dnes je pondelok,  6. apríl 2026,  meniny má Irena,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:16,  dnes západ slnka: 19:20
termovizia nocpix
ODIMON

vixen, nikon, leupold, meopta x50 - diskusia

pridané: 2.2.2011 13:01
zobrazení: 18 055
hlasov: 0

Planujem kupu puskohladu v tejto cenovej skupine. Ktora z tychto znaciek ma najlepsiu viditelnost za sera a pri splne?

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Zobrazené 41-63 z 63
Vladenko
Tak som preštudoval net a zistil som že netreba chodiť za rozumný peniaz ani do USA, zaujal ma Leupold VX-R 3-9x50 s digitálnou osvetľovacou jednotkou s krížom 4.30mm tubus, máte s tým to puškohľadom už niekto skúsenosť.Chcem puškohľad s 50mm objektívom. tu je odkaz : odkaz
Pepes33
Inak, osobne mám ako som spomínal toho Nikona Monarch E, a môžem ho vrele odporúčať. Inak, Meopta má špičkové sklá, ale mechaniku ma na prd. Keď som v tej dobe porovnával cenovú reláciu týchto puškohľadov, tak Nikon vyšiel tak isto ako meopta, cca 800 eur - presne 804 euro som dal za Nikona, a keďže má meopta problémy s tou mechanikou, jednoznačne pre mňa vyhral ten Nikon. Leupold bol o niečo v tej dobre drahší, - pred dvomi rokmi som ho kupoval.
motaq
tak zle na tom nie som ale ty vies.
artemida
synko ty musíš mať šedý zákal a ten leupold ti ho eliminuje!!!!
motaq
teraz pozeram, ze som to napisal ako indian, takze len pre upresnenie Leupold VX3 ma podla mna lepsiu svetelnost ako meopta artemis 2100 a porovnatelnu s meostar.
brano11
ahaa,ďakujem teda
motaq
aj aj, najprv len s artemis2100 tam sa mi zdala svetelnost lepsia a neskor aj s meostar ale to bola 56 a tam by som to uz netvrdil, ze bola lepsia ale ani horsia, co mi v tom case ale vadilo na meostar bolo ze to bol este ten starsi model kde sa menila hrubka kriza z meniacim sa vzacsenim, az neskor som zistil, ked som mal uz puskohlad doma, ze je novy model meostar kde dali osnou do 2. roviny a kriz sa uz nemeni.a druha vec bola ze som nechcel 56 objektiv a meostar s 50 objektivom a bodom nie je. Ten novy meostar 56 som neporovnaval aspon zatial, nebol uz dovod.
brano11
motaq: a porovnaval si ho s meoptu meostarom alebo s artemisom?
Jager68
Pre brano11 VX 3 a nahradil som ho Z6i.
motaq
no ja mam VX 3 3,5-10x50 Illumin. a ked som ho ja porovnaval s meoptou tak som sa rozhodol pren, podla mna lepsia svetelnost ako meopta. Docter bola druha moznost ale bol vacsi a aj drahsi a az taky rozdiel v nich nebol. Test ocami je super ale je dost individualny, najlepsie ked si to clovek sam moze porovnat. Ja nelutujem.
sako80
netvrdím že docter classic je najlepší z docteru len cenovo je bližšie k spomínaným puškohladom
brano11
Jeger68:a aky tip toho leupolda ste mali? a čím ste ho teraz nahradli? Ďakujem
Jager68
Ked už Docter,tak potom UNIPOINT. Leupold je menši,ľahší a lepsie sa s nim manipuluje.Nastavenie intezity sv. bodu je super.S nuly mozes hned prepnuť na najsilnejsiu intezitu atd.Mal som Leupold asi 4r...max.spokojnosť.
sako80
ten leupold mod 2010 som myslel Leupold VX 3 3,5-10x50 a test som robil očami
motaq
co znamena Leupold model 2010? Ako si robil test?
sako80
no tak toto už mame za sebou, do cenovej skupiny ba som priradil aj Docter Classic 2,5-10x48 : odkaz= ktorý v tejto skupine ašpiruje na víťaza to som robil malý test: odkaz čo sa týka svetelnosti tak Leupold mod 2010 je za staručkou meoptou 2100 a jednoznačne vyhral Docter, okrem nikonu som mal všetky a v tejto cenovej relácii u mňa králuje Docter Je to len môj názor, nikomu nič nevnucujem
brano11
vlasní niekto ten leupold VX-R?
lanus
stanopariza - Leupold pre rok 2011 rozšíril ponuku o novú radu : VX-R napr.:odkaz
motaq
ok som sorry ja som porovnaval meostar r1, tak 50 nie je, artemis 2100 by som osobne neradil k puskohladom Leupold, Nikon, Vixen. Podla mna je tento o triedu nizsie. Edu Vixen je Japonska znacka zo 60 rocnou tradiciou. Je niekde na urovni Nikon. Dokonca v Nemecku bol test a tam ho radili az medzi znacky ako Schmidt bender, Zeiss... ale to bol test v casopise.
Sokolik
motaq, pamäť Ťa isto klame! Meopta má variabil s bodom s objektívom 50mm! Pozri tu:odkaz
Edu
viditeľnosť a značka sú dve odlišné veličiny .Uložil by som tie značky takto nikon a leupold a potom meoptu. Vixen nepoznám tak nekomentujem.
motaq
pokial ma pamat neklame tak meopta nema variabil s bodom s objektivom 50mm, takze tuto znacku by som vylucil. Medzi ostatnymi troma, neurobis chybu ani v jednom pripade, ja mam Leupold a som spokojny VX3 uz ten novy typ, svetelnost dobra aj za sera, Monarch a Vixen su tiez dobre a kvalita zodpoveda cene.
Pepes33
Ahoj, vlastním Nikon Monarch E 2,5-10x50 osvetlený bod. Pri splne si myslím že by si nemal mať problém s ani jedným puškohľadom (myslím za jasnej mesačnej noci pravdaže), za dobrej viditeľnosti - aj klasická zeisska 4x či 6x, je na spln dobrá. Takže o splne radšej sa moc nebavme. Za šera je to už úplne niečo iné. Vlastním len ten Nikon, takže prakticky to nemôžem zrovnať s inými značkami - ešte nad Docteurom aj skús uvažovať. ten je zhruba tiež v tej cenovej hladine. Inak som s tým Nikonom veľmi spokojný, za šera zapnem len jemnučko na jednotku červený bod, a je to paráda. Mimochodom, má aj zelený bod, ale zatiaľ som ho ani raz nevyužil.
Zobrazené 41-63 z 63

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.