dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
termovizia nocpix
ODIMON

Môžem si postaviť posed a krmelec aj keď nie som poľovník? - diskusia

autor: freky125
pridané: 18.7.2011 0:14
zobrazení: 26 760
hlasov: 2

beriem to ako hoby na volni čas

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Zobrazené 81-114 z 114
Osamelyvlk
Lubenko, 20.7. o 21,16. Myslené je to na nechránené seno - pred mrazom, dažďom, snehom, slnkom,... V zime teda pred mrazom. Čiže - navlhnuté a zamrznuté. Chránené v senníku a potom v krmelci zveri nechutí. Veď napokon je treba vyskúšať oba spôsoby a podľa toho sa zariadiť. Ja nie som vo voľných revíroch ani za jeden. A to nielen podľa vlastných poznatkov.
Jelsovec
freky, držím palec. urob aj fotodokumentáciu a pridaj ju potom na stránku :)))
Solirov
suhlas orol. A co si pisal k tomu seno - mas samozrejme pravdu, ale podla Osameleho vlka zver z krmelcov seno neberie.. :)))
orol
Máš dobré a ušľachtilé predsavzatie, nech sa Ti pri tom darí. Veľa zdaru. P.s- rozhodne by bolo žiadúce a potrebné aspoň oboznámiť poľovné združenie, či čo to tam máte zo zamýšľaným krokom z Tvojej strany. Aj, keď si vlastníkom pôdy, ako uvádzaš. Nie je to na škodu veci, ale naopak. Dobré vzťahy robia dobrých priateľov.
freky125
A za niaky ten čas by som tam chcel niako dopracovat muflony lebo tu uz jednu taku rezervaciu mame s muflonami a nebolo by zle to tu rozsirovat chov jelenej zveri
freky125
Ale ja si to staviam aj kvoli tomu lebo tam idem iba taku chatku postavit bez elektriny bez všetkeho čisto prirodnu a ked tam budem chodit tak aby som mal co robit
orol
No seno nechať na kopách vonku na lúkach až do zimy je podľa mňa blbosť. Seno 4-5 mesiacov nechané vonku na kopách ( najmä nezakryté ) nie je určite tá najideálnejšia potrava pre zver. Zmoknuté "plesnie" a pre zdravie zveri je takmer neprípustné. Ja sa zas osamelýtlk pridŕžam jednoznačne toho, že seno správne vysušiť, uskladniť a v zime ho nosiť do krmelcov po častiach. Tam, aj keď vzdušnou vlhkosťou môže trochu navlhnúť, resp. aj navlhne, ale nemá kedy splesnivieť, pretože zver ho dokáže zobrať. Najmä tie dobré a kvalitné sená. Alebo ho riadne vysušiť a dávať do zakrytých zásobníkov priamo v revíri. Tiež rozhodne lepšia cesta ako nechať ho vonku na kope, je aj riadne ho vysušiť a dať do krmelca. P.s- najideálnejšie je, keď seno v priebehu sušenia nezmokne - to súvisí s horeuvedeným.
lubenko
Myslim Polopeto,že v každom normalnom združeni by ho mali pochvalit pokial to budu mat pod kontrolou a senik bude na schvalenom mieste, ktore určil polovny hospodar s majitelom pozemku,pokial sa jedna o zalesnenu plochu
lubenko
novy pojem,zveri chuti navlhnute seno :):):)len mam Joži dotaz,ako ho uskladnit aby vydražalo cez zimu navlhnute???????pokial ho nieje možne napchast do vakuovych vakou
Polepto
Ak myslite ze ho PZ pochvali, tak tym by som si nebol taky isty.Pri dnesnom trende ho budu akurat podozrievat ze tam chodi pytliacit a preto krmi...ale to je u nas normalka
Osamelyvlk
freky125, ak je to kvôli tomu, že máš veľa trávy na seno, kdesi som čítal, že je výhodnejšie ponechať seno na lúke v kopách, teda neprenášať ho z lúky domov a z domu do senníka, pretože sa lístky odrolia a seno sa stáva bezcenné. Ďalšia výhoda je v tom, že seno sa v zime stáva prítupným aj pri vyššej snehovej pokrývke. No a napokon - netreba stavať senníky. Zver neznáša "tabakovú" vôňu a chuť suchého sena. Chutí jej prirodzene navlhnuté.
Solirov
tak potom nemas problem.. ozaj dobry napad.
Edu
ako napísal Hawk 3
freky125
no to neni problem u nas lebo to čo maju unas revir tak to je hhned sused ...
anonym
Myslím že ani vaše PZ nebude proti.
freky125
a ku tomu mame u nas dost vela zveri,prave tam kde to chmcem stavat tam neni žiaden senik
anonym
No,tak to je super nápad.
freky125
ja to idem stavat preto lebo mam vela luk a a aj v hore mam dost pozemkov a nemam to pre koho kosit tak som sa rozhodol takto
anonym
Môžeš všetko,nemusíš nič,len zomriet,takže stavaj,kŕm v zime kolko chceš,zver sa hnevat nebude,môže sa ti stat že posed niekto zvalí,ale to sa stáva aj PZ.
Edu
Teraz pomastím ego jozibacimu .Svojvolným prikrmovaním zveri jej nepomôžeš !!! Treba zachovať určité hygienické a iné zasady ,ktoré Ti povedia v príslušnom PZ . Podávanie sena a podávanie sena nie sú totožné činnosti . Lepšie je niekedy menej ako viac ale v zásade kvality !!! Podávanie jadra je na tom podobne . Jadro treba hlavne v hornatých podmienkach podávať a z jesene . Januar a februar nie je vhodné zver dunctovať jadrom vo veľkom . Ale nechcem objavovať objavené . Sú totiž knihy europske ako i slovenské ako správne prikrmovať to som to ego zase Jozimu stiahol :-D
Edu
Nie nemôžeš si svojvolne postaviť zariadenie kde chceš !!! Ak by to bolo na tvojom pozemku ktorého si aj užívateľ aj vlastník môžeš . Doporučím ťa na PZ kde chceš zver prikrmovať či pozorovať a tam dostaneš info . Ak urobíš nejaké zariadenia a neskôr sa budeš hlasiť do PZ určite to správny ludia zohladnia a budeš mať navrch . Ukážeš im že máš na to !!!
anonym
Môžeš.
Osamelyvlk
Asi vám niekto stojí na vedení - prečítajte si ešte raz jeho vlákno. Píše iba o stavbe ako hobby. Nič viac. Solirov, či by ho mohol využívať a chcel, je priepastný rozdiel. Jeho zaujíma stavba, nie využívanie. Jasné, že by mohol, o to sa nebijem. Otázne je, či CHCE. Ako nepoľovník by mohol používať zariadenia na prikrmovanie, pozorovanie, fotenie, filmovanie, či kamerovanie zveri. Otázkou je, či to chce. Zbytočne to rozmazávate.
Jelsovec
pri čom????????? :))))))))))
Solirov
hunter2 to je pri jeho logike zanedbateľný fakt.. :))))))))))
hunter2
Osamelyvlk: posed neslúži len na lov ale aj na pozorovanie zveri.
Edu
suhlas so Solirov . Kysleka je minerálny prameň vyvierajúci zo zeme
Solirov
A to isté sa týka posedu.. samozrejme musíš rátať s tým, že ho budú využívať aj členovia daného PZ a nie len ty. :)
Solirov
prečo by to nevyužíval? tvoja logika je divná. Ja som z toho pochopil asi toľko, že chce postaviť krmelec aby ho potom mohol aj dopĺňať. A okrem toho ak ho postaví po dohode s PZ tak si myslíml, že ho nikto vyháňať nebude. Moja odpoveď pre frekiho - dohodni sa s PZ v ktorého revíri ho chceš postaviť. Ešte budú aj radi.
Osamelyvlk
Edu, ide o logiku. freky125 píše: "Môžem SI postaviť... keď NIE SOM... Nejde mi teda o pozemok, ale o zmysel jeho hobby. Načo to bude robiť, keď to nebude využívať. Nepíše, že to chce prenajímať a tak ich využívať na účel, na ktorý sú stavané. Ako hobby na voľný čas to je dosť málo. Stavať to a nevyužívať...
Edu
osamelyvlk garaž nie je oná ,že si ju postavíš kde chceš a taktiež poľovnícke zariadenie nie je to isté .Potrebuješ mať na také veci pozemok buď svoj alebo prenajatý na učel výkonu poľovníctva .
Osamelyvlk
To už si mohol postaviť otázku: " Môžem si postaviť garáž, aj keď nie som šofér a nemám autro???".
lubenko
na svojom pozemku si môžeš postavit čo chceš,ale len na svojom :):):):),a nesmie to mat betonovy zaklad :):):):),ale ked ti to povolia aj to môžeš
Edu
Postav ja si preň prídem . Ďakujem za tvoje hoby .
Zobrazené 81-114 z 114

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.