M.K.P. AGRO služby
dnes je štvrtok,  15. máj 2025,  meniny má Žofia,  spln: 12. máj 2025,  dnes východ slnka: 04:09,  dnes západ slnka: 19:16
Kniha návštev revíru - online manažér revíru

Dohoda medzi poľovníkmi a zhodármi - diskusia

autor: off Parohar01
pridané: 10.2.2011 11:54

Dobrý deň chcel by som vás formou tejto diskusie požiadať aby ste sa vyjadrili k problému známemu všetkým a to zber zhodou laickou verejnosťou. Chcem len vedieť či by sa neujal nápad, na ktorý som došiel s kamarátom a síce že každý zhodár čo nájde paroh by ho doniesol ukázať hospodárovy príslušného PZ. Ktorý by si ho obodoval prípadne odfotil aby vedel čo má v revíry a zhodárovy by následne z hod vrátil. Myslíte že by sa to dalo nieako zrealizovať alebo ste prišli na niečo lepšie ? Tak sa prosím vyjadriťe.

počet zobrazení: 16 432
počet hlasov: 3

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off kaso79, 11.8.2013 o 16:51

Pani, jeden maly postreh...pre vsetkych. Bol som nedavno v Rakusku...Maju tam zimnu prezimovaciu krmnu stanicu pre vysoku (celkovo maju tri)...chodi tam krmit len jeden clovek, zver ho pozna, neboji sa, neodskakuje viac ako do 20 metrov. Tak je zaruceny pokoj, zimovanie v jednej lokalite (kolo 150 kusov tam zimuje)...85 percent shodov najdu v okruhu 200 metrov okolo tej stanice...zver ma klud, pokoj. Doziva sa vysokeho veku. Jelene kapitalne. Ale na druhej strane nikto cudzi tam si nedovoli ist, respektuje sa, ze to je oznacene tabulou zakaz vstupu. Pokuta je udajne 500 eur, ale nikomu ju este nemuseli dat, bo tam nikoho nepristihli, nestretli..Tak maju moznost pekne dokumentovat niekolko rokov vyvoj parozia konkretnych jelenov, pretoze kazdy rok najdu paru z nich...Nemusim hovorit ze skody na porastoch su minimalne vdaka tomuto systemu. je to o ludoch a chapani prirody a spolunazivani s nou, nie len jej drancovani...

dať hlas príspevku | počet hlasov: 12

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 121-160 z 172 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
správca admin, 19.8.2013 o 22:13

357AS, 18.8.2013 o 14:47: Áno, vulgarizmus v tvojom zablokovanom príspevku nebol, ale sú to mylné informácie, ktoré len zbytočne podporujú hádky. Tým chceme zabrániť. Nie je predsa pravda, že je zablokovaný každý príspevok, ktorý oponuje názorom apple. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

správca admin, 19.8.2013 o 22:10

parohac222, 18.8.2013 o 10:43: BANN sa nedostáva za svoj vlastný názor ale za neprispôsobivé vyjadrovanie a tu konkrétne to bolo za osočovanie a mylnú predstavu o portáli - LovuZdar.sk nie je herný portál. Napísal som prečo dostal LESNYprievan BANN a myslím, že citovať to nemusím. (bod č.11 všeobecných pravidiel portálu odkaz ) a jozef, 18.8.2013 o 11:56: Keď nevieš, nevyjadruj sa, šíriš tak mylné informácie a navádzaš čitateľov neprávom proti mne. ◄ reagovať

off parohac222, 10.8.2013 o 10:25

a čo má nejaký zberateľ z toho keď má napríklad plnú pivnicu poštových známok? tiež veľké h..o ale to je len tvoj názor. Každý robí čo ho baví a keď niekoho baví niečo zbierať tak to zbiera ◄ reagovať

off jozef, 11.8.2013 o 18:10

kaso79 na Slovensku ti už pomaly nepomôže oplotenie nieto sa spoliehať na chápavosť ludí...aj u nás je jedna taká lokalita ale len preto že skoro nikto o tom nevie..inak by tam vo februári o druhej ráno čakala fronta... ◄ reagovať

off bakchus, 11.8.2013 o 20:38

kaso79, pocul som o tom systeme a je dobry z hladiska ochrany porastov pred zverou. U nas by to ale malo jeden problem - predstav si ze dnu skocia velke selmy ktore v Rakusku uz nie su... viem aj ake su to ploty v Rakusku. Ak si tam bol tak povedz zadrzal by dospeleho medveda? Na margo zhodarov - aj keby to u nas bolo pod pokutou 1000eciek tak by to musel strazit regiment aby tam nikto koncom februara nepreskakoval. ◄ reagovať

off bakchus, 12.8.2013 o 16:20

kaso79, podla mojich overenych informacii je tam plot. Mame tam kamaratov. A ak by to bola len obycajna krmna linka tak potom o com pises ved takych je na Slovensku vela. A ak hovoris o neoplotenych miestach tak potom nasa legislativa neumoznuje pokutovat za volny pohyb osob... zhrnutie: debatovali sme o nicom a ja som reagoval na temu len na zaklade domnienky ze debatujeme o ZAZIMOVACICH OBORKACH ktore sa onehdaj za sociku ked bolo na polovacku v rezijnych reviroch penazi ako pliev aj stavali... ◄ reagovať

off bakchus, 12.8.2013 o 16:22

357AS- medveda sundali lebo je to skodna ako aj vzdy bola, okrem toho kolko maju diviakov, rysov a vlkov? ◄ reagovať

off 357AS, 12.8.2013 o 19:08

kaso79, POLOVNÍK v profile pre mna neznamená NIČ,len napísané slovo,ak by som sa s tebov bavil aspon pár minút,potom by som mohol čo-to o tebe súdit.Ty zdá sa si iná "kapacita".(neposudzuj ludí podla oblečenia,ani podla profilu,niekedy ani RNDr. Ph.D.nezaručuje patent na rozum) porovnávat Rakúsko a Slovensko (a to nie len v polovníctve)... ◄ reagovať

off kaso79, 12.8.2013 o 19:20

357AS... :D :D :D ◄ reagovať

off Ondrik, 12.8.2013 o 20:00

Krásne zbytočná diskusia...:) ◄ reagovať

off 650525, 12.8.2013 o 21:10

Diskusia o ničom , lebo niekto chce bez starostlivosti oblizovať smotanu - pomôžte prikrmovať, starať sa a potom môže byť diskusia!!! ◄ reagovať

off LESNYprievan, 13.8.2013 o 16:41

Hekler...ja ťa chápem,ale na druhej strane si objasnime význam povolenia na zber zhodov. Ja ako nepolovník,ked si ho vybavím,a ak nájdem zhody,ukážem ich hospodárovi a on mi ich vráti,alebo ak je to sledovaný jedinec,tak mi ich za iné rovnocenné zhody vymení. Je to tak? A ja sa teda znovu pýtam,že prečo by to tak nešlo aj bez tej povolenky? Presne tak ako je cieĺ tejto diskusie. Nájdem zhod,ukážem ho hospodárovi a je takisto môj. Verím tomu,že by ten hospodár aspoň na 75% vedel akú kvalitu má v revíri. A možno by sa tým aj kultúra zhodárov zlepšila (sám skôr pochybujem,ale verîm v zázraky). ◄ reagovať

off LESNYprievan, 13.8.2013 o 17:54

apple...lepšie čítaj! Chcem len vedieť,včom spočíva zmysel POVOLENKY NA ZBER ZHODOV? Mój názor je,že je to zbytočná absurdita. Ja osobne by som nemal problém moje zhody ukázat hospodárovi,ale na druhej strane keď existuje ten zákon o pytliactve,tak je logické že ich nikto neuvidí.,čo je určite na škodu. Ďalej si zober,že ak sa cítiš byt vlastníkom parohov zhodených na mieste,o ktorom ty nemáš ani šajnu,tak prečo si neochraňuješ svoj majetok? Urobil si niečo pre to,aby si niekoho chytil ,usvedčil ? Ja sa po hore mocem odmalička,a ešte sa mi nestalo,aby ma niekto zastavil,či dokonca naháňal. Na tvoj argument,že co by som robil,keby mi niekto v záhrade plody sberal ti odpoviem ...vyskúšaj a uvidíš :D ◄ reagovať

off apple, 13.8.2013 o 18:13

kde som sa len s takou logikou stretol???? ahá... neprispôsobiví zberači medi na železnici! jednoducho kradneš a žiadne drísty - zdôvodňovanie si zlodejiny na tom nič nezmenia. ani silné reči. ◄ reagovať

off LESNYprievan, 13.8.2013 o 19:30

čo má spoločné kradnutie medi so zberom zhodov? Nemáš rozumnú odpoveď,tak odskakuješ od témy? ◄ reagovať

off LESNYprievan, 13.8.2013 o 19:39

jediné čo mi z tejto diskusie o ničom vychádza je,že bez povolenky som zlodej-pytliak a s povolenkou už zlegalizovaný zlodej. Podstata tá istá,zbieram zhody sám pre seba. Má niekto iný názor? ◄ reagovať

off LESNYprievan, 14.8.2013 o 21:24

a preto sa na to následne pýtam ...nebol by takýto istý postup dobrým riešením aj bez tej povolenky? Myslím si,že každý slušný zhodár by stým nemal problém. ◄ reagovať

off MatkaLC, 14.8.2013 o 21:47

Lesnyprievan mám pocit že v tvojej myšlienke je dosť naivnosti vzhľadom na našu Slovač...nič v zlom... ◄ reagovať

off Hekler, 15.8.2013 o 19:39

LESNYprievan, stále dokola sa oháňaš slušnými zhodármi a dožaduješ sa aby mohli zbierať v rozpore so zákonom ? uniká mi kde tam vidíš slušnosť lebo ani jeden zhodár ktorý zbiera zhody bez povolenia na ich zber nie je slušný, ale je to obyčajný zlodej ktorý sa okrem porušenia zákona o poľovníctve dopúšťa aj priestupku podľa § 50 zák. 372/90Zb. a tak by mal byť aj postihovaný ... ak mi chceš položiť otázku že prečo potom takýto zhodári nie sú postihovaný odpoviem ti dopredu, lebo Poľovnícka stráž si neplní svoje povinnosti ktoré si má plniť podľa zákona vo svojom voľnom čase a zadarmo ... LESNYprievan čo by sa stalo keby zhodári začali byť naozaj slušní a prišli si pre povolenia na zber zhodov kde by im určili kedy a kde môžu zbierať ako aj podmienky za ktorých si môžu zhody ponechať, resp. im budú po chovateľských prehliadkach vrátené ... ◄ reagovať

off Brut, 16.8.2013 o 11:13

Hekler,keby prišlo 100 zhodárov pre povolenie tak chceš povedat že by ho všetci dostali?Možno len po známosti,ale určite nie všetci.Ja ju nepotrebujem,na zhody nechodím.Len som reagoval na tvoj komentár. ◄ reagovať

off apple, 16.8.2013 o 12:31

hronec, ono je to veľmi jednoduché: hospodár vydá toľko povoleniek na zber, koľko sa rozhodne. je to len a len na užívateľovi revíru, ako sa rozhodne. teda legálne zbiera len ten, kto má povoleku. ostatní sú zlodeji. hekler to napísal úplne jasne. ◄ reagovať

off Edu, 16.8.2013 o 22:42

vouuuuuuuuuuuuuuuuuu ◄ reagovať

off apple, 17.8.2013 o 12:27

357AS, to tvoj príspevok je zbytočný, ale i svedčiaci o tom, že tebe je tu naozaj škoda zabíjať čas. myslím, že ani netušíš, k čomu slúži diskusia. ◄ reagovať

off parohac222, 17.8.2013 o 13:06

a ja by som rád vedel admin že čo také napísal lesnyprievan keď dostal ban.Nebodaj to bolo preto že si vyjadril svoj názor? ◄ reagovať

off lubenko, 17.8.2013 o 15:35

Parohač222,no ked už niekdo po tolkych vysvetleniach nevie pochopit,prečo dodržiavat zakon a mal by byt za to postih,nielen že mu treba dat ban ale ho treba poslat na prevychovu:):):) ◄ reagovať

off parohac222, 18.8.2013 o 10:43

budem sa asi opakovať ale čo je toto za fenomén? niekto nesúhlasí s názorom a hneď sa mu vymaže príspevok alebo nebodaj dostane bann? toto ako kde sme.Takýmto spôsobom nemá diskusia žiadny zmysel ◄ reagovať

off jozef, 18.8.2013 o 11:56

Akú vládu mi pripomína vedenie stránky...hmmmm :) ◄ reagovať

off namreh, 18.8.2013 o 13:55

parohac222 zvykneš si,ja som si už zvykol... ◄ reagovať

off 357AS, 18.8.2013 o 14:47

Správca diskusie2,čo v mojom poslednom príspevku bolo pre teba tak nestrávitelné že si ho vymazal ??? Vulgárne slová tam neboli,nikoho som osobne neurážal. Snád sám "velký" aplee sa urazil že si zas niekto dovolil napísat nesúhlas s jeho "múdrostami" ??? ◄ reagovať

off 357AS, 18.8.2013 o 15:01

Už je to tu naozaj smiešne až trápne :-) Na čo tu máte potom tie diskusie ???? Zrušte to a basta,aplee a jemu podobní by si mohli založit vlasnú stránku a dat si tam aspon 10 správcov aby im tam nikto neoponoval :-) Odpoved by si mi správca diskusie2 kludne mohol napísat aj tu,nie poštou,lebo tvoje vymazávacie metody zaujímajú aj dalších.(inak ani poštou mi nebolo napísané prečo) ◄ reagovať

off 357AS, 19.8.2013 o 14:30

apple,tliachaš tu 5.cez 9.hráš sa tu na niečo čo ani z daleka nie si,tak ako si ty dovolíš hodnotit iných,tak oni hodnotia teba,ale samozrejme pravda sa ti tažko číta,tie tvoje "rady" čo si tu popísal samozrejme NEVYRIEŠIA NIČ,absolútne !!! Tzv.zhodári tu boli,sú,aj budú,aj ked ty tu už nebudeš.A k žiadnej dohode na základe tejto diskusie tu určite nedôjde.Preto si dovolím znova tvrdit že táto diskusia je zbytočná a ak si tu budeš pritakávat sám,tak to už nemožno nazvat diskusiou,to už je len jablkový džús :-)A ako si si všimol,vyjadrujem sa len o tebe a reagujem len na tvoje osočovanie,tak ak je vymazaný môj komentár,tak tento tvoj posledný už mal byt vymazaný dávno,lebo ja som ta v predchádzajúcich komentároch neoznačil za ani za hlupáka,ani ti nikto neskáče po hlave,takže "slkidni hormón" Začínaš tu väčšinou hádky,mal by si sa zamysliet predovšetkým sám nad sebov. ◄ reagovať

off Ondrik, 2.9.2013 o 10:55

jan1984 pobavil! ◄ reagovať

off Jeger, 2.9.2013 o 12:57

Ondrik aj ty mna :D veď má v niečom pravdu ◄ reagovať

off jan1984, 10.9.2013 o 21:24

wolfhunter. ja neospravedlnujem nic tak nemiesaj hrusky s jablkami, ja neobhajujem nikoho. nieje zhodar ako zhodar a nieje polovnik ako polovnik.takze neospravedlnujem nikoho. bo poznám sustiakovych zhodarov ze cely rok nevie co je les a zrazu ide na zhody chodit a plasit zver ,potom su normalny zhodary ktory niesu polovnici ale maju povolenku,potom taky ako my ze prikrmujeme zver, dalsi co sa o zver nestaraju a dalsi su taky polovnici ,ze ked vidia jelene v parozi tak ich prezenu ako kopovy aj cez 3 reviry, a za sezonu maju aj 80 ks zhodov a potom to predaju vykupcom .takze ja neobhajujem nikoho bo na svete je vela ludi.tak ako si napisal ty najskor sa pozri pred svoje dvere a nesud ma ked ma nepoznas co si pan boh?vsetko vies vsade bol.na slovensku nikdy nic normalne fungovat nebude bo slovak zavidi slovakovy aj nos medzi ocami ◄ reagovať

off jan1984, 10.9.2013 o 21:27

neviem preco sa tu hadat koli hlupostiam ked sa nelegalne kazdy rok odstreli par kusov zveri,urssus, naco je povolenka? ked v kazdom zdruzeni padne coto i bez povolenky, mozu sa nahnevat vsetci polovnici, ale ruku na srdce kde sa tak este nestalo!? ◄ reagovať

off jan1984, 10.9.2013 o 21:29

tam kde su normalny ludia ako napriklad chpo polana tam to funguje super.pretoze to tam riadia spravny ludia. ◄ reagovať

off jan1984, 10.9.2013 o 22:08

ani ty mna nezaujimas! uz vobec nie a nemam zapotreby sa hadat zo zasranom,neviem kedy sme si potykali jedna vec .a druha vec ze vobec nechapes co som sa snazil povedat,boh niesi ela premudreli az az.ako ziadny zasran sa domna navazat nebude .sme slobodna krajina a kazdy si ma pravo povedat co chce,vyjadruj sa az ked pochopis kto co mysli ◄ reagovať

off jan1984, 10.9.2013 o 22:19

pre tych co nepochopili a idu my vypisovat voloviny. tak to poviem priamo. mali by sme si najprv spravit, poriadok v nasich polovnickych radoch, a byt prikladom, je pekna teoria ,ale prax by mala byt lepsia. a potom sa venovat inym . bo poznam kopec polovnikov co chodia na zhody do inych polovnych revirov bez povolenky. a to je este horsie,bo ked ja nemam v reviri a co skocim si do susedneho a toto by nemalo byt ,takze je to o ludoch,zakony mozu byt akekolvek ,ale je na ludoch ci ich budu dodrziavat ◄ reagovať

off WolfHunter, 10.9.2013 o 22:48

ty poriadkumil nemýľ si demokraciu z anarchiou tvoj názor má jeden háčik až budeš chcieť robiť poriadky v poľovníckych radoch začni sám od seba jednoduchou vecou najprv mysli a potom hlásaj svoje bludy ...nepotikali sme si ale si pod moju uroveň tak ma to netrápi ...tvoj pocit moj pocit chlapi ťi to vysvetlili hlavne urssus jednoduchou rovnicou nepoukazuj na druhých sám si taký ak nie horší...končím debatu s tebou si trápny a stracam tebou drahocený čas :) ◄ reagovať

off jan1984, 10.9.2013 o 23:07

ONDRIK POCHOPIL CO SOM MYSLEL ◄ reagovať

zobrazené 121-160 z 172 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

www.LUK.sk