Zase si trochu vymýšlíš Matěji...
testy na paternitu se dají udělat v akreditované laboratoři Genomie a.s,která má v Bratislavě pobočku... jelikož nezpochybňujeme matku, stačí vyloučit jako otce Akelu,to tedy znamená, odebrat vzorky Akelovi a jednomu štěněti,nestanovuje se to, že někdo JE otec , ale , že někdo NENÍ otec daného štěněte ...jak se momentálně pohybují ceny nevím přesně, ale o moc jsem se nespletla(1500 kč x 55 euro)
A že tě to může klub nařídit je fakt , a že to může klubu nařídit SKJ ,tak to taky.Ty se bojíš....viď?
No, jestli se u Vás na Slovensku testy paternity nedělají, tak u nás ano, bylo už dost případů a dost průserů...Dokonce vím ,že německá chovatelka kryla skotku v Čechách,po tomto krytí fenu překryl doma chovatelčin pes, po narození se udělaly testy paternity u štěňat a 3 štěňatům byl do PP zapsán jako otec český pes a 2 chovatelčin pes.
Dokonce v Americe a u některých plemen se dělá to, že se fena nakryje dvěma psy, štěňata se potom dle testů rozdělí,tímto chovatel má dva vrhy v jednom.Vím o konkrétních případech(goldeni)pro mne je to zatím utopie :-)
ještě k měďné toxikoze, jak píše v příspěvku '' Jelcovec'',tak staré testování v Americe mělo jistotu 95 %,nynější jsou přesnější-to se Ti zdá málo? Mně ne.... Jsem v kontaktu s''pár'' chovateli ve světě, ale o zpochybnění testů jsem ještě neslyšela....Snad jen když Anka prodala štěně do Kanady, měla udělaný test v neakreditované laboratoři bez záruky,údajně 1.1.... když si nechala chovatelka udělat testy ,zjistila, že je pes 1.2.To ale nebyla nepřesnost testů, ale Kulichové podvod...
hele, ale fakt jsem obrečela, že nebudu mít potomka Tvého Brita, tak jsem na to spoléhala:-))))
A upřímně, když jsem napsala, že mám podezření, že štěňata jsou po Britovi,tak jsem měla fakt jen podezření, ale TEĎ - teď jsem si víceméně jistá.....
Hele, ještě schází, abys začal vyhrožovat právníkem :-))Ale na to taky dojde , viď?