Viem ze ma podaktori nasmeruju na zakon o zbaniach a strelive , ten som precital a nikde som nesasiel ze pri preprave a skladovani zbane sa musi vyberat zaver. Je tam pisane len o zasobniku aj to nie jasne . Ma v tom niekto jasno ?
Dusab, suhlasim s tebou, ze pri preprave v pripade zbrane ako opisuje igoret by zakon mohol umoznit nejake to jedno pivo alebo pohar vina, ale len za predpokladu, ze dotycny uz nepride so zbranou do priameho fyzickeho kontaktu, ale len ju prepravuje napr. z polovacky domov v batozinovom priestore vozidla. Policajtovi vsak jeho aktivitu nevycitaj, momentalne je na zbrane "spadeno" a tak mozno robil len to, co mu prikazal nadriadeny. V jeho pozicii by si mozno musel konat rovnako. V aute nemusel sediet triezvy polovnik, ale podnapity blbec a kontrolou by sa predislo moznej tragedii, kazda minca ma 2 strany. Na margo dani, aj policajti ich platia a vyssie ako bezny obcan. A ten plat tych beznych na ulici cca. 550 eur v cistom im asi tiez nemozno za tu robotu zavidiet. Z dani obcanov sa platia aj platy politikov, sudcov a hordy statnych uradnikov, pricom niektore profesie nespravia pre obcana ani to, co ten posledny policajt. Policajti zakon nepisu, vynucuju ho a je take slovenske zazlievat im ked pokutuju jeho porusenie ako keby boli oni na vine a nie priestupca...Co sa tyka poctu policajtov, mame centralizovanu policiu a potom to statisticky vypali tak, ze mame najviac policajtov na obyvatela. Niekde je za policajta pocitany len clovek v priamom vykone(u nas aj sekretarky a uradnici so sluzobnym preukazom policie), resp. sa medzi policajtov v inych statoch nepocitaju ine zlozky plniace v inych statoch funkcie, co u nas robi nasa policia.
Pred 3 týždňami ma policajti ráno okolo 5 hodiny kontrolovali 3x po sebe v jednom týždni, doklady od auta, fúkanie a samozrejme ZP a karta zbrane - čo už, je to ich právo. Problémy neboli, zbraň v púzdre, alkohol žiadny. Jeden deň som mal dokonca šťastie na poľovníka z neďalekého združenia a zistili sme, že máme spoločných kamarátov, celkom hodnú chvíľu sme debatovali nie len o poľovníctve, ale aj o tom, prečo takáto aktivita. Ale tiež som zažil, ako dávnejšie jednému ich kolegovi akosi nešlo do hlavy, prečo mám v aute toľko reflexných viest a čo prepravujem v prepravnom boxe pre psov, keď ich tam nemám. V duchu som sa pousmial... Ale iba v duchu a pre istotu držal hubu a krok ;) ◄ reagovať
naozaj nič v zlom, no toto diskusia nie je. úroveň pivnej múdrosti! už len uvažovať o niečom takom je mi veľmi proti srsti! a nielen mne! ◄ reagovať
Keby si pozornejšie čítal čo píšem, všimol by si si, že sa toho držím. To, že o niečom diskutujem, neznamená, že to aj robím. ◄ reagovať
miso243, ak vieš, čo je napísané, tak sa toho drž. alebo si to vyskúšaj na súde. no pozor, zďaleka nie každý rozsudok je "precedens"... no poskúšaj, potom napíš. ak sa ti nevidí zákon, nedávno si mal možnosť ho pripomienkovať, tu zmenu nespravíš. a miešať alkohol a zbraň... to je sila. ◄ reagovať