Popísaného je tu ohľadom tejto nepríjemnej choroby dosť,ale musím zareagovať,aj keď nezvyknem,lebo sú tu napísané aj číro-čisté bludy,ktoré u niektorých vyvolávajú asi aj paniku. Píšem o okrese VK,nakoľko som sa v r.2010 zúčastnil poľovačky v PR Karikáš,po ktorej uhynuli 3 psíky na ACH (potvrdené ŠVPS),jeden z tých psíkov sa ma týkal bezprostredne :-( Takže čo tu napísal "gabica" to je úplná nepravda. V R.2011 po poľovačkách u VLM Pliešovce nebol pozitívne diagnostikovaný ani jeden diviak na ACH (diagnostika sa od určitého času už robí),uhynuli 2 psíky,ktoré sa týchto poľovačiek zúčastňovali,ALE... Mne osobne na úplne iné príznaky,čiže nie ACH, kamarátovi uhynul psík tiež,ale nebol veterinárne vyšetrený,takže nemôžme jednoznačne povedať že to bola ACH, ako to tu niektorý s istotou píšu. A ešte jedna veľmi dôležitá vec,v novembri 2011 boli v našom PZ (susedíme s VLM Pliešovce) ulovené diviaky na spoločnej poľovačke,z ktorých 3 boli pozitívne na ACH (potvrdené ŠVPS),na tej poľovačke bolo dosť psíkov,určite do nejakého kontaktu s poz.diviakmi prišli,stŕpali sme mesiac,ale verte,alebo neverte ani jednému z tých psíkov sa nič nestalo :-))))
Tak by som prosil prispievateľov,aby sa zdržali písať o neoverených skutočnostiach (JPP)nakoľko to poškodzuje dotknutých a u iných vyvoláva paniku... Ďakujem