Pakôň - spominas tu nejakych ujov vedcov, čo maju vela kadejakych pismen pred aj za menom (isto) a povazujes ich za renomovanych, fundovanych, erudovanych a urcite aj za schopnejsich nez su nasi lesnici , ludia z fachu a hlavne ti, co "to" dennodenne robia a vidia na vlastne oci. Skus si uvedomit jednu skutocnot, ze na svete je to proste tak - mudri clovek, co cely zivot nosi oblek sa vyjadruje pekne, spisovne a mudro. MA za sebopu monimalne jednu vysoku skolu a je z neho odbornik. Strom videl naposledy na strednej, ked ho ucili pilit metrovicu . Bezny lesnik, co nosi oblek len na zasadnutia a porady, co ma strednu skolu je s tymi stromami fest v kontakte a vidi kazdy den, co dana problematika vyzaduje, dennej riesi problemy tam, kde vzniknu, nie v kancelarii ustredia neveimcohosi, alebo u enjakeho ochranara. Mozno ochranari vyhrali mnoho procesov preto, lebo mali za sebou velkeho sponzora a sam dobre vies, ze ktora strana je "zaplatena viacej" ci uz lepsim pravnikom, tak ta vyhra! nezajem ci trepu kraviny, alebo pravdu! Môj nazor na ochranarov je, ze ich robota je tiez potrebna, ale v diametralne inom rozsahu v akom sa hybu teraz. V dnesnej dobe povedat neico take - ze samovyvoj alebo nechat vsetko na prirodu niekde, kde z toho chces aj nieco mat je nezodpovedne. Mas zahradu? ovocne stromky? vinohrad? skalku? kvetinovy zahon ? skus to nechat cisto na prirodu (je to ta ista priroda co hocikde inde) a zbadas, mozno aj pochopis....