BOD1 motaq elektronika vo vnutri fotopasce funguje bud na 5Volt,alebo 3.3Volt.Cize je tam vzdy menic na doske,ktory to zraza na nizsie uvedene napatia.Otazkou je,ci ten menic potrebuje aspon 4Volty rozdiel medzi vstupom,alebo vystupom,alebo mu staci aj okolo 3.4Volt(drahsim to nevadi).Je zrejma,ze makky zdroj ma pri spickovych odberoch pokles napatia,preto ked tam cpu alkalicke baterky,tak musi byt rezerva medzi vstupom a vystupom.LIONy su tvrde,cize stale budu drzat tych 8volt pri spickach,takze tam netreba riesit az taku rezervu.Cize netrvrdim,ze akakolvek (vacsinou tie drahsie ano) fotopasca zvlada 8.4Volt!!! Treba si to odskusat na laboratornom zdroji,pri akom napati to chcipne a ci sa nahodou nezvacsi brutalne odber.Taketo expermimenty ale LAIKOM nedporucam.Ak chce niekto prerabku na LION nech sa mi ozve.
K tvojej otazke,spravidla ked klesa napatie na clanku menic si zacne cucat vacsi prud,aby dorovnal vykon na vsytupe.Liony dlho drzia priblizne 3.9-4volt a potom pod 3.6 padaju.Inak predpokladam,ze tvoje GSM fotopasce poslu alarm SMS,ked napatie baterky je uz nizke,nie?
BOD2 Motaq,chcem zachytit krasny zaber, idem sa ja obmedzovat nastavenim "IBA 99 Snimkov/den" sam uznas ze je to blbina take nastavenie a moorove zakony sposobie,ze prave ta najkrajsia snimka bude ta 100 a vyssie.
BOD3 Takto sa ta opytam, fotopasca vydrzi aj 3 mesiace v zime. A su tie nocne foto kvalitne??? Ako som uz pisal alkalicka baterka pri minus 20 straca tvrdost a ked sa zapne INFRAblesk(dost vysoky odber!!),nedostane uz plny prikon,cize ako pise reconyx,nocne snimky mozu byt TEMNEJSIE,BEZ KONTRASTU. Neverim,ze ti akakolvek fotopasca,pri akomkolvek nastaveni slape 3 mesiace v tuhych mrazoch.Vid ze alkalicka konci pri minus 7,vsak sa mozes o tom presvedcit aj pri svietidlach.Vytiahnit si skrehnuty lampas s tvojou duracelkou z kastlika v aute po par mrazivych nociach,zasvieti na chvilu a potom vykon spadne.Uz nejeden polovnik na tom vyhorel,ze pouzival super hyper klasiku AA duracelky ( a je jedno ci je to GP,alebo ENERGIZER,podstatne je to ze je tam zastarala zinkovo-uhlikova technologia),ked potreboval baterku najviac tak mu schcipla.
Budem sa s tebou hadat,ze AK CHCEM ELIMINOVAT RIZIKO,ze mi fotopasca nechcipne v ten najnevhodnejsi cas tak ALKALICKE CLANKY nestacia.Ale rob si ako vies.Ludia ziju v mytoch a vyrobci z toho tazia a preto LION/LIPOLY najdes v priemyselnych aplikaciach a nie v obchode na pulte.Je to aj biznis,pretoze sa kupuju tie lacne alkalicke clanky ako na pase a tym padom zarabaju viac (lacna zastarala nenarocna technologia,mala kapacita,a na pomer ku vykonu vysoka cena) a ludia su blbi a kupuju dokola v domneni,ze je to to naj.Vies sam,ze aby fotopasca fungovala na LION staci inak pozapajat kontakty,alebo dat na dosku iny menic,LION nabijacku a ides.Samo ze LION su drahsie a vyrobcom by stupli naklady a znizil zisk,tak sa tomu brania.Neexistuje iny dovod na alkalicke,okrem toho ze ich kupis v kazdej prdeli.
BOD4 Ano Carliho pripad je specificky,mozu tam bud nekvalitne cipy,zle nakalibrovane vo vyrobe,alebo co je moj najcastejsi pripad,odflaknuty firmware vo fotopasci.Vies sam,ze spotreba zalezi hlavne od logiky ktora je vo firmware,ako su osetrene uspavacie rezimy,prahove podmienky atd. Ano zacal by som pomeranym odberov,to mu ale ziadny predajca neurobi,lebo to nebude vediet.