Trúchlim a som nešťastný. Považujem však za potrebné sa Vám zdôveriť. Štefanská poľovačka je v našom združení tradíciou od jeho založenia. Tešil sa aj môj štvornohý priateľ osemročný modrý gaskonský hrubosrstý durič Verseau. Mal veľkú chuť pracovať a hneď na začiatku prvého pohonu hlási unikajúcu zver dozadu. Čakali sme ale jeho hlas stále slabol za horizontom. Pohom sa skončil a pes sa stále nevracia. Stalo sa mu to po prvýkrát. Mal výborný nos a vždy sa dokázal vrátit po svojej stope. Poznáte to nekonečné čakanie určite mnohí. Sú to dlhé minúty, hodiny a niekedy aj dni. Žiaľ nepomohlo čakanie ani do večera. Na mieste kde sme sa rozišli som položil jeho deku a v noci som obehol autom ešte všetky dediny v širokom okolí, kde by mohol z kopcov zbehnúť. Bez výsledku. Ani ráno ma na deke nečakal. Okolo obeda som sa rozhodol spolu s plidisky sledovať jeho stopu na snehu. Bolo to náročné a dlhé sledovanie. Žial sme videli jeho nespráne smerovanie do susedného revíru. Bolo zjavné, že zver už nedurí a iba sa snaží zorientovať. Po dlhých kilometroch sa rozhodol vrátiť sa po vlastnej stope. Bežal po ceste pastvou v lokalite Močiar nad obcou Šuľa, okr. Veľký Krtíš v uznanom poľovnom revíry Lysec. Pastva bola plná stôp od zveri lebo ako to býva v mnohých revíroch zvykom, praktizuje sa tu zimné prikrmovanie presne v zmysle zákona. Dve vlečky siláže na dvoch miestach obrovskej lúky a všade dookola nastavané posedy. Mali sme problém sledovať jeho stopu a už sme to chceli vzdať. V tom som zbadal jeho nehybné telo a neudržal som sa na nohách od žiaľu. Hora začula môj rev a plač. Bol koniec. Dostal som odpoveď na otázku prečo sa nevrátil.
Čítanie zo stôp v snehu. Pes beží po ceste a snaží sa sledovať svoju stopu aby sa mohol vrátiť k pánovi. Prichádza auto. Pes vybočí z cesty asi 15 metrov k prvým kríkom. A tu ho zasiahne guľka vystrelená "poľovníkom" , pravdepodobne z auta. Pre mňa zatiaľ ešte neznámy "lovec", vystupuje z auta a kráča k svojmu " úlovku ", aby mu dal dole z krku výstražný oranžový obojok. Nasadá do auta a pokračuje v autopirši. Nehybné telo verného štvornohého priateľa ostava ležať na snehu.
Aj takí sme my, poľovníci....
Myslim si ze vedel velmi dobre co cini akurat si myslel za sa na to nepride. ◄ reagovať
ivanteplan mňa by tak okrajovo zaujímalo koľko rokov má ten super lovec a ešte akú má povesť v domácom združení??? ◄ reagovať
Tak to je nezkutečné, co se může stát.Co to bylo za blázna,který tak to zastřelí psa,to je uplně k neuvěření.Je mi líto,že jsi uplně zbytečně kvůli nějakému taky ,,polovníkovi" přišel o kamaráda. Při našich výměrách honiteb v ČR se mi psi při štvaní každou chvíli nacházejí v sousedních revírech z revíru,kde se začalo dohledávat a nedovedu si představit,že by mi někdo odpráskl jenom tak psa. Každopádně palec nahoru, jak to celé řešíš. ◄ reagovať
prikláňam sa k názoru chalanov, podľa mňa je to blbosť aby ho zobral do auta a potom ho odbachol, keď už ho mal v aute mohol si ho prezrieť či nemá tetovanie alebo ho mohol rovno zaviesť domov prípadne do útulku... podľa mňa videl psa zastavil odbachol ho prišiel k nemu pozrieť aký dal super zásah zobral mu obojok a išiel preč... ale aj tak by ma zaujímalo na čom ste sa dohodli, zaplatí ti alebo čo bude ??? ◄ reagovať
Hekler zase si niečo pochopil po svojom moje slová:...nieje problém vytrhnúť stránku z knihy...som neadresoval ´´ivanpelant´´ aby to spravil ale som poukázal na to že strelcovi stačí len to spraviť a je zahojený, preto by som išiel hned v ten den po knihu!!A existuje aj klúč od skrinky kde je kniha, nepísal som o páčidle alebo o krádeži knihy ... na tvoju adresu Hekler som skončil. ◄ reagovať
Ivan, som rád, že sa to snažíš riešiť s chladnou hlavou a verím, že vinník bude primerane potrestaný. ◄ reagovať
co jsem psal kretén co nepozná lovecký plemeno a taky se to potvrdilo :-( ◄ reagovať
jozef prečo sa divíš že sa našiel somár ktorý zastrelil poľov. psa keď ty by si išiel vytrhnúť stranu z knihy návštev revíru do susedného PZ alebo ukradnúť celú knihu ? rozmýšľal si vôbec nad tým akú sprostosť si tu napísal ? ◄ reagovať
krasne mu to vyslo a bravurne sa z toho vykrutil:(!!ja by som to tak nenehal!!co je retard ze nepozna polovneho psa a ked volal do zdruzenia susedneho,mal obvolat teda aj ostatne okolne!!!ved sa vie kto a kedy a kde poluje!!nenechaj to tak,taky clovek by uz spust nemal nikdy spustit!!