Zdravim vsetkych, Mam niekolko odskusanych vibramovych trekov a prispejem aj ja svojim hodnotenim aby som trosku zamotal vas vyber. Hanwag Forest asi po 4 rokoch sa mi odliepala podrazka a neskutocne vrzgaju, ked nie su navoskovane. Mam ich asi 11 rokov ale su inak pohodlne na noseniea doteraz nepretiekli. Meindl Taiga/Antarktis (6 rokov)oproti Hanwag maksia podrazka,hlavne pre moje klby :). Taigy maju nizsie olemovanie a koli tomu sa kozena spica na kamenoch odiera. Predtym som mal Garmonty (presny model uz neviem), nevydrzali dlho koli prasknutej kozi a prilis makkej podrazke, ktora sa rychlo zodrala. Dachstein mali prilis makku podrazku ale tu som vymenil za tvrdsiu a mam ich doteraz, maju asi 16 rokov. Pri vybere treba pozerat aj na to, kde je urobeny hacik pri ohybe medzi nartom a prstami. Po case presne v tom mieste koza praska a preteka cez hacik. Mali to niektore modely u znaciek ako Lowa, Asolo, Garmont, Mamut.... Pre mna zatial najlepsie su Meindl Antarktis, vysoka obuv, vyborna podrazka, olemovana aj spica. Este by som odporucil Planiky, ma ich kamarat a nevie si ich vynachvalit.
Prajem stastny vyber.