Príspevok presunutý z diskusie 30-06 sako (autor: Minik).
Can-am: Tá strela je už pár mesiacov na trhu, len je problém kúpiť ju v Európe, ak si dobre pamätám, asi pred 3-4mesiacmi som po nej pátral. Pri tom BC je výborná aj do Senice na preteky a aj na poľovanie. Keby bola v nejakej rozumnej cene, čo určite ešte dlho nebude, tak by som nejakú tisícku zobral. Ale ako píše Ursus, na dlhú trať oprieť u nás na zver ti postačí aj normálny Accubond, Berger VLD, Nosler ST...a ten bal.koef. je pri streľbe do 300-400m pri lepšej strele zanedbateľný. Onedlho mám ísť na kamzíka do Rakúska, tak tam sa vyhrám s nábojom, určite padne voľba na Berger VLD 185gr, a našlahám ho čo najviac a čo mi twist 1:11 v mojom Saku najlepšie udrží. A čo sa týka toho Nosler LR, rád by som ho vyskúšal, tvrdím že Nosler robí špičkové strely, ale už tým ich chválospevom americkým...moc neverím, beriem ich s rezervou.Treba to vyskúšať či už do papiera na kilometer a samozrejme aj v poľovníctve... a čo mi je divné, prečo tú strelu nerobia pre 338cal? Je veľmi používaný aj v šport.discíplínach aj v poľovníctve...a pri takom BC by určite našli množstvo odberateľov.