dnes je utorok,  26. máj 2026,  meniny má Dušan,  spln: 31. máj 2026,  dnes východ slnka: 04:57,  dnes západ slnka: 20:29
termovizia nocpix
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Nové testy z poľovníctva skúšky a všetko okolo toho - diskusia

autor: Mysanecko
pridané: 21.1.2011 10:21
zobrazení: 70 193
hlasov: 2

Zdravím vás kandidáti na prvý poľovný lístok! Ako sa vám darí testovať? :)

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

Najlepšia odpoveď

hubert2012
Zdravím priatelia, téma PL...zase slovenská špecialita, peniaze pre SPK, v Cechách zaplatí polovník 1000 CZK a má lístok doživotný...Chodíme predlžovat ostatné doklady? Ak polovník spraví polovné skúšky dostane o tom vysvedčenie a má doklad. Tak prečo predlžovat PL ??? Chceme predlžovanie PL zrušit, ponechat povinné členstvo v polovníckej organizácií a povinné poistné, nič iné nepotrebujeme.... Vyjadrite svoj názor a ak súhlasíte podporte túto požiadavku, sledujem pravidelne diskusiu na tomto fore, je zaujímavá a aj dôležitá, ale riešme zásadné témy čo sa nás týkajú, lebo ak to pôjde dalej, tak budeme zanedlho iba písat o polovníctve.... Na Ustavnom súde je podanie na zrušenie povinného členstva v SPK, budeme Vás podrobnejšie informovat o situácií....
reagovať dať hlas

zoradiť
Zobrazené 161-200 z 272
kubik856
cita ak mysliš tieto otazky odkaz tak tvoja manželka mala dôvod sa smiať lebo ja som urobil tieto otazky na viac ako 75% neratal som to presne :D jedine čo ma zaskočilo boli tie choroby niečo o zbraniach :D ale inak sa mi to zda celkom jednoduche :D a to mám 17 rokov a všetko som si doposial čítal alebo "učil sa" sám :D
Teď jsem manželce přečetl test, který sem dal lanus. Už jsem ji dlouho neviděl se tak vesele smát....
maros17
Uchadzaci o 1. polovny listok to nemusia vediet, ja som to len dal sem preto keby si to chcel pozriet ze o com to je.
Jager68
Odkedy musia uchadzaci o 1 vy polov.listok vediet ako sa robi plan lovu a chovu??? JKS vek.triedy atd atd..taky ramcovy prhlad,to ano.Ale naco im bude plan lovu a chovu??To je pre hospodarov.
maros17
kubik856 odkaz tu si mozes stiahnut vyhlasku spolu s prilohami a tam mas o planovani napisane vsetko co potrebujes.
kubik856
Tak ale na ten plán lovu treba každú zver v revíri poznať 1. kolko kusov 2 približný vek každého kusu 3. lokalita a mnoho dalšieho nie ????
maros17
Ked sa clovek na plan chovu a lovu pozrie a logicky nad tym pouvazuje, tak tazka vec to neni, co si aspon ja myslim.
Edu
Je toho viacej hlavne prelínanie sa vekových tried kedy sa zo srnčaťa stáva srnec I.VT atd . Je tam dosť logiky treba ovládať ako i presné údaje . Kubik856 oslov vášho hospodára v rýchlosti ti to vysvetlí a uvidíš ako to pochopíš :-D
maros17
kubik856 plan chovu a lovu vyplnas bud pre raticovu zver alebo pre malu na polovnicku sezonu, zostavujes tam alebo vypocitas si odstrel zveri aby si dosiahol normovane kmenove stavy zveri v reviri.
kubik856
a na záverečných skúškach je koľko otázok ?? a koľko je ich celkovo :D lebo ja si to predstavujem ako autoškolu :D
kubik856
Edu čo zahŕňa otázka plán chovu a lovu ?? tam niečo zostavuješ ?
Edu
Mysanecko neboj sa urobíš ich ľavou zadnou !
Mysanecko
Edu Mne bude stačiť kvalitne sa pripraviť na skúšky na prvý poľovný.. Poľovný hospodár je už iný level.. :) V rodine poľovníka nemám, snažím sa učiť od skúsenejších a čo najviac študovať.
Edu
Tie čo vieš si vyraď a stale ich postupne vyraduj až nezostane nič . Ja som to tak urobil a boli jednotky :-D Prvý den som vyradil asi 85% .
Edu
Mysanecko skus si vyplnit plan chovu a lovu II. a uvidíš čo je ťažké :-D
Mysanecko
Inak dosť mi to pomohlo. Tie testy od pusikoo! Vďaka ešte raz. Ja som si z každého predmetu urobil cez sto testov, dokopy sedemsto. Každý test obsahuje desať otázok, to je cez sedemtisíc. Vytlačil som si ich, aby som si chybné odpovede pozrel a doučil. Bolo to asi šesť plných igelitiek :). Keď som sa "dotrmácal" domov, poslal mi ich. :) Takže škoda papiera. :) Ale v predmete Biológia a zoológia zveri chýbajú obrázky, teda fotky. To nevadí, neboli ťažké..
admin
Pokúsim sa tie testy čo mi poslal pusikoo zverejniť ešte dnes tu na stránke.
Mysanecko
Tie testy sa nachádzajú na odkaz, avšak je potrebné mať prihlasovací kód, ktorý každému poslal organizátor kurzu. Takže Vám to pravdepodobne nepôjde, neviem, môžete to skúsiť.
Mysanecko
Možno sú Tebe všetky ľahké, ale keď sa mám učiť dĺžky pásomníc v mm, tak mi to moc nejde.. Uvidíme, ako to dopadne :) Myslím si, že viacerí poľovníci by mohli mať s otázkami tohto typu problémy, keďže aj ja som počul ako niekedy kurz i skúšky prebiehali.
lanus
Mysanecko - Bol by som rád keby si mi poslal link (do pošty) na kompletné testy aby som bol v obraze; predom ďakujem .
Edu
Mysanecko a čo je na tej otázke ťažšie ako na iných?
Mysanecko
Sú tam aj ťažšie otázky napr.: - Paramfistomóza (Paramphistomosis) – patrí medzi helmintózy - Echinokokózu (Echinococcosis) spôsobuje pásomnica s dĺžkou - Metastrongylóza (Metastrongylosis) - metastrongyly (červy niťovitého tvaru) diviačej zveri patria medzi nematódy (hlístovce)
Edu
lanus keď si spomeniem viac ako dvadsať rokov dozadu čo som robil skúšky z poľovníctva .Tak to bola viac menej fraška ako skúšanie . Aj preto urobili tuším všetci . Podľa pár odpovedí čo som počul by som bol vyrazil minimálne 3/4 kurzu. Takže asi sa nič nezmenilo . Pre toho kto vie niet ťažkej a ľahkej otázky . Opakom boli skúšky poľovného hospodára tie ma prekvapili zase hodinami písania a siahodlhými otázkami a odpoveďami. Tie boli naozaj náročné doporučujem všetkým sa otestovať :-D Zlatý klinec programu bol výpočet plánu lovu 2 :-D Oboje som absolvoval s vyznamenaním .Ale rozdiel bol teda diametrálny!!!
lanus
Chlapci a to Vás chcú testovať na takýchto "detinských otázkach" ! :odkaz ,alebo majú v zálohe niečo zmysluplnejšie ?!
sniper7x57
niektorym testy nesli poslat ze je zly email a poslal som ich kazdemu co poziadal tak vela zdaru
Mysanecko
tomko Ďakujem! Aj Tebe nech sa darí.
tomko
Mysanecko: presne ako vravíš záleží na každom z nás ako sa k tomu postavíme. Tak prajem veľa šťastia na skúške!
Mysanecko
tomko Nám sa už kurz končí, preto nám, podľa mňa, dali prihlasovacie kódy, lebo o chvíľu budeme mať skúšky. Neviem, či je lepšie test, či ústna skúška. To ukáže čas. Ústna bola o tom, že sa vykecáš, ale bolo mnoho ľudí, čo to malo vybavené.. Takže testami by mohla byť väčšia objektivita, ale aj to sa dá oklamať. Myslím si, že záleží na každom osobne, ako sa k príprave postaví.
tomko
Aj mne sa začal v nedeľu kurz ale ešte som nedostal ten prihlasovací kód...mne sa zdá že ústne skúšanie asi by bolo lepšie či nie?
Mysanecko
Áno, presne tak ako hovorí deivid. Sú tam chyby - dve rovnaké odpovede, a pod. Sú to asi len demo testy, pravdepodobne sa to ešte doplní a upraví a až potom budú "ostré" skúšky.
deivid
Zdravím..Môj názor je že je tam dosť nepodstatných vecí..testy nie sú dokonalé..napr. Na obrázku vidíte..(obrázok chýba)..alebo zo 4-roch odpovedí z ktorých treba vybrať jednu sú dve rovnaké atď..
silma20
Myslim ze na to potrebujete vlastne prihlasovaci nick a heslo. Testy su v pohode no najde sa tam aj poriadna hovadina.
Mysanecko
dajú sa pozrieť na odkaz, ale nám zaslali každému osobný kód, aby sa nám to dalo zobraziť, takže neviem, či Vám to pomôže.. :( Ale ak ich máš pusikoo nejako celé, tak Ťa prosím o zaslanie na mkozubik@ukf.sk. Ďakujem!!!
sniper7x57
ja ich mam ak ich ccete dajte mail a poslem
Rempo
hod sem link, nech to nemusíme hľadať.
maros17
A kde sa daju pozriet tie testy ??
Mysanecko
Ani nie, testy sú dostupné na internete, len ma zaujímalo, čo na tie testy hovoria ostatní, ktorí sa pripravujú.
sniper7x57
a co zhanas testy??
Solirov
Príspevok presunutý z diskusie predĺženie poľovného lístka (autor: smoulo).
u mna to boli 2 x foto a 90,- + 20,-.. este si pren musim ist tak neviem ci nebudu dalsie poplatky. :)
igoret
Príspevok presunutý z diskusie predĺženie poľovného lístka (autor: smoulo).
je som dal 113,55eur SPZ a40eur SPK a dve fotky na 5 rok.
Zobrazené 161-200 z 272

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.