Tak jsem si říkala,že už je Vám asi líp...a ono ne :-))
Pokud by mně Matěj řekl( a že to neudělal),že jde Beruška někam jinam než k němu, tak bych s tím v žádném případě nesouhlasila. Kdyby se mně
neozvaly její noví majitelé sami, ani bych netušila ,kde je.Nemám tušení, za jak dlouho odešla od Matěje k Vám,jestli měla zánět v uších(předpokládám)tak s tím nemusela přijít ode mne nebo se jí to mohlo zhoršit, mimochodem bedlíci na uši trpí(zarůstává jim srst do uší).
Jestli byla psychicky zlomená pobytem na gauči a běháním po zahradě, nevím, hold je to Váš názor:-)))
Hlavně si nejsem jistá, že nabízím pracovní bedlingtony....teda , jsem si jistá, že moje ovce jsou show linie, jsou zdraví a mají fajn povahu.Je jen na majitelích ,jak si pejska vychovají... a to je to super na nich a je to ten rozdíl mezi nimy a třeba jagama,foxama a pod. A klidně mně tu prosím ukamenujte :-)
Nevím, jestli mám hluboké vědomosti, moudrost...snad po 20 letech chovu trochu jo... Ale cit a lásku ke psům,to tedy opravdu mám, asi i proto je nenechávám roztrhat od prasat, zahrabat od jezevce a tak..
Každý jsme prostě jiný a přiznám se , že i na srnce nebo na jelena se raději podívám jako na živé,než si věšet lebky po zdi :-)
Nejsem žádný trhlý ochránce zvířat,nemám problém se zabitím zvířat, pokud jsou na jídlo, ale nečiní mně to radost. Tím neodsuzuji lovce...jen po lovu netoužím...Máme doma ochočený párek lišek,malou kunu, mývalovce a bylo by mně líto na ně pouštět psy.
Vzhledem k tomu, že chovám už 20 let a naše odchovy jsou po celém světě , asi ta vizitka chovatele nebude tak strašná(nechovám jen bedlíky,ti jsou spíše na okraj) a celou dobu se snažím skloubit krásu s výkonem(zdraví je nutnost),kdo chová, ví, že ne každý vrh se povede,občas i po pečlivém výběru rodičů se ukáže, že potomci jsou pouze průměrní.Ono ''hraní si na boha'' není jednoduché..
Teď jsem si matěji přečetla ještě jednou Tvůj poslední příspěvek ...
takže, ty jsi měl berušku doma jen pár dní... stihl si ji vyzkoušet na divočáky, na lišku a konstatoval jsi, že je k ničemu.... Ty jsi jí nedal ani pár dní nato, aby si na Tebe zvykla, vzpamatovala se z odchodu ze své smečky(vždyť už jí byli 2 roky!) hned si jí vzal na prase, ikdyž si věděl, že to nikdy nezkoušela !!A nakonec si ji s klidným srdcem dal tomu pánovi s ujištěním, že to bude pracovní bedlington!To si teda děláš legraci !!!!A to prosím ZDŮRAZŇUJI, že jsi ji měl na dva dni na vyzkoušení, zatím co jsem byla na duodanube v BA.
Proč jsi mně ji hned nevrátil?Upozorňuji, že začínám být naštvaná a to ne na APPLE( to je jen tlachal), ale na TEBE !!
Když tak koukám na Tvoje stránky, myslím, že by jsi jistě nechtěl, aby někdo nařídil u štěňat ''Akela x Apple'' test paternity ! Ono by totiž vylezlo na světlo, že to nejsou Akelova, ale Britova štěňata !!
takže žádný inbreeding... a věřím, že to budou opravdu pracovní ovce!!
Víš, takhle se někdo podívá na ty černé koule a v rodokmenu se dočte, že je to samá ja-staczech a o to nestojím.
Kdyby si chtěl, tak Brita v klidu na FCI uchovníš, ale musel bys aspoň půl roku pečovat o srst|( i Honza to dokázal), ale já si myslím( možná se mýlím),že Brit nemá PP, nebo rozhodně nemá PP AKC, takže ti rodokmen v FCI neuznají... Už prošli na výstavách mnohem netypičtější psi než je Brit, ikdyž s VD,stejně by byl chovný,zvlášť , když se přátelíš se Semanem, Bučkem...Brit má hezkou hlavu,srst , pokud bys jí nechal dorůst patřičnou délku,tak bude světlejší... no a hřbet se nechá trochu delší, on není úplně rovný.
|tak jsem konečně napsala to, co mně štve,když jste se do mně pustili.