Príspevok presunutý z diskusie RWS Evolution v 30-06 (autor: Peter333).
K trhu úplne o niečom inom :
------------------------------
Ak by sme boli presní a brali tie ceny 58 euro u nás a 32 euro v USA, ako axiómy, tak :
Ak je základ 32 euro, tak potom cena 58 euro je o 81,25 % väčšia. A teraz počítajme spolu.
Ak by bol zisk koncového predajcu pri 32 euro cca. 20%, tak jeho nákupná cena by bola 26,66 euro. Jeho hrubý zisk by bol 5,33 euro.
Berme, že naši predajcovia "NIE SÚ NENAŽRANÍ", takže pri predaji za 58 euro, to kúpili za 52,66 euro pri tom istom hrubom zisku, alebo percentuálne pri 20% zisku to kúpili za 48,33euro a hrubý zisk majú 9,66 euro.
Tak opäť počítajme pomer nákupných cien pri 20% hrubom zisku :
Nákup 26,66 euro v USA a 48,33 euro, je rozdiel nákupu distribútorov v USA a u nás 21,67 euro, čo je 81,28%, ako hore, takže TVRDENIE O VEĽKOSTI TRHU je o niečom inom.
Áno, trh v USA je iný, bol som tam, veľmi často mi tam cestujú synovia, veľmi často sledujem ceny na internete, či je to aut, puškohľadov, digitalných zrkadloviek a iných tovarov, ale stále mi tam vychádzajú ceny o cca. 20-30% lacnejšie,ako u nás, no nie o 88,28% !!!!
Takže, ak výrobcovi stačí zisk v USA cca. 20% na veľkom trhu, tak sa asi uskromní aj so ziskom 30-40% na trhoch EÚ.
Mne z toho jednoznačne vyplýva, že na vine sme my zákazníci, že akceptujeme politiku našich distribútorov. Oni sa iba utešujú na našich túžbach po stále nových strelivách a tým im umožňujeme vytváranie nových nekontrolovateľných cien.
Hľadajme iné cesty nákupov a oni si to budú predávať sami pre seba.