vlastimidurcik 27.9.2011 o 10:15
Ahoj Erika a kolegovia. Aj ja by som trocha prispel svojimi skúsenosťami. Mne takisto nesedí samotný názov . Že vraj malých plemien, keď sa tam zúčastňujú labíci, Edrel teriér a podobne ( dosť malé plemená)...Ha-ha. Skúšanie sliedenia ??? Na čo ? Aj keď na to sliedenie psíka pripravím, tak sa mi to zdá byť nezmysel. Potom ho prekvaltovať na durenie !!! Ha -ha raz práca na 30 m ( streleckú vzdialenosť brokovej zbrane ) a potom ho nesmieme ani vidieť ( práca v pohone ). Zúčastnil som sa aj v Čechách na medzinárodných KBZ kde tie skúšané disciplíny sú iné ! Aj krv je iná ( bravčová ). Je zakázané používať hovädziu krv. V skutočnosti bola farba zmes diviačej a vysokej.. )) Sliedenie tam nie je, je tam naháňanie ( durenie v menšom časovom limite ). Aj posliedka ( následování ) je tam iná ako na Slovensku.. O tomto by sa dalo strašne dlho.... Pre dadosa: Na skúškach neriskuj napr. na odložení. Choď na istotu a psa na remeň. Ak by to bola súťaž ako som bol ja, tak tam je nutné ísť do rizika, lebo každý bod je dobrý a hlavne psík má väčšie skúsenosti. To platí aj u iných disciplínach. A ak dovolíte, tak dal by som asi najzákladnejšiu vec pre dohľadávku: Či to je na skúškach, súťaži a hlavne v praxi: STÁLE VERTE SVOJMU PSÍKOVI !!!! Aj keď Vám bude z vášho pohľadu vypracúvať nezmyselnú dráhu ( stopu ), verte mu a nestrhávajte ho !!! Určite ide dobre !!!