M.K.P. AGRO služby
dnes je štvrtok,  2. október 2025,  meniny má Levoslav,  spln: 7. október 2025,  dnes východ slnka: 05:51,  dnes západ slnka: 17:19
Kniha návštev revíru - online manažér revíru
Chyba! Skúste sa prihlásiť znova a skúste to ešte raz.

Výber bino/monokuláru - Prosím o radu skúseného človeka alebo odborníka - diskusia

pridané: 9.10.2012 17:11

Dobrý deň.

Som vo fáze výberu ďalekohľadu resp. monokulára a keďže viem o týchto prístrojoch len málo a takmer vôbec nič o zaznamenávaní, potrebujem rady.

Parametre by mali byť 8-10x50-70 podľa mňa s konštrukciou Roof. Niečo takéto by sa mi páčilo a cenovo od 100 - 200 €.

V tejto cene som však uvažoval o záznamoch (fotky alebo videá). Buď si kúpim len ďalekohľad alebo niečo na snímanie. Mám obavy nad kvalitou fotiek alebo videí. Zoženiem v takejto cene niečo? Ak áno, potreboval by som vidieť výstupy, pretože sa nespolieham na parametre ako 3Mpix, 5Mpix...

Nájde sa tu teda nejaký odborník alebo skúsenejší užívateľ, ktorý by mi priblížil správnejšiu predstavu o týchto prístrojoch?

Ďakujem.

počet zobrazení: 14 250
počet hlasov: 0
okruh tém: voľná diskusia

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off Edu, 9.8.2014 o 21:26

lanus ja som zase nikde neuviedol že sa mi trepocu ruky ako si čítal v predchadzajucich príspevkoch trepocu sa asi všetkým okrem teba .Si asi iluminat . Samozrejme komu sa chce nosiť statív najlepšie s gimbal hlavou môže si naň zavesiť čokoľvek . K tomu trasenie trocha odborného náhľadu . Citujem : Aké zväčšenie zvoliť? Väčšina ľudí má problém udržať v rukách bez prijateľného trasenia a záchvevov ďalekohľad s 10 násobným zväčšením. U väčších zväčšení treba stojan - trojnožku. U malých vreckových ďalekohľadov je vhodné voliť zväčšenie približne 8x, lebo majú nižšiu svetelnosť danú menším priemerom objektívu a viac sa pri držaní trasú, lebo ich držíme prstami. U klasických ďalekohľadov, ktoré majú oproti vreckovým väčšie rozmery, môžeme voliť zväčšenie 10x až 12x, lebo ich možeme "poriadne" držať v rukách a preto sa tak netrasú. odkaz Čiže asi článok písali tiež alkoholici ako si diagnostikoval u mňa :-D

dať hlas príspevku | počet hlasov: 6

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 1-40 z 330 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off riso2504, 22.3.2015 o 23:12

Ja sy myslím že ani zeiss conquest 8x50 a conquest hd 8(10)x42 do 1000€ tiež nieje zlá voľba. Pri conqueste 8x50 cena kolo 1100€. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off cagi, 22.3.2015 o 19:30

Borza, nemam sice odskusanych 20 dalekohladov, ale tak ako pisu Siad ci siro, oba su za tuto cenu vyborne. Gancarik, treba to ale vyskusat co Ti padne viac do oka. Mam skusenosti s tymito modelmi: Meostar B1 10x50, Minox HG 8x56, do nizsej triedy Minoxu by som ale nesiel. ◄ reagovať

off siro121, 20.3.2015 o 19:19

Alebo si vyber niečo od MINOXU, tiež dobrá optika. Napr. typ 8x56 BL alebo HG kvalitu, zmestíš sa do tej 1000. Už aký chceš je to len na tebe čo si vyberieš. ◄ reagovať

off uhrineki, 20.3.2015 o 18:49

Ja mám zo starých vojenských zásob Meoptu D-7 to je 7x50 a Meoptu 12x60 a som spokojný, určite sú lepšie ako poniektoré dnešné ďalekohľady. ◄ reagovať

off borza222, 20.3.2015 o 18:43

Osobne pre mňa nemá absolutne žiadnu váhu ked niekto napíše komentár tipu "ja mam tento a je super...vrelo odporúčam. Dobrú radu si predstavujem asi takto : Pozeral som cez 20 ďalekohľadov a doporučil by som tento. Ked vyberáš do 1000 E tak ber Steiner, prípadne meoptu 8x56 ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off SIAD, 20.3.2015 o 18:39

pozri si niekde na predajni niektorý model z Meopty rada Meostar B1, budeš spokojný odkaz ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off Jeger, 20.3.2015 o 18:30

ale nie, ja mam nikon action ex a spokojnost Výber bino/monokuláru - Prosím o radu skúseného človeka alebo odborníka - diskusia ◄ reagovať

off Jeger, 20.3.2015 o 18:27

špička na trhu Výber bino/monokuláru - Prosím o radu skúseného človeka alebo odborníka - diskusia ◄ reagovať

off gancarcik, 20.3.2015 o 18:22

Ďalekohľad na poľovačku - Prosím o doporučenie ďalekohľadu na poľovačku, univerzálny, všetky čo mám sú dobré ale každý má nejakú chybu ako veľký, ťažký, malé priblíženie a podobne. cena do 1000,- € viac sa do toho neoplatí investovať nakoľko nič nie je z optiky na veky.
Ďakujem za Vaše informácie.
S pozdravom
Gancarčík ◄ reagovať

off jan2222, 4.2.2015 o 17:42

Mám Stainer v prevedeniach 8x56 Ranger Pro (na noc, je ťažký na bežné nosenie), 8x42 Ranger Pro (deň a šero, na pochôdzku) a 10,5x28 Wildlife XP (iba deň). Tie prvé dva sú vyslovene na poľovnícke účely. Ten posledný, ak sa idem iba tak prejsť cez deň bez pušky. Je malý, ľahký a kvalitný - doporučujem. ◄ reagovať

off Jardo1962, 20.1.2015 o 10:15

Steiner je overeny a skvely, rozmer 8x42 budem mat urcite lepsiu svetelnost, ako 10x42, ale na pozorovanie vtakov je 10x42 podla mna zaujimavejsia pre vacsie zvacsenie a lepsie detaily. ◄ reagovať

off kestrel1, 18.1.2015 o 20:15

Este chvilu posetri a Zeiss Conquest HD alebo Meostar HD... Je teraz aj nove Meopro HD ale zatial nie su informacie ako je na tom kvalitou... Z vlastnej skusenosti, kup radsej zvucnu znacku, lebo predat nieco menej zvucne v buducnosti byva problematicke... "bez HD to dnes uz moc nejede" ◄ reagovať

off drago999, 18.1.2015 o 16:22

Dalekohlad pozorovanie vtactva - Ahojte vsetci. Nemam rad zalozenie takejto jednoduchej temy na inych forach, ale nemam inu moznost. A ide o to, ze tato stranka nie je na to vlastne urcena, ale budem rad, ak mi niekto pomoze. Dufam, ze tu je vela skusenych a teda aj kompetentnych, ktori vedia o com hovoria.Potreboval by som pomoct pri vybere dalekohladu. Sluzit bude na pozorovanie vtactva... Vyuzivany bude na takych 70 percent cez den, zvysok skoro rano...cena priblizne do 500 eur.ak bude stat 600 a bude naozaj dobry, tak v tom nevidim problem... rozsah 10-42.mam aj nejake typy. Steiner sky hawk, alevo Steiner Ranger pro. Tiez som rozmyslal nad Vortex Razor, Vortex diamondback, ktory je uz lacnejsi a neviem ci su to uz neni vyhodene peniaze...a este Vortex Talon HD, alebo Vortex Viper. V krajnom pripade Meopta meostar B1, ktory je cenou uz vyssie. Dufam ,ze som tu nikoho neurazil a nedal zbytocnu temu, ale naozaj potrebujem pomoct, kde by som sa mal vyvarovat chyb pri vybere, ci nestaci 8*42 a podobne...Budem rad ak mi niekto pomoze, ak mal podobnu dilemu a rozhodol sa tak alebo tak... Dakujem. S uctou Gabriel. ◄ reagovať

off Edu, 10.8.2014 o 13:54

lanus všeličo sa dobre predáva aj variabilne triedre či puškohlady ktoré majú zväčšenie cez 40 x . Najidealnejšie by bolo vyskušať si v praxi za šera ako uvidí srnca v triedri Swarovski Optik SLC 8x56 B odkaz a potom nazrieť do tých 15 nasobných .odkaz ktoré doporušuješ . Rozdiel bude absolútne diametrálny v neprospech tebou doporučeným triedrom ZEISS Conquest 15x45T* Môžeš si ho opierať o paličky , klasť na posede kolko len chceš . Z volnej ruky absolutne nepoužiteľná vec . Źial neradíš správne a mám pocit že úmyselne . Samozrejme ina kategoria su stabiliozovane triedre . odkaz Tu sa asi v teme nepohybujeme :-D ◄ reagovať

on lanus, 10.8.2014 o 11:16

Edu - Predmetná príručka na ktorú odkazuješ je veľmi slušný zdroj informácií takpovediac niečo ako abeceda, ktorú dávam do pozornosti adeptom v kurze, (keby si spomenul,že niečo také potrebuješ dal by som ti na ňu odkaz obratom,nemusel by si ho 8 hod. hľadať !).Problém je len ten ,že je určená ako každá abeceda úplným začiatočníkom t.j. pre ľudí bez praktických skúseností ,čiže záleží na tom ako sa kto zaradí?! Do tejto skupiny však celkom isto nepatria optické firmy,ktoré ďalekohľady z väčším zväčšením dlhé roky vyrábajú a celosvetovo úspešne predávajú.Ponuka je slušná len si treba vedieť dobre vybrať t.j. zosúladiť svoje potreby s možnosťami. ◄ reagovať

off riso2504, 10.8.2014 o 0:53

Ja teraz riešim ďalekohľad premňa s ppeter29, ďakujem. Chcel som niečo na večer s dobrou sveťelnosťou ale aj 10x priblíženie, a to až tak dokopy nejde. Na večer by bol Fomei Leader Pro ED 8x56 a na 10x zvätšenie MINOX BF 10x42 BR. ◄ reagovať

off Edu, 9.8.2014 o 23:32

Turista skôr zvolí malý vreckový ďalekohľad, lebo je aj ľahký, na úkor malej svetelnosti. Menšia svetelnosť mu však tak nevadí, lebo predpokladá, že ho bude najčastejšie používať pri peknom slnečnom počasí. Poľovník na druhej strane požaduje ďalekohľad s čo najlepšou svetelnosťou, lebo prepokladá, že ho bude používať hlavne za šera, v lese, v noci pri splne mesiaca a preto volí ďalekohľad s menším zväčšením a veľkým priemerom objektívu, napr. 7x50.odkaz