osobne by som do kalibru 6,5x57 nesiel nakolko je dost maly vyber streliva a pri prvej zbrani ta to moze limitovat. ked uz 6,5 tak 6,5x55SE, ale vobec by som sa nebal ist do 308Win pripadne ineho kalibru .270Win. ci nova alebo pouzita zbran sa musis rozhodnut sama. Ja osobne by som isiel do pouzitej zbrane len ak by som poznal jej historiu. Ale to je moj nazor. Rovnako by som zvazil ako prvu a jedinu zbran ci ist do jednoranovaj zlamovacky, osobne by som sa radsej rozhodol pre opakovaciu gulovnicu. Do kozlice by som osobne nesiel, hlavne koli jej hmotnosti, vacsinou to nie su prave najlahsie zbrane (teda ak sa bavime o cene do 1000Eur). 1000Eur nie je vela ale ani malo, tu si musis zvazit ty co si mozes dovolit. Ak je 1000 Eur suma pre zbran, montaz a optiku tak vela moznosti nemas, zbran do 1000Eur kupis bez problemov len co potom s optikou. Na optike by som nejak zvlast nesetril, myslim tym ze by som nekupoval puskohlad za 300 Eur. Osobne aspon Deltu optikal (ak sa bavime o novom puskohlade). Tak ako napisal Durell mozno by som zvazil kupu zbrane a optiky na splatky, ale to si musis zvazit sama ci si to vies dovolit. Nepotrebujes vela mozno 500-600 Eur aby si vedela vyskladat novy slusny komplet.