dnes je sobota,  21. marec 2026,  meniny má Blahoslav,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:49,  dnes západ slnka: 17:57
termovizia nocpix
ODIMON

bendlingtonsky terier - diskusia

autor: cyrko69
pridané: 17.8.2012 9:46
zobrazení: 12 856
hlasov: 0

Ma niekto skusenosti z bendlingtonom ako sa chova na polovackachh ?? na diviaky a brloharenie??? Aky mate nazor na neho??

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Zobrazené 121-133 z 133
matulkoh
Ondro tvoj nazor berem, Janko ma Arvystasa Style Hunter co je vlastne syn Akelu Ja Sta czech a Babsy Ja Sta Czech, vsetky stence z tohto spojenia makali az na jedno co bolo na gauci, neda a ani povedat, ze Arvy bol najlepsi bohuzial jeho brat Arymantas zhynul v jazvecich hradoch pred tym vsak uspsne noroval a na diviaka si ho nevedeli vynchvalit a Alber donedavna robil spickovu robotu u mojho kamarata, bohuzial asi pred mesiacom zmizol, suku Apple mam ja je to spickovy dohladavac a tiez ma toho velmi vela dohladane a vybrlohovane, nie je vsak tak dorazna. k tomu opakovanemu krytiu, zasnem kolko je odbornikov na pribuzensku plemenitbu, z predosleho vrhu sa mi narodilo 6 psov, jeden zostal na gauci jeden je tu u polovnika, ktory je nim nadseny a uspesne robi u nas skusky a poluje, ostatny su v zahranici. kedze sa ten vrh vydaril, ziadne vady tak som ho zopakoval a narodili sa 3 suky. korektne skusy, zatial vsetky zuby afantasticke povahy. zatialsom videl len psika co si nechal Janko a mozem povedat, ze co do exterieru tieto 3 suky su uplne inde, velkostou a silou mordy, kostry postavenim bedrovych koncatin a uhlenim. uvidi sa ked dorastu. ostatne stence som nevideltakze mi je ich tazko hodnotit. Akela je podla mna najlepsia ovca aka kedy tu bola, jeho bojovnost a srdce nema konkurenciu a zaroven je to podla mna najlepsia ovca co vysla po pracovnej stranke od Janky Uriankovej, spojenie Dustina a Aylin bolo jedinecne, ostatne psy co som mal v ruke neboli spatne ale nedali sa porovnavat. velmi Dobrou sukou je este Dizzy matka honzovych stenat a polovicna sestra Akelu. suky su uz prec, majitelia su spokojny takze diskusia je bezpredmetna. ja budem len rad pokial janko bude mat este vrhy a aj pani Hodova aj Tomas co ma dalsiu suku. bude konkurencia aj ked ja ich tak nevnimam.
apple
a ešte čosi, z JASTA CZECH som mal suku vraj na poľovanie, tak som bol uistený. prvá poľovačka na kormorány: po prvom výstrele zdrhla, keď som ju priviedol späť, vôbec nejavila záujem o prácu. dal som ju k domácim mačkám u kamaráta, asi na 0,5m a suku ani nehlo. nerád dávam takéto referencie, no bohužiaľ. ajka/apple/ od maťa v ôsmych týždňoch bez rečí rozpolila morča, ani som nestačil zareagovať. a viem o všetkých dospelých psoch zo stanice Norník a všetky sú trieda. snáď sa vyjadrí aj maťo.
apple
treba to vidieť pri práci a napadne ťa kacírska myšlienka: načo šľachtili ostatné plemená?
Edu
pekný psík ako ovečka. Ovečky na diviaka neviem . Treba vyskúšať .
OndraHolec
Bedlíky ješte odchovává v čechách Honza Konvička(+420737107321), který ma špičkového pracovního psa a loni mel nějaká štěňata (nevím jak letos). Bedlík je opravdu velmi dobré plemeno na práci. Já bych se trochu bál opakovaného příbuzenského krytí z chovné stanice Norník. Pokud se dobře dívám na stránky tak nabízená fenka je z krytí otce (Akéla) a vlastní dcery (Apple). Já bych takové štěně nechtěl(otec x vlastní dcera). Jinak dobré bedlíky má jěště v čechách Jana Uriánková JASTA CZECH (odkud mimochodem pochází otec tohoto vrhu Akéla). Takže bych se podíval při výběru štěňat i tam. Určitě si myslím, že s oběma lze domluvit rozumnou cenu pokud chcete pejska na práci. Jana Uriánková - +420604250666. Teď má také velmi nadějnou fenu paní Hodová (CHS Srdcové eso, +420724282968, odkaz).
matulkoh
ako rychlo diskusia zacala tak aj skoncila. velkou nevyhodou je vysoka cena stenata ceny sa pohybuju medzi 550e do 800e u nas a cechach. v zahranici to id pravdaze ovela vysie.
matulkoh
si zabil :-)
majko82
dobrý begbinton nie je zlí :)))))
matulkoh
ak mas zaujem zavolaj na 0908811535
amigo
Koľko stojí tá sučka?
apple
z vlastnej skúsenosti môžem potvrdiť predošlé slová. excelentné brlohovanie, no i práca s diviakmi. a bohužiaľ, maťo je u nás jediný, kto odchováva poľovnú vetvu týchto psíkov a jeho chov je aj v krajine pôvodu považovaný za špičkový. môžem len doporučiť. iné chovy sa venujú "spoločenskej" vetve, nie je garancia vlôh.
matulkoh
ked to chces na lov tak inu moznost ako moju stanicu nemas, vsade inde to bude len loteria, s malou sancou na ake tak vlohy. moje odchovy uz tiez uspesne poluju.
matulkoh
mam skusenosti, chovam ich od 2004, prveho som mal 1999. Maji psy maju vybrlohovanych 87kusov skodnej tento rok. Maju farbiarky, lesne, duricske, brloharky v prvych cenach. rad predvediem na oplotku, aport z vody. fotodokumentacia, videa..... ine plemeno nechcem. mam suku akurat k odberu. kontakt 0908811535 matej hrasko
Zobrazené 121-133 z 133

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.