Príspevok presunutý z diskusie 30-06 (autor: baho).
nie na vojne som naštastie nebol, žlťásky mám doma , mal som IZ 18 v 7,62x54R a viem čo zlťásky dokážu. Prepočítavať dráhu letu v bežných poľovníckych podmienkach do 300m by mal vedieť každý, kto vôbec striela a vie, aké strelivo používa. Rovnako som s týmto nemal problém za silného šera uloviť ležiacu mačku na 150m v strnisku, kde som musel poznať balistiku môjho náboja a predsa nikomu neradím, ako strielať na 300m, takže tak.
rys2 - to, že to niekto nedokáže je len a len ejho problém, na požiadanie zašlem terče z pokusovania s laborovaním streliva do 9,3x62 kde na 100m bol opakovane dosahovaný taký rozptyl, že by sa niektorí slovenskí policajti aj vojaci mohli hanbiť, nebol problém splniť normu na US NAVY sniper a to sa jedná o bežnú loveckú hlaveň českej značky KUNA v diametri 0,366". Opakujem, ak to niekto endokáže, je to problém strelca, zbrane, streliva. Ak niekto chce úspešne zasahovať ciel na 200m , tak podla mňa musí ten 4cm ciel zasahovať bez problémov, lebo všetkým nám je známe, že rozptyl rastie nie dvojnásobne, ale s druhou mocninou!