si alkohol vychutnávam a nalejem si radšej za kalíštek vid foto. Ale ako cagi napisal k divine sa hodí to čo ti najviac chutí. Na zdravie priatelia.
◄ reagovať
príjemný deň, ako výrobca vína a poľovník musím len skonštatovať , že víno ako aj dobrá pálenôčka sú v rozumnej miere neoddeliteľnou súčasťou našej kultúry a v rozumnej miere vedia veľmi dobre poslúžiť ak si chcem niekoho uctiť alebo si len tak spríjemniť chvíle pri poľovníckych debatách .Zdôrazňujem ,že v rozumenj miere pretože inak to má presne opačný účinok..Stretnutie po vydarenej poľovačke v mojej pivničke je vždy krásny zážitok... Lesu Lovu ZDar .... ◄ reagovať
Ake vino ku divine? No urcite cervene, najlepsie suche, polosuche, to sa snubi s divinou, nie polosladke /este to by som mozno za istych okolnosti pripustil/ ale urcite nie sladke, ci dezertne vino, aj ked net moze pisat, resp. aj pise nekedy opak- blbosti. No a kto ku divine pije biele vino, ten sa dopusta barbarizmu proti gastronomii, pravidlam a tie ako si myslim, nie su prekonane. ◄ reagovať
Osobne sa pridrzam gastronomie (cervene vina k tmavym mäsám biele vina k bielym mäsám). Je to veda, ktora vznikla vo Francuzsku.Ma pevne poucky, pravidla, ktore sa volaju gastronomicke pravidla. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od Mysho22, 24.2.2019 o 20:56 :
Sa ti machruje ked mas za ženu vinárku. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od pepies, 24.2.2019 o 21:05 :
Pepies: nezaviď a nájdi si tiež nemusíš po nociach leštit žabiklače ale venovať sa lubeznejšim činnostiam ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od jaro1, 24.2.2019 o 22:47 :
U mna je take vino DOBRE ktore mi chuti. A myslim ze je na tom tak kazdy z nas:-) ◄ reagovať
Aj niektori „spekulativni, ziskuchtivi“ vyrobcovia jedal a napojov, vediac, ze CHUT zohrava dolezitu ulohu u mnohych konzumentov pri posudzovani jedla ci napoja „hraju“ na CHUTE SPOTREBITELA a sofistikovane vyrabaju jedlo alebo napoj sice vybornej chuti, no velakrat nie kvality. Nie je napr. dodrzana technologicka priprava jedla ci napoja, zamerne su zamienane drahsie suroviny na pripravu jedla ci napoja za lacnejsie, suroviny nie su cerstve, pripadne nevyhovujuce zo zdravotneho hladiska. Preto pozor, dobra chut jedla alebo napoja este automaticky neznamena kvalitu, zdravie ! Vyrobca ma totizto mnozstvo doslovne specialnych dochucovacich prostriedkov, farbiv, hlavne chemickej vyroby, ktore aj zle jedlo napravi a urobi ho „chutnym“. Co tymto vsetkym chcem povedat? V dnesnej dobe ovladanej peniazmi, by mal byt clovek pri vybere jedla alebo napoja vratane ich konzumacie poznat nielen gastronomicke pravidla, ale mal by si vsimat napr. pri konzumacii a hodnoteni pokrmu nielen jeho chut, ale aj farbu, hustotu, vonu, konzistenciu, pouzite suroviny, ktore velmi napovedia a mozu byt dovodom na jeho nekonzumaciu, pripadne vratenie, reklamaciu. No a samozrejme pri vybere a kupe vina by mal mat clovek aj iste znalosti a istu doveru k znacku a vyrobcovi a preto najlepsie kupovat vina, ktore su uz odskusane, chutia, maju farbu, iskru, vonu, hustotu, ale hlavne z ktorych nie je na druhy den hlavyboľ, pripadne ine tazkosti. PS- Karol ano, alkohol, kazdy jeho dusok treba naplno vychutnat! Kto pije preto, aby mal len v hlave, alebo si mysli, ze more mu bude stale po kolená, tak takeho cloveka treba polutovat. ◄ reagovať
Mám rád kvalitné prívlaskové vína v rozumnom množstve,čo sa týka tvrdého som nenáročný.Stačí mi hocijaká stará hruškovica!!! ◄ reagovať
pred jedlom niečo tvrdšie neuškodí, skôr naopak, no k jedlu a po ňom už by som ho neodporúčal. inak ja osobne najšastejšie jedlo zapíjam čírou pramenistou "necpaliankou". niekedy ani nevieme aké poklady doma máme :) ◄ reagovať
Slivovicu alebo hruškovicu zo zásady nepijem. Nikdy som nepochopil ako niekto môže obľubovať slivovicu alebo hruškovicu. Akákoľvek kvalitná hruškovica alebo slivovica nehľadiac na farbu je pre mňa len štiplavou vodou. Radšej uprednostním degustáciu dobrého bieleho alebo červeného suchého vína. Samozrejme všetko v rámci mravnosti a morálky. ◄ reagovať
Tak čo páni dneska počasie vyzývajúce k otvoreniu nejakej dobrej flaštičky ..... trebars Veltlínske Zelené 2011 NZ ? ◄ reagovať
Áno, pri stolovaní aperitív pred jedlom a počas konzumácie jedla a po ňom vínko. P.s- je dobré vedieť aspoň základy o víne a destilátoch, pretože niektoré značky vín a ich odrôd treba nechať aj niekoľko rokov dozrieť a až vtedy sú vhodné na konzum, kde sa prejaví ich kvalita a vlastnosti ( však kubik 856 ). Pozdravujem. ◄ reagovať
zdravím páni...vidím, že téma sa rozbehuje..no ja by som jednoznačne doporučil TOKAJ a druh či rok už nechám na každého...Tokajské suché, to je niečo...... ◄ reagovať
Víno zo zásady nepijem. Nikdy som nepochopil ako niekto môže obľubovať víno. Akékoľvek kvalitné víno nehľadiac na farbu je pre mňa len kyselou vodou. Radšej uprednostním degustáciu dobrej slivovice alebo hruškovice. Samozrejme všetko v rámci mravnosti a morálky. ◄ reagovať
dusanbe,všetko moc drahe,preto davam prednost stare palené:):):):) ◄ reagovať
bonko :D Presne tak, môže mať aj 25 rokov to nevadí. Ale skromnosť nás nikdy nesmie opustiť. ◄ reagovať
Mrva Stanko Cabernet Sauvignon barrique ročník 2009 s dobrou divinkou je famózna kombinácia :) ◄ reagovať
Merlot a pinot noir môže byť. V dobrej spoločnosti s príjemnými témami. To pohladí dušu. ◄ reagovať
V mojom živote som nevidel tolko nadrbaných ludí ako na polovačkách a po nich ved vo víne je pravda. ◄ reagovať
No a keď už "chlastať" alkohol, tak treba vždy kvalitný alkohol a nie "sračK. Každý pohárik naplno vychutnať !!! a nie len prevrátiť do seba aby som sa čím najrýchlejšie spil pod obraz boží. Fúúúúj................ ◄ reagovať
Podľa gastronómie podávame k červeným – tmavým mäsám červené vína, k svetlým-bielym mäsám podávame vždy biele vína. A vínko , najmä červené treba treba vedieť nielen správne podať ( teplota, otvorenie a odvetranie, poháre ) ale aj správne konzumovať ( „premiešanie“ v pohári, vizuálny kontakt, vôňa, premieľanie v ústach a neskoršie prehltnutie ). P.s- nebíčko v pusinke. ◄ reagovať
cabernet savignon 2012 - neskorý zber z Dolnoohajskej pivnice k pečeným diviačím rebierkam :) ◄ reagovať
Mna napadlo v suvislosti s polovnictvom ze na znacke kvalite a farbe nezalezi. Dolezita je cena. Cest vynimkam :-) ◄ reagovať
za to ale nemôže víno, na vine je žinčica :) táto téma by však mala byť o víne a divine ◄ reagovať
U mna zase nehra rolu farba, kvalita ale spolocnost a prilezitost pri ktorej sa pije...nazdravie a lovu zdar :) ◄ reagovať
k čomu je táto téma prospešná, okrem toho že sa marcelka zaregistrovala a prejavila svoje veľké celoživotné skúsenosti z pitia vína a znalostí kotŕb poľovníkov ◄ reagovať
Dúfam, že "neodeliteľnou súčasťou spoločenského života stretnutia NEOZBROJENÝCH poľovníkov"... ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.