Chlapci, toto mi piše jeden kolega z čiech. On používa Sako SuperHammerhead v 308 Win a nevie si to vynachváliť. ,, Ahoj Ľubo.
Já tuto střelu upřednostňuji a to proto že je fantasticky přesná a to i na velké vzdálenosti,téměř vždy prostřelím každý kus a to i na dosti velkou vzdálenost.Zvěř vždy dobře barví,pokud nezůstane v ohni.Tato střela má malinko silnější plášť a olovo je možná o trochu tvrdší.I když chytne kost tak se jednak nerozloží a prostřeluje.Ze 60 kusů ulovené zvěře mám pouze jednu střelu,jinak každá prošla tělem zvěře.Výstřel je tak 50sátikoruna.Tu jednu mám proto že na mne při dosledu vyrazilo prase a já musel střílet zepředu na hlavu,střela šla mezi světla rozbila krční páteř a skončila až za žaludkem ve střevech.Prase bylo v plné rychlosti zasaženo na 40m a chvála pánu bohu že bylo tak dobře zasaženo.Teď střílím Geco,ale vrátím se zase k Saku.V drtivé většině zvěřina nebyla poškozena a ani podlitina nebyla zvlášť nějak velká,já jsem je střílel v 9,7g a chci vyzkoušet právě tu těší ta je tuším 11,7g.Na černou to je kladivo,a nestalo se mi že by i těžší kus odběhl z nástřelu dál jako deset kroků,pokud nezůstal na fleku.Já jsem sní opravdu spokojen a jakmile dám kukr i na třístovku,mám to v Brownigu tak to budu ládovat zase a jen Sakem.Dlouhé roky jsem střílel naše S/B střižnou hranu a byl jsem nad míru spokojený,ale teď ten náboj nějak pokazili a tak nač se trápit.Jinak 30/06 jsem měl také a nedám na tuto ráži dopustit.Tak snad jsem ti napsal vše podstatné a pokud si na něco ještě vzpomeneš,tak rád ti to zodpovím,pokud budu vědět.,, Takže z toho vyplýva, že strelivo je za tú cenu až veľmi kvalitne...