Heming hunting
dnes je nedeľa,  25. február 2024,  meniny má Frederik/Frederika,  spln: ,  dnes východ slnka: 06:38,  dnes západ slnka: 17:19
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Čo s jazvečím mäsom? - jazvec konzumácia - diskusia

autor: off sovo51
pridané: 5.9.2012 20:19

Chcel by som sa opýtať čo robiťe s mäsom z jazveca?? Veľa ľudi mi hovorilo aby som to vyhodil , zase veľa ľudi mi hovorilo že to je výborné mäso . Poradťe mi čo stým robíte , poprípade aj nejaký recept napíšte . Ďakujem !

počet zobrazení: 16 756
počet hlasov: 1
okruh tém: voľná diskusia
 

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
off Mirorr, 4.8.2021 o 20:52

Mám kamaráta z Ukrajiny, ktorý mi povedal, že do ich národného jedla plov sa najviac hodí mäso z jazveca. Vraj niektorý ľudia sa tam živia tak, že sa špecializujú na lov jazveca kvôli dodávkam na toto jedlo a dokáže ich to slušne uživiť. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Leon, 29.8.2013 o 0:49

aspoň máš pak víc bílkovin když ho má:D nedávno jsem někde četl že zhruba 10% lišek a jezevců Trichinelózu má ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

správca MMasska, 28.8.2013 o 22:43

svalovec je bielkovinovi cerv vystavis ho teplote nad 65 stupnov( pri teplote 60.c dochadza k rozpadu bielkovin) a mas pokoj netreba sa toho tak bat!! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off lubenko, 28.8.2013 o 21:29

poriadne to upeč a lebo uvar a nemusiš mat strach zo svalovca:):):) ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off kubik856, 28.8.2013 o 20:30

K tomu svalovcovi. Akým spôsobom sa tomu dá predchádzať??? Aké vzorky posielate na vyšetrenie svalovca? ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Leon, 28.8.2013 o 12:47

přesně a tohle je určitě lepší jak nějakej guláš z vlka :D Čo s jazvečím mäsom? - jazvec konzumácia - diskusia ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

on Ondrik, 28.8.2013 o 12:36

Leon, tak všetky tie lasicovité a psovité šelmy necháme gurmánom, my dvaja si dáme diviačie rebierka s čerstvým voňavým chlebom a dobre vychladeným pivom. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off Leon, 28.8.2013 o 11:39

Ondrik hold někdo sežere i vlastní H.. :-))))tak čemu se divíš já tvrdím že to co má špičáky nežeru protože nejsem vietnamec a zažil jsem jednoho co smutnil nad tím že mu sežrali guláš z vlka ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off binka, 28.8.2013 o 10:32

Ondrik opravdu i ježek se dá sníst. Jedlý se prý pozná podle tvaru nosu. Nejde o to že by byla bída, ale někdo hold zkusil jezevce upravit, našel starý recept a světe div se!!!! ono to je výborné, stejně jako nutrie. Osobně taky nechápu proč někdo začal produkovat nabízet a ještě jíst brokolici :-))))))) ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off Hunter243, 28.8.2013 o 10:31

Ale jasné, že rebierka z dzička sú fajn a iné DOBROTY z diviny, ja som sa len podelil s tým, čo som mal možnosť "okoštovať" a rozhodne som "neblil". Prajem všetkým LZ. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

on Ondrik, 28.8.2013 o 10:25

niekto jazveca, nutriu či iné malé zvieratko. ja radšej pečené rebierka z takého mladého difiačika. nuž 100 ludí 100 chutí. možno raz príde doba, že budeme vďační aj za toho jazveca, zatiaľ to tak nie je, chvalabohu! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

on Ondrik, 28.8.2013 o 10:20

a ako zákusok smaženého ježka! a keď niečo zostane v zuboch je si to aspoň čím vyšpárať ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off Hunter243, 28.8.2013 o 10:05

Páni, kdeže zúfalstvo, fantastické gurmánstvo!!! Mal som možnosť jesť aj "jágerek", čo bolo "eňo-ňuňo", vylízali sme kastról mäkkým chlebom len taký praskot, no a potom bol pečený v hlinenom pekáči na spôsob kačice, alebo husi a poviem, že kačka a hus sa môžu oproti tomu schovať. Chalani, ktorí to pripravovali boli borci. Jedol som taktiež mäso z nutrie, fantastická "cigánska" a taktiež aj mäso z medveďa naklepané a naložené na spôsob "cigánskej", hranolky, horčica...., paráda. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off binka, 28.8.2013 o 9:58

Jezevec vhodně upravený je delikatesa. Jak psal Leon, naložit do zelenini a péct. Nejdřív jsem taky říkal, že to nedám do huby, ale jen do prvního sousta. Ano jezevec, v podstatě lasička, je všežravec a jistě nic špatného neskonzumuje. Liška taky nevezme nic špatného, ale tu bych opravdu nemusel, ikdyž ve staré kuchařce jsem našel recept. Z jezevce je údajně výborný i guláš. Jenpozor na svalovce. V 9. čísle Stráže myslivosti píšou o tom, že není tak úplně pravda, že svalovce ničí mráz při uskladnění v mrazáku. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

on Ondrik, 28.8.2013 o 9:11

to sme na tom Slovensku už tak zúfalí, že začneme žrať jazvece??? ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Jaruj88, 27.8.2013 o 22:30

Nehovorte ze fuj a potom preco jete diviacie meso ked diviak zerie zdochliny,larvy, a ine cudesne veci ved jazvec tak isto len zerie chrobaky,ovocie,kukuricu, korienky a sem tam aj nejake meso to je to iste ako diviak tak isto aj bobor perfektne meso ved zerie len travu ,koru meso je cisto ako zo srnca v kanade mas v kazdej restike meso z bobra to len na slovensku to este neprislo davam tomu par rokov a aj na slovensku budeme jest bobra,jazveca,medveda vsetky 3 varianty odporucM keby ti niekto uvaril gulas z jazveca A nepovie co jes tak by si oblizoval misku a by si si myslel ze jes meso z diviaka ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off agbar, 27.8.2013 o 22:21

Zjem vsetko co nestihne zjest mna. :-) Dnes som na dvoch mieril, no este skoro. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off citulik, 27.8.2013 o 20:06

Z jazveca sú vynikajúce fašírky. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Leon, 17.8.2013 o 19:32

já to nejím tak že jsem to neochutnal když jsem ho pekl na zelenině jako svíčkovou a chlapy se cpali jak nezavřený tak to bylo asi dobrý.Jenom bacha musí ho stahovat někdo kdo to umí aby dal pozor na pachový žlázy a nechat vyšetřit na svalovce ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off FOXMEN, 6.9.2012 o 7:55

JEZEVCE.................no přece spapat...stáhnout,naložit na den do mléka..pak na tři dny do zeleniny( jako na svíčkovou)......a pak upéct...no co vám budu povídat...delikatesa...neopomenout vyšetřit na trichinelozu ( svalovec).dobrou chut´. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off pali1, 5.9.2012 o 22:32

upiecť a zjesť...!!! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

on michal89, 5.9.2012 o 22:20

do prdele tak ono je to nakoniec delikatesa a ja som ho dal rybam zozrat :/ ale pochybujem ze po tom ako som ho videl odrateho by som dal kus z neho do ust.. by som si myslel ze jem psa :) ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off horar1992, 5.9.2012 o 22:16

mne vravel jeden myslivec,že raz tiež mali jazveca prvé ho varili potom piekli a tak rigali :-) ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off Leon, 5.9.2012 o 22:16

když ho stáhne odborník já se do toho nes.. tak ho naložit jako na svíčkovou tak na 3-4 dni a pak upéct jednou jsem to takhle pekl vonělo to nádherně a chlapy žrali jak nezavřený ale já bych to do huby nevzal:-)) ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Edu, 5.9.2012 o 22:07

ja by som len vypiekol . Ingrediencie až po . max sol. po zliatí sadla sa dá robit čokolvek. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off motaq, 5.9.2012 o 22:03

jeden recept je aj tu odkaz ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Edu, 5.9.2012 o 21:59

motaq nemyslel som jazveca ale divinu . Súhlasím jazvec má špeci chuť . ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

správca admin, 5.9.2012 o 21:58

Ak máte niekto nejaký dobrý recept na prípravu, pridajte ho prosím i do sekcie Recepty. Ďakujem. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off motaq, 5.9.2012 o 21:56

Edu, ja som nehovoril o tom ze to dodavas, ja som jazveca uz tiez mal tu moznost jest, peceneho, bol dobry, este lepsie boli skvarky, ale co bolo zaujimave ked sa kusok hodil psom tak ho nechceli ani vidiet....A jasne jazvec ma specificku chut ako kazda divina.... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Edu, 5.9.2012 o 21:51

majo aj tak ! Pravdu máš ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off majko82, 5.9.2012 o 21:46

na šípkové omáčce nebo se zelím :D ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off Edu, 5.9.2012 o 21:42

ako lowec pečeň jazveca je max delikates ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off lowec, 5.9.2012 o 21:34

Niekdy vtedy...písal sa den ked ma kamaráti celí den prehovarali na večernu hostinu "pečení jazvec" na chate..nechcel som ísť ale nakoniec som aj išiel.... na chate bolo velmi vela ludí ,dobrá atmoška,prišla tá chvíla a jazvec bol fajne upečení ,vona sa rozímala tuším všade ,podla kuchara jazvec bol pred upečením dobre naložení v páci ,keby som mal definovať chuť hmmm bolo to niečo ako kačacina ale ešte niečo delikantnejšie chutovo tak mi to vyznievalo ,velmi rád si na ten moment spomeniem a uprimne poviem nebanujem , že som okoštoval aj niečo také... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off marceliusko, 5.9.2012 o 21:06

fuj tak ako všeličo ale jazvec teda ani náhodou bŕŕ... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Edu, 5.9.2012 o 21:00

motaq všetko ma svoju chut kačica , kura , hus , prasa atd aj jazvec . Do reštík som maso nikdy nedodával . Bolo by to proti mojim zásadám a to samozrejme legálene dodávky ! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off motaq, 5.9.2012 o 20:55

tak ako hovori Edu, vytopit mast, skvarky z jazveca su velmi dobre, maso sa da upiect a je to jedle, zvlastna chut, ale da sa to jest a je to vcelku dobre:-) inak psy to nechcu ani nahodou, bocia od toho ako keby bolo jedovate:-) ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Lycan, 5.9.2012 o 20:52

Ako z partie keď sa niekomu podarí uloviť jazveca tak ho upečieme a zjeme.Je to asi dva krát do roka.Raz určite.Kamoš to zvykne pripravovať žial neviem recept.Viem že to dá do pácu na niekolko dní a skladuje v chladničke.Ale je to výborné.Ak zistím ako to robí dám vedieť. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off lubenko, 5.9.2012 o 20:48

ved je kriza treba to zjest:):):):):) ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off Edu, 5.9.2012 o 20:39

Jazveca treba jemne celého vytopiť . Mäso je samozrejme jedlé špecifickej chuti ,ktorú dobrý chuchár vie po zliatí masti dochutiť . Nevypiecť jazveca je veľká škoda . Mäso treba konzumovať po tepelnej úprave . Chutí podobne ako pes ako i jeho sadlo . ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off miso111, 5.9.2012 o 20:39

Ja ak strelím jazveca, masť vytopím a mäso dám jednému pánovi (má reštiku), vraj to napácuje a pripravuje ako delikatesu. Odvtedy si u neho okrem syrovej pizze a halušiek nedávam radšej nič. Pred tým, čo sa týka borsuka, som sa zásadne držal hesla " ...za stálého míchání vylejeme do hajzlu". ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

reklama