Jelsovec, neviem preco hned mas potrebu v diskusii utocit, lebo tak medziriadkami vyznieva ten tvoj prispevok o tom ako dufas...
Poviem ti tolko, ten kto sa pozera na trpiaceho psika a vie, ze mu niet pomoci k vyzdraveniu (co je tato chorova ktoru spominas) je pre mna tyran, takze ver, ze ak by k tomu raz nedajboze doslo, pozerat sa nebudem.
Je to o pohlade na zivot, ak si niekto potrebuje chranit svoje ego, lebo svojho psa miluje a chce ho pre seba, potom ok, nech ho ma na gauci. Ja nasich psov milujem a preto mam nazor aky mam, radsej kratsi zivot ale plnohodnotny, jasne, ze vedome ich riziku nevystavujeme, ale ak sa ma stat, stane sa...navyse, mnohokrat pes na spolocnej polovacke moze zahynut z uplne inych dovodov ako je ACH ...staci spomenut otravu, kolaps srdca, celkovu vycerpanost, uraz...tak vsak potom vobec neber psika na polovacky, lebo sa mu moze stat cokolvek. Aj na vonok zdravemu psovi moze byt polovacka osudna, zazila som situaciu, ked na polovacke skolaboval kamaratkin dovtedy uplne zdravy pes a uz mu nebolo pomoci.
Je dobre informovat, ze tato choroba je, ze je niekde vacsi vyskyt ako inde, ale nemyslim si, ze robit z toho paniku je presne to, co pomoze. A tak na mna posobili prispevky v tejto teme.