Mysho22, dovolilť by osm si pripraviť rekapitukáciu uvedených názorov.
Všeobecne sa na trhu nachádzajú kvalitné zbrane, dnes sa nedá o žiadnej novej puške povedať, že je pre lov nepoužiteľná. Otázka už je len , kto a čo vidí za kvalitou zbrane a koho ako osloví prevedenie loveckej pušky. V mnohom už len záleží na Tvojom pocite, tak aby si bol spokojný. Nová puška má výhodu v tom, že nie je opotrevoaná, poškodená a hlavne Ti dodá istotu, ak sa budeš o ňu starať dlho Ti vydrží. Použitá puška, Ti nemusí dať tie správne záruky, ktoré očakávaš, na druhej strane skutočne môžeš natrafiť na použitú pušku, ktorá nebude vôbec zničená a je celkom možné, že ju kúpiš omnoho lacnejšie ako novú. Kľudne si môžeš kúpiť aj použitú CZ, ja som ju mal niekoľko rokov a nikdy sa na nej neobjavila hrdza. Čo sa týka puškohľadu, dá sa loviť aj s lacnejším. Ak Ti tu radíme, kúpiť s ikvalitnejšiu pušku alebo optiku, vychádza to z našich skúseností. väčšina začínajúcich poľovníkov si kupuje na začiatok lacnejšiu výbavu. Ja som záčínal s CZ550 a s puškohľadom Seedler a lovil som. Výber kalibru? Ak chceš mať le njednu pušku a loviť s ňou všetku zver, doporučujem väčší kaliber minimálne 7. Na záver, akú pušku si kúpiš je to v princípe úplne jedno.