Príspevok presunutý z diskusie 30-06 (autor: baho).
Xwolf, alias lovec, ten pánko, na ktorého poukazuješ, som bol pravdepodobne ja. Ja som písal na PID o 30-06 a aby som pripomenul aj o 5,6x52R o prestrelení suchého hranola, čo sa neskôr diskutujúcimi v téme potvrdilo. Ale nejde o to, ide o to, že aj napriek tomu, že 7,62x63 pokladám a vždy som pokladal za dobrý a spoľahlivý náboj, pre mňa osobne streľba z tohto kalibra nie je zrovna najpríjemnejšia, hlavne na strelnici – na živý terč by som si to zrejme až tak neuvedomoval (strieľal som zo ZKK 600 strelivom SB a stačilo a možno bolo chybou, že som nestrieľal aj inou značkou náboja vrátane inej flinty – to uznávam (Inak viem, čo a aké faktory vplývajú na väčší spätný ráz a ako a čím ich eliminovať a tak to tu nemusíme preberať) .Neskôr som mal možnosť kúpiť 30-06 od policajtov v perfektnom stave za babku a len kvôli uvedeným skutočnostiam som ho nezobral.Ty ho máš, Ty ho chváliš, viedol si siahodlhú diskusiu, napísal si dobrý článok na
odkaz, ( posledný v poradí som ťa pochválil ), ale nejde o to. Ide o to, že najlepšou skúsenosťou je vlastné poznanie, t.j., nech si každý, pokiaľ možno vystrelí zo Springfielda sám a zhodnotí.Čo niekomu vyhovuje, nemusí automaticky vyhovovať druhému a naopak. Niekto určite napíše, že sa mu z neho strieľa ako zo vzduchovky – teda že nekope, niekto napíše, že kope, niekto napíše, kúp si Horneta, keď ťa springfield kope a pod – ale podľa mňa najlepšou skúsenosťou je naozaj vlastné poznanie – čo komu chutí, tomu má dať prednosť.