1) pojem zavádzajúci som použil nie pre Tvoje príspevky ale pre časť príspevku z 26.9.2011 (... tam už si naozaj môže robiť vlastník to čo neodporuje zákonom, teda postaviť si aj posed a prikrmovať zver) toto je podľa mňa zavádzanie lebo to nemôže vlastník ale užívateľ poľovného revíru v uznanom poľovnom revíri a nie vlastník na nepoľovnej ploche,...
2) aj tvrdenie o vyhlásení za nepoľovnú plochu je podľa mňa zavádzajúce, lebo navodzuješ dojem že je to možné každým a kdekoľvek, nie je to pravda lebo zákon to síce umožňuje, ale taxatívne stanovuje podmienky (musí sa jednať o zastavané územie obce, zastavaný pozemok, cintorín, nádvorie a dvor, ihrisko, ohradená záhrada, ovocinárska a lesná škôlka, vinica, sad, park, pozemok slúžiaci k farmovému chovu zveri, dráha ), diaľnica, cesta I., II. a III. triedy, letisko ) a prístav, ostatný oplotený pozemok, ak nie je zvernicou, iný pozemok podľa rozhodnutia obvodného lesného úradu (záujem bezpečnosti štátu, MO a MV SR) a nič viac,
3) predpokladajme že poľ. revír má poľnohospodárske a lesné pozemky, vlatníci rozhodnú či budú poľ. pozemky obhospodarovať každý samostatne, založia si firmu alebo túto činnosť prenajmú družstvu alebo cudzej firme,nájom je možné uzatvoriť na 1 rok, na 5 rokov, na 15 rokov alebo aj na dobu neurčitú. po uzatvorení nájomnej zmluvy už vlastník pozemku nemôže svojvolne vstupovať na pozemok, chcieť na časti pestovať zeleninu, postaviť si chatku a pod., tieto svoje práva prenajal,
4) pri vykonávaní hospodárenia na lesných pozemkoch môžu vlastníci postupovať tak isto, buď budú vysádzať,robiť prerezávky, ťažiť drevo a predávať atď. podľa Lesného hospodárskeho plánu sami, alebo uzatvoria zmluvu o nájme najmenej na 10 rokov, najviac na 30 rokov, ani tu nemôže žiaden vlastník po prenájme rúbať stromy, predávať drevo a pod. lebo tieto svoje práva prenajal, (zák. 504/2003 Z.z.)
5) starostlivosť o zver, jej prikrmovanie, prijímanie veterinárnych opatrení a podobne, vrátane lovu zveri určuje zákon o poľovníctve, platí pre uznané poľovné REVÍRI (NIE samostatné pozemky vlastníkov), prenajíma sa vždy celý revír, vlastníci sa taktiež môžu rozhodnúť či to budú vykonávať sami tým že si založia poľovnícku organizáciu, alebo to prenajmú PZ alebo poľ. organizácii na 10 rokov. ani tu nemôže vlastník po uzatvorení nájomnej zmluvy vykonávať činnosť upravenú v zákone o poľovníctve lebo túto činnosť prenajal a ako občanovi mu to zákon nepovoľuje. Za veľkú úvahu stojí, prečo si poľnohospodárske podniky a lesné podniky presadili prenájom na 15 až 30 rokov a poľovníci nájom jen na 10 rokov, pritom srnec je lovný vo veku 6 rokov, muflón 6 rokov, daniel 7 rokov, diviak 7 rokov a jeleň dokonca v 11 rokoch, nájom na 10 rokov je málo a nevedie niektoré PZ k správnemu odstrelu, lebo výsledky správneho chovu a lovu žnú nový nájomcovia revírov.
Ak som sa ťa dotkol pojmom zavádzajúci prepáč, pokúsil som sa to vysvetliť.