Chalani ahojte, prečítaj som vaše príspevky, aj som sa zasmial, a musím aj niečo napísať. Viete poľujem 30 rokov a aktívne. dlhé roky som strielal závodne, teraz už nie sú už mladší a nemám čas. Lebo strelbe sa treba venovať a dávať mu svoj voľný čas. Nechcem sa chváliť, ale dobrou ranou si vždy pochutím. Mal som pušky roznych kalibrov a v podstate som vyskúšal všetko. Teraz mám 7x64, dlhé roky 7x57, W308, ale i 8x57, Poviem vám že tá osmička bol tuším nejnepodarenejší kaliber ktorý som kedy mal. A to je teraz taká ospevovaná. dlhé roky som strielal seliery zo všetkých kalibrov iné nebolo a nemal som peniaze na iné. Poviem vám keď niekdo povie aké dobre sú to náboje tak sa len zasmejem a radšej nehovorím nič. I keď presnosť sa v poslednom čase veľmi zlepšila, ale s tou ranivosťou je to už horšie. 10 rokov si robím náboje už sám , prešiel som cez všeličo a vyskúšal tiež, naposledy posledných 5 rokov si robím len RWS. Otec má 7x57 a poľuje 55 rokov, nič iné nemál. No a k tomu strelivu by som povedal len jedno, a to keď mi povedal synu toto strelivo som mal mať voľakeky, to hovorí za všetko. Inak robíme, len strely TIG, teda dnes ID a do 308 aj KS. Predtým som ešte z tých čestkých jeden čas používal siery, niekdo ich tu zatracuje, ale boli podstatne lepšie ako dovtedy akékoľvek náboje vyrobéné čechmi. Inak, neviem ako sa volá ten pán čo tu tiež diskutoval, že je šlen ŠKP, ja tiež ale v BA a on určite vie o čom rozprávam. Preto si robím náboje a baví ma to a teší, Keď nastrelujem pušky s mojimi nábojmi a robím dierku do dierky na 100 m. musím to prelepovať lepkov. Ten kto toto má už za sebou viem o čom rozprávam. Takže chlapci diskutujte, budem čídtať a baviť sa aj ďalej. No a k tej ZH aká je to dobrá puška, na dobrá pre toho , ktorý žiadnu inú nedržal v ruke a tým by som povedal všetko. Zatiaľ sa všetci majte.