Výber bino/monokuláru - Prosím o radu skúseného človeka alebo odborníka - diskusia
Dobrý deň.
Som vo fáze výberu ďalekohľadu resp. monokulára a keďže viem o týchto prístrojoch len málo a takmer vôbec nič o zaznamenávaní, potrebujem rady.
Parametre by mali byť 8-10x50-70 podľa mňa s konštrukciou Roof. Niečo takéto by sa mi páčilo a cenovo od 100 - 200 €.
V tejto cene som však uvažoval o záznamoch (fotky alebo videá). Buď si kúpim len ďalekohľad alebo niečo na snímanie. Mám obavy nad kvalitou fotiek alebo videí. Zoženiem v takejto cene niečo? Ak áno, potreboval by som vidieť výstupy, pretože sa nespolieham na parametre ako 3Mpix, 5Mpix...
Nájde sa tu teda nejaký odborník alebo skúsenejší užívateľ, ktorý by mi priblížil správnejšiu predstavu o týchto prístrojoch?
Ďakujem.
Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?
Najlepšia odpoveď
mam zaujem o neaky dalekohlad 8x56 vie mi niekto poradit aku znacku a po pripade neaky link na dalekohlad
dakujem
Dobrý deň. Má niekto skúsenosti s ďalekohľadom 12x50? Myslím hlavne na to, či zväčšenie 12 nie je príliš veľké na pozorovanie z voľnej ruky. Ďakujem