dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
darujte 2 percentá pre podporu LovuZdar.sk
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Výzva pre poslancov NR SR - Čo si o tom myslíte? - diskusia

autor: apple
pridané: 26.2.2013 11:11
zobrazení: 33 556
hlasov: 13

odkaz pohovorme si - chceme zmenu?

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Zobrazené 161-199 z 199
hubert2012
Nepribúdajú, stále to isté, komorníci dostali pokyn, aby sa vyjadrili a odsúdili tú zlú Pribinu a Huberta, čo im chcú zobrať pokoj, peniaze a moc... A tí píšu, ani niekedy nevedia čo, ale pán riaditeľ nakázal, tak konajú....1 % sa bojí a dobré teplé miesta...
kaso79
Neviem ci ste zaregistrovali, ale na stranke komory pribudaju stale nove reakcie jednotlivych OPK...
apple
pamätáte na staré zlaté časy, keď nám dávali podpisovať ako sme proti charte77, dvetisíc slov, aby sme sa vyjadrili novinách a na schôdzach k rozvracačom republiky a podobné srandy? bez jediného argumentu? myslíte, že je to za nami? ja pochybujem: odkaz a na inej stránke k tomu beží aj trochu diskusie, /admin, prosím dívaj sa chviľku inde/ odkaz nuž nech je nám to i tu inšpiráciou. na tej inej stránke píšem pod nickom papo - to je info pre tých, čo by sa im zdalo, že som to ja...
650525
SPK - SPZ rovnaký ľudia -navrhnú,schvália sedia tam funkcionári už 40rokov a pri voľbách sa vydierajú,len nech zostanú sedieť na teplom miestečku.Pri rozpočte a správe finančného hospodárenia neuvádzajú presné čísla.V diskusii som chcel,aby rozposlali tieto údaje na PZ.Veľmi sa tomu bránili,ale tento rok sa môžu tešiť,lebo veľa členov SPZ si premenuje PZ na PS a okašle ich.Myslia si,že tam budú sedieť ešte pár rôčkov.Okresné mafie sú všade,ale niektorí sú im zaviazaný tak mlčia.Na chovateľskej rade som protestoval proti rozhodnutiu-Zaradenie poľovného revíru do akostných tried.Funkcionári SPZ sa nás vôbec nezastali,lebo SPK by prišla o finančné prostriedky a funkcionári by spolu s p.najvyšším nepoľovali za naše finančné prostriedky.V každej diskusii hovorí jeden funkcionár poľovníctvo niečo stojí -ozvalo sa za naše peniaze sa vám poľujem dobre.Z našej OkO vložili peniaze do fondov nevieme koľko a kde!Hláška - sme v strate treba zvýšiť členské.Družba v Čechách niečo stojí a stále tam chodia tí istý funkcionári.Jeden syn funkcionára povedal nažerú sa tam napijú,ako svine a ostatný môžete platiť.LOVU ZDAR!!!
rado100
Boris Filan to pekne povedal, no bohužiaľ mi sa tej doby nedožijeme to viem už teraz a nemusím byť ani jasnovidec.
Hekler
„V súčasnosti u nás neexistuje nezávislá tlač. Viete to vy, viem to aj ja. Ani jeden z vás sa neopováži napísať svoj úprimný pravdivý názor, a ak napíšete, viete dopredu, že sa to v tlači neobjaví. Ja som týždenne platený za to, aby som svoj úprimný názor nedával na papier. Vy ste takisto platení za to isté, a každý z vás, kto by bol taký hlúpy, aby písal svoje úprimné názory, bol by na ulici a hľadal si inú prácu. Ak by som ja dovolil, aby sa moje úprimné pravdivé názory objavili v novinách, tak by som do 24 hodín stratil zamestnanie. Úloha žurnalistu je zničiť pravdu; dokonale klamať; prekrúcať; byť prefíkaný; plaziť sa pred mamonom a predať svoju krajinu a svoju rasu za svoj denný chlieb. Vy to viete a ja to viem. Čo je to za hlúposť pripíjať si na nezávislú tlač? My sme nástroje a vazali bohatých ľudí za scénou. My sme poskakujúci Jankovia; oni ťahajú za struny a my tancujeme. Naše talenty, naše schopnosti a naše životy, to všetko vlastnia iní ľudia. My sme intelektuálne prostitútky." ....... prípitok Johna Swintona v roku 1953, bývalého šéfa (Chief of Staff) najsolídnejších amerických novín New York Times, v Newyorskom tlačovom klube o nezávislosti tlače - slovensko ako vyšité, len ten múdri pán predbehol dobu o 60 rokov
Hekler
Pamätajte si! Raz príde doba, keď sa vynoríme z tohoto šialenstva, ktoré nám teraz vzbĺklo v hlavách a budeme sa za seba strašne hanbiť. Budeme sa prepadať od hanby, keď si spomenieme, na čo sme sa pozerali, čo sme čítali a čo sme počúvali. Ako sme dovolili, aby nás pár šikovných zvrhlíkov dostalo k novinám, časopisom a televíziám, ktoré sú žumpa plná zvratkov a výkalov. Nebudeme chápať, ako bolo možné profitovať na chorobách a nešťastí našich blížnych. Nebudeme schopní vysvetliť našim deťom a vnukom, ako sme to dopustili. Budeme sa snažiť nemyslieť na to, akých blbcov a hlupane sme to považovali za celebrity. Budeme sa hanbiť za dobu, keď boli denne na prvých stránkach nagelovaní pajáci a usmievavé opice, ktoré neznášali väčšie série orgazmov s tým istým partnerom. Budeme hovoriť, že na vine vtedy boli oni,akýsi neurčití oni, a tí budú medzi nami a budú ukazovať prstom na niekoho neexistujúceho. Ale my sme spolupáchatelia tohoto hnusu, nie iba tí čo to píšu, vydávajú a vysielajú. My s nimi ochotne kolaborujeme tým, že to pozeráme, počúvame, čítame a kupujeme. Iba toľko som Vám chcel povedať, respektíve nie chcel, ale musel, lebo už mi praskne hlava od toho mlčania. Boris Filan 29.11.2008 - múdri to človek
apple
odkaz žeby zas niečo nové?
kuzmican
ja som teraz zvedavý čo sa stane keď odvody do spk bude mať spz 3€ na člena a ostatní 5€, keď patria všetci pod jednu komoru či aj odvody nemajú byť rovnaké - aj keď mi nie je jasné za čo a na čo tie odvody sú
goret
apple, pravdivosť mojich tvrdení je preverená časom i praxou. Ak nie je, bude. Ostane, tak je to so všetkými tvrdeniami hocikoho o hocičom.
bakchus
No ja neviem ale ako citam tak citam tu reakciu (Inak stranka PID mi vyhadzuje vyrus a moj PC ma tam nechce pustit...) pana Šubu ale stale tam nenachadzam v com je dobra SPK alebo preco nestaci SPZ. To ze su v zahranici vacsie poplatky je pekne, aj to ze nikto bez platu pracovat nebude ale nikde neuvadza kolko tych platov beru pani z vrchnosti SPK a co vlastne robia pre clenov. Pise tam ze daku osvetu, strelby ale to robil aj SPZ a vobec... mna nepresvecil. Je to take dake slabe. Cakal som ze to krajsie vymaluje. A inak ten Dvorsky tam nejake veci porusil ale toto je od Šubu take detske akoze pozalovat ze bol Gera pri tom ked sa robilo daco zle... Na smiech.
apple
zvážime v krátkom čase aj túto alternatívu - podpisovú akciu. no podľa mňa by bolo priam ideálne, aby niečo také spustila SPK, nech opodstatní svoju existenciu. to by bolo naprosto najlepšie, čo poviete? a p šuba zareagoval promptne na výzvu poslancom. nájdete to tu: odkaz adminovi sa ospravedlňujem za link na inú poľovnícku stránku, ale skopčiť to sem mi pripadá ako nehorázne.
MiroslavCC
ano,spustiť podpisovú akciu,ale nie len cez túto stránku.Bolo by dobré cez združenia,ale vieme koľko štatutárov PZ je za a koľko by túto akciu bojkotovalo? Vieme že regionálne SPK sú na strane tých hore a štatutári PZ sú v mnohých prípadoch jedná ruka s regionalnymi šéfmi.Alebo sa mýlim? Opravte ma.Možno som dosť nechápavý,ale doposiaľ som nepochopil funkciu SPK.Môže mi to niekto ,prosím, seriozne vysvetliť polopate?V čom je podstata?
apple
archer, zatiaľ nebeží podpisová akcia
apple
to nie je seriózne, goret, vyslovil si tvrdenie, tak si ho obháj, prosím!
archer
chlapi sorry no som zrejme pomalšie mysliaci.. kde sa to dá podpísať??? pozeral som ten článok no neviem ja tam nič nevidím.. dík
goret
ajven, zabudol som, že môžeš si aj pohovoriť a to nie z hocikým, ale s hovorcom a tvorcom petície :) Ja si nepohovorím. Takým ako on je múdrejšie ustúpiť.
650525
apple- súhlasím
apple
a pridávam k téme aj odkaz na článok v Plus 7 dní: odkaz
apple
človek neverí vlastným očiam, milý goret! porozprávaj tu všetkým o tom ako neuspela petícia!!!! čo si ty za kádrovčíka s neuveriteľnými schopnosťami??? rozprávaj prosím pekne!
milan9999
Zrušenie SPK by malo byť samozrejmosťou a samozvanci by mali vrátiť Poľovníckym Združeniam všetky vynaložené finančné prostriedky.Je hanbou sa priživovať, ako larvy strečka a vyciciavať PZ.
goret
ajven, petícia tu už bola a neuspela. Teraz je v kurze ZPO Hubert a zdá sa, že ani ono nemá veľké šance uspieť a tak vznikla táto výzva poslancom NR SR. Výzvu môžeš podporiť alebo nie. Napr. ja ju nepodporím.
hubert2012
Páni, môj názor je, žiadnu komoru nepotrebujeme, povinné členstvo v PO, poistné a riadny zákon o poľovníctve, jasné pravidlá hry, odborný dozor nad poľovníctvom odborníkmi z LÚ, tu som asi skončil.."odborníkmi" ako to dosiahnuť? Ak vznikne situácia na nejakú DOBROVOLNÚ komoru, prečo nie, ale transparentnú a určite nie s Lebockým a spol.Ak bude prospešná pre poľovníkov, tak ju podporíme. Ak chceme niečo dosiahnuť - stretnime sa....som za.. Cagala Peter 0905 623352
ajven
Hekler - tu nie je potreba vymenit vedenie SPK, tu je potreba zrusit SPK, bez nahrady. SPZ staci. pani pravnici medzi nami, spisat hlavicku peticie a zacat podpisovat. bez toho sa nepohneme/nepohnete. niekolko tisic podpisov uz ma nejaku vahu an to, aby sa zacalo verejne diskutovat-nie len tu na fore....
pavelb
pripájam sa ajvenovi- rád by som pomôcť, resp.aj kolegovia z okolia. Ale je treba povedať si ako?! Tu môžeme vypisovať si a vymienať názory, to je ale asi málo. Pokiaľ nebude konkrétna akcia, petícia alebo čokoľvek, ktorej výsledkom bude zmena vedenia SPK, zrušenie SPK, alebo neviem čo,ale konkrétne,tak je to k ničomu. Ak petícia,treba konkrétne definovať a vieme/vedia sa pridať, podpísať aj ďaľší. Máme tu, resp. medzi nami právnikov....
goret
Hekler, ako často chceš rozháňať vedenie SPK? Jedno rozoženieš a druhé (možno ešte horšie) vznikne. Vedenie SPK netreba rozháňať, treba ho dostať pod kontrolu.
goret
premvadas, bolo to myslené všeobecne, je možné, ale nie isté, že sa to vzťahuje aj na teba. Naša zmena je v návrate k človeku. Človek na rozdiel od zvieraťa pozná svoju hodnotu, vie čoho je hoden. Ak ju nepozná, ak si neváži seba samého, ťažko bude čakať, že s ním niekto bude jednať ako rovný s rovným. A ešte je tu niečo čo robí ľudí ľuďmi = pocit spolupatričnosti. Napr. Hekler sa búril, no potom zaplatil a jemu jedno, že zaplatia aj iní. Mali by sme sa zbaliť princípu: "keď som musel ja, tak nech aj ostatní." Pozn. k ivanivanovi: povinné členstvo je jedna vec a povinné poplatky druhá. Premenovať poplatok z členského na účelový nie je žiadna veda.
Hekler
ivan, môžeš mi pripomenúť, kde som tu napísal že chcem zrušiť SPK ? ja len chcem rozohnať vedenie SPK na všetky svetové strany a nové to začne úplne ináč, ale ani jeden v nich nesmie byť členom vedenia SPZ na akejkoľvek úrovni
ivanivan
ajven: Dobrý nápad, určite by bolo dobre podporiť výzvu petíciou! Hekler: Dobrý nápad, ale SPK sa sama určite nezruší, bude ju treba zrušiť zákonom. Povinné členstvo zaváňa protiústavnosťou.
Hekler
ja už som sa zmenil, žial presne podľa ich predstáv, zaplatil som všetky poplatky ako mi určili a mám predlžený PL, zaradil som sa do davu stáda zmenených z ich pohľadu z pohľadu mňa do stáda sprostých a beznádejných ale som poľovník s PL čo viac by som ešte chcel veď mám vrchol demokracie, dostal som to čo som si kúpil
premvadasz
Goret kde by som mal zacat pri akych zmenach:)
Hekler
budem sa opakovať len zmením lokalitu, Slovan skončil v KHL štadión je volný, zvolajme mimoriadny snem a rozožeňme celé vedenie SPK na všetky svetové strany
elciervo
umelo vytvorený aparát...
ajven
a co tak zacat s peticnymi harkami? to by bolo adresnejsie, nie?
namreh
Plná podpora.Prestaňme mať konečne strach z papalášov.Dá sa to,už nám to raz študenti ukázali.
goret
chceme zmenu? tak sa najprv zmeňme my :)
hubert2012
v sekcií články môžte hlasovat za a v pravom rohu sa môžte vyjadrit či chcete SPk - musite byt prihlásený aj na stránke horár.je výzva...
sporko1234
chceme, no mam pocit ze na Slovenskej pode sa tento problem nebude dat riesit
Geronimo11
Úplne súhlasím. Chcem zmenu. Pekne si to vyčíslil, dobrý biznis si z nás spravili. Som mladý poľovník a vôbec sa mi nepáči akým smerom sa uberáme. Z článku som sa nedozvedel ako ho môžem podporiť v prípade že nie som členom Hubert alebo SLOSP?
Zobrazené 161-199 z 199

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.