jozefpetr, všeobecne k výmere a trochu to preženiem: načo nejaké výmery??? prečo majú byť 1000, 500 ,alebo 100, alebo 5 ha? veď máme oblasti, veľkochov, chovateľské rady!!! stanovenie akejkoľvek výmery je teda divné. no ide predsa o niečo iné . dám otázku: osvedčil sa nám doterajší systém? dá sa v rámci tohoto systému hovoriť o výsledkoch? vieme cieľ garantovať? a zas naopak: aké sú skúsenosti a hlavne výsledky pri malých výmerách? a môžeš mať kadejaké nástavby, kadejaké rady, oblasti... čo má byť výstupom našej činnosti a aké prostriedky k tomu využijeme, aké prostriedky nám v rámci možností tento cieľ pomôžu dosahovať? ... ... ku prezidentovi pribiny: napíš jemu, slosp.nitra@gmail.com, ja neviem o čom hovoríš. nekupujem všetko. a prečo do tejto iniciatívy nešiel? ja, ani moji kolegovia si nemusíme dávať schvaľovať žiadnu našu činnosť. a navyše, čo má s našou iniciatívou spoločné? je zaujímavé, že sa vôbec na niečo také spýtaš, že ťa vôbec niečo také napadne. možno je ti to divné, ale ja si nemusím dávať nič schvaľovať na okresnom, ani ústrednom výbore. že sa vlastne nezamyslíš nad príčinami toho, čo sa tu deje, že sú ľudia násilne niekam grupovaný, nútení do niečoho, čo im je cudzie. a zamysli sa, ako vznikol zákon 274, ako sa nerešpektovali pripomienky, názory, argumenty. ako nemal kto odpovedať na otázky. ja dnes môžem len konštatovať, že komora je nezákonná, spz od roku 1993 dodnes funguje nezákonne, stanovy sú v rozpore so zákonom, špičky spz si za peniaze svojich členov nezákonne prenajímajú revír, atd, atd.