Je v praxi výhodnejší guľobrok alebo nie a prečo?
petjan spomenul som to viackrát . GB sabatti 7x65 x 12 som predal kupil som si klasickú opakovačku v kalibri W 270 . Kúpil si ho Karči a je veľmi spokojný . Zbraň mu vyhovuje čo som veľmi rád . Vôbec nejde o to či niekto vie strielať alebo nevie .Ano strielať viem i dosť presne . Ako spomenul jaro1 , ktorý si vymyslel príbeh že GB si kupuju super strelci je samozrejme dosť veľký nezmysel . Proste ja som brokovú hlaveň vôbec nevyužíval naopak skôr mi chýbalo napríklad na spoločnej poľovačke rýchle prebitie . Komu vyhovuje GB nech si ho kúpi nikoho neodsudzujem . Niesť si na posed na srnca , diviaka , jeleňa, daniela atd ešte brokovú hlaveň mi neprišlo dobrým nápadom . Prečo som si nekupil jednohlavnovu zlamovačku tiež odpoviem . Lebo neboli na trhu a preto lebo GB sa mi zdal dobrý nápad .Prax ukázala že to dobrý nápad nebol opakujem pre mna . Nie pre každého orol si nevie GB vynachváliť ako i mnoho dalších polovníkov . Je to vec názoru a využitia v praxi .
orol, pre mna nie, nezblaznim sa. ◄ reagovať
Ľubo, trojak je špeciálna zbraň, zbraň zbraní. ◄ reagovať
Orol jasné, až teraz som si to všimol. Samozrejme tam malo byť dvojakový troják ◄ reagovať
Cita, na brokovú dvojku je ale správny termín u nás podľa mňa broková dvojka, nie brokový dvoják. ◄ reagovať
lubenko, mne ked sa nieco nepaci, tak ma to ani nezaujima. Ked vidim viac hlavni ako dve a este k tomu rozne kalibre, obraciam list. Kto by sa s tym vobec zaoberal. Ked mi ukazes taky dvojak, co sa s nim zmestis aspon do 5cm na 100 m po celej drahe s nastrelom, tak potom mozno zmenim nazor. Vsetko ostatne je nezaujimave o trojaku ani nehovorim, kto by to nosil? ◄ reagovať
Holz, v prvej vete dolunižšieho príspevku 21:42 si to podľa mňa dobre nenapísal. Skús si to pozorne prečítať. Alebo sa mýlim? ◄ reagovať
Cita ja som nenapísal nič iné ako uvádzaš Ty, ano gule vedľa seba. To čo som napísal je prepis z knihy, ktoréj stranu som oskenoval ,,Poľovníctvo II" od Bakoša a Hella ◄ reagovať
holz1, trošku to pleteš. Dvoják, nebo kulový dvoják je totéž a jsou to vždy dvě kule vedle sebe ( tak jak to má většina chlapů)... :))) ◄ reagovať
Myslím si to neuviedol presne, Holz. ◄ reagovať
cita dobry vyklad ,teraz už to bude aj blaser vediet,ale zas všetko vediet nemôže to ho ospravedlnuje že to nevedel:):):):) ◄ reagovať
Pokiaľ sú guľové hlavne vedľa seba a broková pod alebo nad nimi jedná sa o guľový dvoják bez ohľadu na rozdielnosť kalibrov. Trojča je trojhlavňová zbraň, resp. kozlica s malokalibrovou hlavňou po strane ◄ reagovať
Veľmi presne. Asi rýchlejšie píšem, ako myslím :-) ◄ reagovať
Zbraně nejsou moje hoby, ale dvojákový troják jsou dvě stejné kule a brok. Malá kule, velká kule a brok je trojče a dva broky a malá kule je trojáček. Tohle se ale učí adepti v přípravě ke zk. o první lov lístek...:))) ◄ reagovať
No, dobrá kombinácia. Nech sa darí. ◄ reagovať
Tak, tak je to vložná hlaveň, ale je to vyrobené naraz a s tým istým výrobným číslo. Čiže pôvodný ale z vložnou hlavňou ◄ reagovať
holz pekný, ale to nie je pôvodný, to je neskôr dodatočne vyvložkovaná pravá hlaveň, či ako povieš? ◄ reagovať
je to 8x57,8x57,20x76 a blaser ci ty tomu veris alebo nie to mi je fuk,a zase niekoho urazas ani nevies kto to je, co ti je podobne,nedavno som ju nastreloval,krasna zbran len trochu tazka na nosenie ◄ reagovať
Môžu byť aj dve gule rovnakého kalibru. Ja mám Tebov spomenutý, dve guľové, jedna menšia a jedna broková. odkaz ◄ reagovať
baxik kamaráta úprimne ľutujem :-D ◄ reagovať
To budú najskôr dve gule ( veľká a malá ) a jeden brok. Drahá záležitosť. Aj tu na stránke vo fotkách som myslím jeden videl. Medzi 10-15 000 tisíc eur. ◄ reagovať
baxik neverim ti, ze mas kamarata, co dal 12000 za dvojakovy trojak. O com by si sa ty bavil s inteligentnym clovekom? :o))))) To je vylucene. Lebo debil nemoze dat 12000 za pusku. Nedokaze ich zarobit. A co to je dvojakovy trojak? :o)))) ◄ reagovať
moj kamarad si kupil dvojakovy trojak merkel za 12000euro,uz cakam kedy zacne strielat a predavat tu divinu,aby sa mu to vratilo,a ja blbec ze si chcel spravit radost s tej flinty ◄ reagovať
Edo ,prečo to ukazuješ ,si vravel že to mam ako darček ku 55 narodeninam:):):):) ◄ reagovať
aj toto je dobrá guľovnica odkaz ◄ reagovať
Vilo, to nemysliš važne,ako si si to mohol dovolit?:):):):) ◄ reagovať
Blaser ahoj ,,, LEN TAK zo zvedavosti vravíš že gulobrok si kupujú ľudia ktorý majú 2,60 ečok v peňaženke, prečo som potom ja za svôj dal až 1500 euro ? ◄ reagovať
baxik nemá to význam...kašli na to a nehádaj sa s ním :))) ◄ reagovať
a 90% gulovnic je tu od tej istej a tie su este lacnejsie,takze ako argument je to chabe ◄ reagovať
Blaser, ja mám v GB takú istú dlhú hilzňu patróna, ako máš aj Ty v 300WM. A zas v druhom GB mám hilzňu 52mm. Edu môže potvrdiť, tiež má takú hilzňu v GB. P.s- blaser, viem, že si dobrý strelec a Tvoju voľbu zbraní pre Tvoj spôsob poľovania a charakteru revíru schvaľujem. U nás ale by to nebola dobrá voľba. ◄ reagovať
Orol, Ty dobre vies, ze s mojim ovladanim strelby ma nenaseries. :o))) ◄ reagovať
90% GB je tu jednej znacky ty saso a ta nie je velmi draha. Hned som si myslel, ze to nebude vyssi stupen zakladnej skoly dokonceny, jedine, ze by take chabe ovladanie pisma bolo znakom vysokej inteligencie.... Tak este raz aj pre teba, aby si pochopil: Jazvecika a GB Uh. Brod nebrat!!!! Lebo potom uz len Hunterky, rusky kuker a maskace chybaju k dokonalosti. Co ti z toho chyba? ◄ reagovať
Blaser, to absolútne nemáš pravdu. Srandy a podpichovanie medzi tábormi vyznávačov kombinovaných zbraní a vyznávačov sóla boli vždy a vždy aj budú a tak Tvoj príspevok beriem v tomto duchu. Čo ale počúvam, ten druhý tábor zas tvrdí, že guľovnice sóla a automaty si kupujú len ľudia, ktorí nevedia strieľať a ktorí dokaličia mnoho zveri. A najradšej by boli, keby mali v zásobníku 15 patrónov :-) ◄ reagovať
iba taky magori ako si ty si mozu spajat kupu gulobroku s mraznickou,a pre tvoju informaciu niektore a povedal by som ze vatsinou vsetky kombinovane zbrane su drahsie vo svojich kategoriach ako solove,takze ked si kupim GB tak to robim kvoli chladnicke,to sa podoba presne tvojim perlam co tu pustas,ty si hold asi uplne vymeteny a radsej budem mat zly pravopis ako tu pisat s cesty ako ty,tu triedu mam dokoncenu stvrtu keby ta to zaujimalo ◄ reagovať
Pocuvaj ty trubka baxik, aby som sa neopakoval v hodnoteniach. GB kupuju ludia len z jedineho dovodu. Ma 2,60 vo vrecku, rozhodne sa jedneho dna, ze bude polovnikom a aby mohol naplnit co najskor mraznicku, chce mat naraz celu vybavu a preto si este niekedy dokupi aj vymenne hlavne do GB. Niektori sa zaobidu aj bez brokovych hlavni, kym predaju prve ulovky. A neprezradzaj sa pravopisom, lebo podla urovne jeho ovladania ta tak na 5-tu triedu odhadujem. Dokoncenu? ◄ reagovať
kombinovane zbrane vymysleli konstruktery,za urcitym ucelom,a za tym ucelom si tie zbrane polovnici kupuju,dat si klapky na oci a zatracovat ich je trosku odvazne,blaser ty si si kupil gulovnicu a myslis si ze mas patent na rozum,lebo ty to mas a je to to najlepsie na svete,a dnes uz citam druhu diskusiu kde sa vyjadrujes a ten tvoj prejav je paradny,este ze mas taku slusnu slovnu zasobu,kazdy je u teba debil,curak a podobne,len ty si skveli a uzasny,vlastne taky chrobak truhlik ◄ reagovať
Ved ja sa ti ani necudujem ked ste dvaja na jeden GB. Urcite je lepsie ist s GB do hory, ako mat ruky vo vreckach a len sa tak po zhodoch obzerat...... ◄ reagovať
mi polujeme v jednom dome dvaja a mame jeden gulobrok spoločny a ked je volny tak si ho s radostou beriem a je využity..stačí jedna dobre mierena uvažená rana. A nepotrebujem ziadny gulovy automat ani blaser R8 aj ked verim ze su to špičkové zbrane. Uspech je v strelcovi a polovnikovi samom ci vie zver prekabatit. Poznam človeka čo cely život poloval GB ZH 7x57/12 a nastrielal vyše 200 kusov vysokej ciže je to v strelcovi a o ume polovníka... ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.