Ma niekto skusenosti z bendlingtonom ako sa chova na polovackachh ?? na diviaky a brloharenie??? Aky mate nazor na neho??
nechcel som už reagovať, no príspevky chovateľky rozhodkyne mi jednoducho nedajú. nejdem sa vyjadrovať ku tomu, znovu, čím sa tu prezentovala a ako psov vychováva, jej odbornosťou. zamrzelo ma toto: ... Přiznám se , že jsem moc ráda, že Vám Beruška nezůstala, "chudinka..." bez problému napíšem, že dobre sa stalo, že beruška odišla z takého prostredia a starostlivosti. napíšem, že som ju mesiac dával do poriadku po zdravotnej stránke, kým sa dalo povedať, že je v poriadku. priatelia, keby ste videli napr jej zvukovody, tak skonštatujete, tak ako veterinár, že už nemusela ani vidieť, nielen počuť. domnievam sa, že povahovo sa jednalo o zlomeného psa. to je to, čo ponúka, čo je vizitkou chovateľky, ktorá tu popísala veľa kadečoho, ba myslím že aj dosť. myslím, že dosť na to, aby už s prispievaním skončila sama. odprezentovala sa hlbokými vedomosťami, hlbokým citom ku chovaným psom, hlbokou múdrosťou. ostávam s pozdravom - navždy váš zúrivý diskutér. ◄ reagovať
Este dodam Ely Nornik z pribuzenskej ma 3 mesiace, uz ma zachvevy reakcii na diviaka v oplotku, a sama od dvoch mesiacov chodi do umelej, nikto ju to neucil ani neukazoval, zbadala tam konar co tak ovliekol jeden zo psov, prisla kukla a isla dnu, bez vahania. Berushku som mal u eba par dni bol som nadiviaka, nic, bol som na lisku v bahoni nic ani ju neprehnala a do brlohu ani nekukla. Ke chceme pomoct plemenu sa presadit u polovnikov tak sa snazme im ponuknut to najlepsie, aby mali najvacsiu pravdepodovnost vydarenych steniat, nerobme rozdieli a pristupujme k ocakavanym vysledkom prace ako u jaga, jazvecika.... ◄ reagovať
Este dodam pre tych co sleduju prispevok, snazim sa dodrziavat prametre ako maju Jazvecici alebo jagovia, Akela sampion,titul brlohar z okresnych aj medzinarodnych skusok, v casoch okolo jednej minuty, Lesne skusky prva cena, hlastost 4, ostrost 4, Duricske skusky 1 cena ostrost 4, farbiarky Hlasic, Matka Apple vyborna, farbirky 1c, hlasitost 4, duricske skusky 2c ostost 3, brloh 2cena. Obaja zapraxovany a s vysledkami. Poprosim ake z tychto skusok Ma Dizzy ( macku roztrha, mozno aj ovcu ale ake ma skusky, do brlohu nechcela ist, len ked sa jej ukazala liska tak vbehla a chytila tusim ale nasledn vobec nic, co Lotus? ake skusky maju ich potomkovia? a kedze chodia bratia cesi k nam robit brloh a diviak lebo si si myslia, ze skusky maju vypovednu hodnotu lepsiu tak ake kontaktne skusky ma? a vies su psy co od vas maju tituly diviaciar a potom dojdu na slovensko a oplotok, nula jedna a hned je z diviaciara 3c alebo neobstal. ◄ reagovať
Janka dufam, ze odpoved nebude, ze oni nie su k tomu, ale ze keby boli tak by..... ◄ reagovať
Janka v pohode Tak treba vyskusat Lotusa, Janka ked som kupil Akelu a zacal som chodit na skusky bol som pre smiech, dnes mam respekt u kopoviarov, Jagosiarov, bezomna by Honzo nemal Arvyho a nikto by s nimi realne nepoloval, dokonca by neboli ani unas pripustny na skuky A to , ze ja ich chvalim, je to zbytocne tu diskutovat, mam svojich psov aj seba v knihe o bedlingtonoch v UK, teraz som posielal prispevok do rocenky, mam respekt v rakusku , madarsku u ludi co poluju, naposledy som o bol predviest jednemu chovatelovi z Francuzska. chytaju sa ku mne chovatelia z UK pozret psov, ja nepotrebujem tu nikomu nic dokazovat, ale dam ti moznost aj ostatnym, podte so mnou do madarska a ukazte aky su to super mkaci, Lotus, Dizzi...a iny mozu dokazat aky su to bombarderi a uvidim, ci sami dokazu zastavit liku a vytrvat do konca, aj jazveca, samy ziadni dvaja psy, striedanie a uvidime vysledok. a ak su taky super ja velmi rad potom vyskusam Lotusa ak dostanem moznost ako krycieho psa.Arvy je spica pes, osobne som ho na polovacke nevidel na diviaka, videl som ho v oplotku a tam v porovnani s Akelom nic moc. videl som ho norovat, jeho styl absolutne vyhovuje Jankovi, mne by nevyhovoval. ◄ reagovať
nesouhlasím.... příroda má dobře ošéfované, aby ve smečce nebyla příbuzenská plemenitba, tím nemyslím jen šelmy..samozřejmě na vsi je to jinak :-) pro mně je Lotus nejpříhodnější proto(pokud Tomáš trvá na inbreedingu),že je DNA 1.1 Akelova matka byla 1.2, Dustin snad 1.1,takže Akela může být 1.2, Babsi je 1.1,takže i Arwy může být 1.2(taky by mohl Honza obětovat 50 euro na testy) ,Dizzy je 1.2,takže i Tomášova fenka může být 1.2 přenašeč...proto vidím Lotuse jako nejlepší výběr, zdůrazňuji, jen ppokud chce Tomáš vyzkoušet příbuzenský chov, jinak bych ho klidně poslala jinam, ale k testovanému psu.. Víš Matěji,hodně jsem četla o Akelovi, Apple... ale zatím je všude chválíš pořád jenom Ty, a to vím, že Ty se pochválit umíš :-) ◄ reagovať
jani ludia a psy su rozdiel v prirode sa bezne stava, ze otec kryje svoju dceru. trochu z historie bedlingtonov v zaciatkoch sa robila plemenitba otec na dceru, brat na sestru, robi sa to uvela plemien, stale, u pitov je to bezna prax. co jagovia v zaciatku, chov pattov, ct kazdy mame na to svoj nazor. ◄ reagovať
Jani teraz uprimne Lotus nebol v zivote pod zemou, vzivote nebol rozsekany na srot ani od divocaka ani jazveca ani lisky a kedze som videl x patosov, x jagov a inych plemien tak si dovolim tvrdit, ze by bola obrovska nahoda keby zrovna Lotus bol taky borec, co sa tazko hlada aj u inych plemien. Akela nikdy nevzdal ziaden boj ci uz bol na srot rozobrany, taky nie je ani Arvy a ani Apple a na 99,9percent ani Lotus. a Hlavne pokial nie je X krat otestovany, kde si siahne na dno sil, dobity ako zito a znova ochotne ide a maka tak su to len domnienky co by zvladol. cize z tohto uhla pohladu je Akela ovela lepsi dedo ako Lotus. a otazka, ktory potomok po lotusovi ma kontakne brlohovanie, maka v prirode a ma kontaktne skusky v oplotku. Ma to Lotus? Zas z pohladu financii, ja krytie nedam zadarmo, dam ho za hodnotu stenta. Rozhodnutie je na Tomovi, jaby som sa ani nebranil tomu Arvymu, je to moznost. Dokonca Tom moze skusit, Arvyho, potom Akelu a aj Lotusa. ◄ reagovať
a když jsme u těch ''chechtáků'' Lotus normálně kryje za 1500 kč/odchované štěně...platba po prodeji štěňat, před 7 lety jsem ho přivezla ze Švédska cca za 1000 euro,pes je šampion 3 zemí, interšampion, cca 15 výstav, dvoje zkoušky atd...myslíte si, že se jeho pořizovací cena alespoň vrátila? Ani náhodou ..... V současné době šla cena spíše dolů, kvalitního psa v Evropě koupíte za 800 euro(ze špičkových chs) v Anglii je běžná cena show psů 500-600 liber, pracovní bedlingtoni(většinou nemají rodokmen AKC) se prodávají od 200 -400 liber)samozřejmě, že vycvičený pes je mnohonásobně dražší..prostě bedlington NENÍ na zbohatnutí, ale jestli si někdo myslí, že přehazuji peníze vídlema, aby nesplesnivěli...tak prosím :-))) ◄ reagovať
plantex..... nečtete pozorně:-) nabízím krytí zdarma !!! lepší dědo než táta a Lotus je DNA 1.1 přece.. ona příbuzenská plemenitba má hodně úrovní ... a plantex...malé rýpnutí.... taky by jste chtěl mít potomka se svojí dcerou?Pokud vím, tak takovéto množení zničilo faraony a před pár stoletími Habsburky.. Matěji, roku na srdce, ty jsi někde viděl pracovat Lotuse? Že s ním nechodím do praxe přece neznamená, že má horší vlohy než Akela nebo Arwy..Já jsem Akelu nikdy neviděla, tak nehodnotím....Arwiho ano.... ◄ reagovať
jani aky je rozdiel Lotus verzus Akela, obajasu tusim dedovia danych steniat, ?Lotus je vacsi a dovolim si povedat co a tyka prace to nemozes ani porovnavat s Akelom. ◄ reagovať
A čože, chovateľke už nevadia lidoví myslivci, zavoňala chechtáky a už sa núka? a okrem iného: príbuzenská plemenitba je riadnym spôsobom množenia. ◄ reagovať
no, já si myslím, že by byl vhodnější nepříbuzný pes než Arwy s Akelou,pokud by to byl pracovní vrh, klidně fenu Tomášovi nakryju Lotusem zdarma.Mám tu nějaké zájemce o pracovní psy...Taky se mně opět ozvala Angličanka, takže čekám až se v Bisbee narodí další vrh :-)) ◄ reagovať