dnes je pondelok,  6. apríl 2026,  meniny má Irena,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:16,  dnes západ slnka: 19:20
huntingland.sk termovizia pixfra
Kniha návštev revíru - online manažér revíru

Strelivo Sako a všetky poznatky s jeho strelami - diskusia

autor: Eriann
pridané: 7.7.2012 15:23
zobrazení: 88 969
hlasov: 6

Chlapci, rád by som vedel Váš názor a skúsenosti so strelivom Sako od fínskeho výrobcu z praxe v porovnaní s najlepšími výrobcami RWS, Norma atd. Zaujímajú ma zvlášť Vaše postrehy a skúsenosti pri love so strelami Hammerhead a SuperHammerhead. Znakovanie, farbenie, priestrel, poškodzovanie zveriny.Ďakujem vopred za príspevky.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Zobrazené 281-301 z 301
jarodt
Príspevok presunutý z diskusie Sako (autor: rossler8x57js).
bulldog5 - so Sakom je celkovo problém, raz ho pán Jedlička má, raz nie, človek by skôr potreboval istotu v pravidelných dodávkach, nie každý má na to, aby si kúpil v čase dostupnosti naraz 200 ks streliva za 300-400,-€ asi to je najväčší problém. Preto je istejšie obrátiť sa skôr na pravidelných, dlhodobých a istých dodávateľov iného streliva. Bohužiaľ teda. Fíni majú nejaké Slovensko na háku.
bulldog5
Tiež ma zaujíma toto strelivo do springfieldu, ale neviem kde ho zohnať. Volal som pánovi Jedličkovi do Zelenča tento týždeň a vraj je s tým problém a nemá ho momentálne. Viete niečo viac?
pandur1
rado to je v pohode, všetci sme omylní
rado100
Páni ospravedlňujem sa. Telefonoval som mu, superhamerhead bol v 308w jeho brata. Debata o tom bola už dávno a keď vravel že ich skúšal, myslel som že z jeho zbrane. Mám to len sprostredkovane od neho takže sa ešte raz ospravedlňujem.
lubos2
Zdar rossler. Mal som 308-mu a používal som tiež strelivo Sako. Začal som s Mooseheadom, ktorý prestali v tomto kalibri laborovať-bol vynikajúci. Potom som prešiel na Arrowhead, ktorý sa trieštil-fragmentoval podobne ako S&B a neprestreľoval. Takže som prešiel na Hammerhead a to už bolo super, teda aspoň pre mňa. Vždy priestrel, vynikajúce farbenie a super stop efekt. Žiadne hrozné podlievanie a poškodenie diviny sa nekonalo-samozrejme pokiaľ si nechytil kĺb... Superhammeread náboje som vtedy na pultoch vtedajších predajcov nevidel a myslím, že ich ani nedovážali. Teraz to môže byť ale iné. LLZ
pandur1
rado Sako v 7x64 superhamehead nerobí, možno mal gamehead alebo robia ešte jeden ale to už neviem aký je head :-)
fero
Sako strelivo odkaz
308Winchester
v 7x64 robia aj Super Hammerhead ? to som nevedel....
rado100
Sú to bondované strely s hrubším plášťom, sú tvrdšie a teda vhodné na väčšiu zver. Zaručujú hĺbkovú penetráciu a priestrel. Kamarát skúšal oboje (superhamerhead aj hamerhead) v 7x64 viac sa mu páčili hamerheady. Výborný stop efekt. Lovená prevažne srnčia a diviačia zver do hmotnosti cca 70kg. Hamerheady používa do dnes.
308Winchester
Ja som Superhammerheady vybúchal do terča :D na zverine som odskúšal iba hammerheady, všetko v ohni, len trošku viac podlieva.
polovnicek80
Ked ho vieš zohnat tak vynikajúce strelivo
horvathm
Príspevok presunutý z diskusie strela hammerhead (autor: peter764).
Ja strielam Sako Hamerhead v mojej 7x64, zatial spokojnost.Prasata ostavaju v ohni, len dva kusy mi odisli asi 20 krokov.Strielam len na komoru.Podla mna dobry naboj.
pepies
Luboš,peter mali ste si tých nabojov kupit poriadnu zásobu ked boli v akcii normalne krabička Hammerheadov stala na stare peniaze cca 1400skk teraz cca 45eur mimo akcie ale nakolko je to super náboj oplatí sa dat za neho tolke peniaze..
lubos2
Aj ja 20 ks za 30,- euri. Kam chodíte na tieto vysokohorské ceny??? Teda ak to nie je cena za 40 kusov:)))
peter764
woodimpex nenapísal za koľko ks nábojov pýtajú 60 eur, ja som v žiline kúpil krabičku za 32 eur.
woodimpex
Na stránkach Sako uvádzajú že jadro je lepene,zarazama len cena tochto streliva 60eur.
lubos2
Ahoj Peter, od začiatku aktívneho poľovania som používal Sako Moosehead do mojej .308-ky,veľká spokojnosť. Potom ho prestali do 308-ky robiť a presedlal som na Arrowhead Nosler tiež Sako. S týmito mi väčšie kusy neprestrelovalo a strela sa rozpadávala, je pravda, že sa nerozpadla úplne, ale strácala pri tom veľa z hmotnosti a už neprestrelila kus. Z uvádzaného dôvodu som prešiel na Tebou spomínaný Hammerhead, konkrétne 13g a zaťiaľ veľká spokojnosť. Zver prestreľuje, farba ako má byť, minimálne škody na divine(max.3 cm podliatina v okolí vstrelu,ale žiadna hrôza), aj pri horšom zásahu(zadná komora,na mäkko) odbieha do 50 metrov. Zatiaľ 4 ks vysokej od 80 do 190 metrov. Z toho 2 ks v ohni, 1ks 1O m od nástrelu a posledný kus 25 m od nástrelu-mojou vinou. Strelu(projektil) som ešte nenašiel, čo ma teší:))), takže s tým ti nepomôžem. Lesu lovu zdar
serax
Ja to pravda, plast je spojeny s jadrom a drzi spolu velmi dobre.
romankopov
Príspevok presunutý z diskusie Strelivo Sako (autor: miro56).
U nás na Moravě ho prodává firma Detex.Pokud máš problem toto střelivo na slovensku sehnát dej vědět já ho koupím a pošlu na tvoji adresu.Ahoj tímto také zdravím krásné slovensko Roman
maverick
mam sako 243 tweanhead strela s tvrdou prepazkou, seper strelivo pocul som ze sa firma rozhodla skoncit distribuciu na nas trh...vraj neekonomicke tak su s nimi problemy ak by niekto vedel kde maju 243 tweanhead dajte mi prosim vediet...
iboo
skúsenosti veľmi dobré, vynikajúci rozptyl, super ranivosť. strela superhammerhead 11,7g v 308 Win. v dnešnej dobre je údajne problém s dovozom, ale pokial sa situácia zmenila tak je to favorit!!
Zobrazené 281-301 z 301

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.