Páni chcel by som sa poradiť aký poľovnícky nôž používate na poľovačku, v lese . Aké máte skúsenosti a čo by ste odporúčali. Ďakujem
...ak mozem priliat trosku oleja do diskusie tak moj nazor je asi takyto, ze som nemohol este pred rokom pochopit ako moze byt lovecky noz vobec zatvaraci pokial som nevidel znameho doslova "olupat a rozmetat" s wengerom - rangerwood - v dreve cca 9 rocneho jelena a este stale bol schopny ako tak holiť!!!! vtedy som si konecne ako stary somar po rokoch uvedomil ako je potrebne stale rozmyslat kam s ostrim zarezat a hlavne ze hruba sila je zbytocna a clovek aj nie je tak potom unaveny ak rozobera sam....zaroven je super mat zatvarak v ktorom je vyvrhovak - co setrí hlavnú cepel a pilka co rozreze bez enorm. sily akykolvek zamok velkej zveri do minuty. Odvtedy striedam podla nalady browning kodiak 645 FDT - este origo made in Japan - uz sa nevyraba, Wenger Snow 50-kvoli farbe dobre viditelny v noci ked ho smarim niekde do travy, Wenger v parohu 45, Mikov Hunter 230... a Mossberg FDT a mozem zodpovedne pre potesenie dalsich rovnako zmyslajucich lovcov odporucat lebo nic ma v lesnych podmienkach, zime, noci, daždi nezaskocilo. Vsetky noze s pevnou cepelou zatial stoja v skrini. Co sa tyka cistenia nie je to katastrofa...hlavne nespomenut si na noz a to uz hocaky cca o tyzden, noz si zasluzi udrzbu ako podakovanie za svoju pracu. Wengre ci teraz uz vsetko Victorinox-i..su lahke, spratne vzdy bezpecne zatvorene a myslim ze jedny z najkvalitnejsich komercne hromadne vyrabanych nozov PS: ohnut pilku na švajciarskom nozi je fakt sila, resp. to mohla byt ta najmensia vreckova rada alebo ja uz potom neviem
Príspevok presunutý z diskusie vyber kvalitneho loveckeho noza (autor: sako80).
Ramon030 v BB ten noz maju v predajni Ruske polovnicke zbrane SlovRoss ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Lovecký nôž (autor: LovecFranz).
pavian...je to diagnoza.Je cítiť z tvojho príspevku ,že si už ,,pár" ,,NOŽIKOV" v dlani poprehadzoval. Zdravím. ◄ reagovať
Ja mám nôž AK-47 CCCP s pol centimetra hrubou čepeľou a 15 cm dlhou, dá sa nasadiť aj na zbraň.Vyšiel ma na 4 stovky. ◄ reagovať
Ked chcete kvalitné nože zalacno, tak skúste nože Frosts Mora z kvalitnej švédskej ocele (nerezová alebo uhlíková). Odporúča ich aj Ray Mears a veľa ďaľších odborníkov. Cena je v prepočte od 400Sk a viac. ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Nože Mora sweden (autor: riso2504).
Toto by Ti malo stačiť. odkaz Je to aj finančne zvládnuteľné pre 14 ročného. pampalini007 ho má vo fotogalérii s príznačným názvom veľa muziky za málo peňazí odkaz ◄ reagovať
Pre teba clipper, alebo frost. Oboje je uhlíková, teda hrdzavejúca oceľ! Záleží čo uprednostníš, či estetiku, frost sa dá vytuniť na celkom peknú fínku, alebo praktickosť - clipper. Oba sú za tú istú cenu, takže to nerozhoduje. ◄ reagovať
Záleží na čo ho chceš. Ja mám Mora Outdoor 2000 a na bežné veci je dostatočný. Za cenu okolo 30€ je to dobrá voľba. ◄ reagovať
ja ti odporucam znakcu Cold Steel a presnejsie tento noz
odkaz ◄ reagovať
sendy-plankton: ešte že si v obraze. :-D
Inak, myslím, že sako80 už za tie 2 roky nejaký nôž kúpil. ◄ reagovať
mas pravdu dlho som neotalal, kupil som si zase Helle, je to pohadka jedna basen:) ◄ reagovať
docela dobrý nůž za slušné peníze jsem si koupil na odkaz. Ze začátku jsem tomu moc nevěřil, tak jsem se zajel na ty nože podívat fyzicky.... A koupil jsem.... Ten nůž perfektně řeže a drží ostří, ale má sklon reznout (nevýhoda damašku). Musí se ošetřit. Ale to stejně děláv vždycky, takže no problem. ◄ reagovať
Ty máš ešte odložené koruny ? To si vymeň čím skôr ,za to už nič nekúpiš . ◄ reagovať
Vyber si nejaký odo mňa a nikdy neoľutuješ ;) Viď moje fotky. ◄ reagovať
Ja mam teto odkaz . Na bezne polovanie bohato postacuje . Viktorinox je rovnako kvalitny . ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Lovecký oštěp a lovecký tesák (autor: AREV).
ja som minule ulovil medveda s oštepom je to trochu riskantnejšie , ale doporučujem pre tých ktorý maju radi adrenalín :D ◄ reagovať
Pandur aj ja mam Mikov pametam sa stal 120 KCS... Cely rozhegany je uz davno ale nestratil som ho. Victorinox ale ano este za komancov - velka skoda to bola...Tieto male noziky treba asi nosit na retiazke a v puzdre... Ocel nekujem (-: len brusim... Teoreticke znalosti potrebujes odkaz atd... inak Ta u nas predajcovia zoderu na rabate. ◄ reagovať
Debata,ano victorinox hunter zo srncom na boku ci uz v cervenom,alebo zelenom je noz na nezaplatenie,ja sam som vlastnil tieto noze bohuzial som ich aj stratil uz tri ale nedopustim nan nich,a odprucam ich vsetkym ,chapem rucne,dyky a noze maju daco do seba ale hunter je klasika a kvalitna a verte mi dokazem dokazem viac tym nozom ako nejakou dykou z damasku nnaprr. ◄ reagovať
Ja sa v oceli nevyznám, viem len toľko že 420 je základná oceľ z ktorej sa vyrábajú nože. Ja som zatiaľ spokojný, síce sa trochu horšie brúsi, ale ostrie zatiaľ drží dobre. Samozrejme sú aj omnoho kvalitnejšie materiály, ale ako som písal hore nevyznám sa v tom. Už je doma, čo sním :-))) ◄ reagovať
Mne osobne jeden nôž nestačí.Tak sa podelím o svoj majetok.Vlastním otvárací wenger s pílkou,vyvrhovacou čepelou a nejakými drobnosťami už asi sedem rokov a nedám na neho dopustiť.Ďalej s pevnou čepelou odkaz ale čepel 13,5 cm v parohu na rozoberanie diviny a pri dohladávke.V aute mám na svoje počudovanie praktické za pár šupek toto odkaz a na dranie chcem vyskúšať tohto krásavca odkaz dúfam že bude praktický,zatial som skúšal na jednom diviačikovi.Vyhliadnutého do budúcna mám ešte tohoto pána odkaz len neviem či tá cena nie je trocha premrštená,skrátka či sa oplatí.Tak a teraz komu sa čo páči to si vyberie. ◄ reagovať
Fallkniven urcite VG10 nerobi. Ak vobec nejaku ocel vyraba. ◄ reagovať
Mám tušení, že v ČR je zákaz použití chladných zbraní. Jinak ale mám píchlých několik lončáků a selat. Kamarád ale "skočil" na medailovýho kance a dobře to dopadlo. Já si tehdy netroufl, ale on má ruce jak dekly od hajzlu a měl by mít na ně zbroják. ◄ reagovať
Doporučuji podívat se do listopadového čísla Světa Myslivosti. Bude tam o tom řeč. ◄ reagovať
Mám kamaráta ktorý oštep a tesák využíva bežne na polovačkách na diviaky. Ročne ich absolvuje so psíki cca.40. Všetko v čechách. ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Dobrý nožiar (autor: Arkadius111).
Príspevok presunutý z diskusie Dobrý nožiar (autor: Arkadius111).
kukni si prácu od nožiara Pavol Jarabica ,,,mal som v rukách jeho nože a sú fakt pekne ani cena nieje zla ,,, ◄ reagovať
môj príspevok je síce mimo témy, chcel som len poukázať na to, že nie vždy musí prestížna značka znamenať kvalitu. Aspoň v tomto mojom prípade to tak bolo. ◄ reagovať
KrokodilGenya, ešte keď som bol mladý, slobodný a mal som veľa peňazí :-)), t.j. 16 rokov dozadu, som si kúpil sadu mäsiarskych nožov viktorinox (3ks) dal som vtedy za ne asi 2400.- Sk. Môžem povedať, že to nebolo bohviečo. Nech som ich brúsil na väčší, či na menší uhol, nikdy nevydržali viac ako jednu zabíjačku. Keď som ich zodral a to doslova, kúpil som už lacnejšie KDSká a vydržali mi dvakrát dlhšie ako viktorinox. Používam ich dodnes. ◄ reagovať
pandur1 - ja vychádzam z nasledovnej "story" :1.kúpa Victorinox ,po roku jeho spokojného užívania nasledovala jeho strata; 2.kúpa Wengera a po polroku jeho nespokojného užívania bol opätovne zakúpený Victorinox ku "všeobecnej" spokojnosti ! ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.