zubna ambulancia klinika
dnes je štvrtok,  1. máj 2025,  meniny má ,  spln: 12. máj 2025,  dnes východ slnka: 04:29,  dnes západ slnka: 18:57
IBO Poľovník je teraz ODIMON

kaliber 8x68s je dobry a aku strelu pouzit - diskusia

autor: off ANDELIK
pridané: 5.1.2011 16:18

kal.8x68 s poradte je to dobry kaliber

počet zobrazení: 49 964
počet hlasov: 0
okruh tém: zbrane

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off mibe74, 8.1.2011 o 18:39

A este nieco - u nas dostanete kupit CZ-tu le taku, ktora je urcena pre nas trh. Vezmite si zbran, ktora je urcena na vyvoz a hned zbadate rozdiel v kvalite pazby, chod zaveru a celkove spracovanie. Inak tie zbrane nedostanete u nas kupit a ani v podnikovej predajni-jedine okrem modelu HA HUNTER. Ja som chcel povodne CZ 550 magnum safari classic, ale cena tam bola uz 3000 eur a este k tomu jej nebolo na sklade. Inak, nie som ziadny plateny agent zbrojovky. Uroven spracovania u zbrani CZ sla dolu-to je fakt. V minulosti bola uroven spracovania na ovela vyssej urovni, ako dnes. Ale zaver je spolahlivy a neznicitelny. Inak maju dobre vymysleny aj spustovy system, len ho treba dat vyladit puskarovi- je spolahlivy aj za extremnych podmienok. A ferlach tiez vyraba kvalitne zbrane. Napriklad ferlaski puskari zamietli kovane hlavne a pracuju len s hlavnami pretahovanymi-tie su kvalitnejsie. avsak je potrebne vsetko dolapovat do dokonalosti. Tu CZ treba trochu doladit, sem tam nieco dobrusit, vylestit trecie plochy na spustovom ustrojenstve a upravit pazbu. A mate spolahlivu zbran za menej penazi, ako keby som vysolil za napr.blasera. Zaverovy system cechov je overeny desiatkami rokov pouzivania a dokonca bol okopirovany po celom svete. Inak mam kamarata puskara s ktorym som dost casto a ten poluje s mauserom M24. Upravil si ho, spust mu chodi vynikajuco, ani napinacik netreba. Uz mnohi mu nukali za jeho staru pusku aj cisto nove zbrane. Dokonca aj na ministerskej polovacke si ju vsimli a hned ju chceli od neho odkupit. Je vsak nepredajna. Kedze vyraba pazby na mieru, tu, ktoru ma je prekrasna. Ma este dva original mausery M24, ktore takisto bude upravovat-su to totiz originaly. Skrati hlaven, vsetko vylesti, pretoci hlaven a spravi novu pazbu. Vsetky v kalibri 8x57JS. Inak by ste neverili, ako taka upravena zbran vyzera, ked si ju porovnate s originalom. Este nie su ani zdaleka hotove, no uz ma na nich velmi vela zaujemcov. A dokonca aj zo zahranicia. Inak k nemu chodia davat upravovat zbrane aj zo zahranicia, ked su tu na polovacke. Ja mam s nim len velmi dobre skusenosti.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 5

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 121-143 z 143 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off tthunt, 6.9.2012 o 12:25

Z Blaserky sa ziadne kopance nedeju!!! Samozrejme ze 8x68 nie je kaliber pre polovnika, ktory striela vacsinu zveri malej hmotnosti a na kratke vzdialenosti. Ale kal. ako 8x68 alebo 300WM ma take moznosti vyuzitia o ktorych sa beznym standartnym kalibrom ani nezda.. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off tthunt, 6.9.2012 o 11:05

Pouzivam uz 9 rokov Blaser R93 v kal. 8x68 a strielam RWS Hmantel. Na kratku vzdiealenost to je prilis makke strelivo a projektil sa rozbija ale od 100m dalej pracuje exceletne. Z tejto zbrane som strelil niekolko desiatok kusov zveri a ani jeden jediny krat som o kus neprisiel a absolutne ziadne dohladavky so psom neboli nutne. ◄ reagovať

off Edu, 6.9.2012 o 11:05

8x68 je predimenzovaný kaliber do ktorého je problém zohnať i širší výber streliva . Pre Slovenské podmienky uplne k ničomu . Proste masaker a poriadne kopance to je to jediné na čo je tento kaliber dobrý . Ani zadarmo !!! ◄ reagovať

off strednyjozo, 6.9.2012 o 12:03

Ja som sa nezmienil že s tým budem poľovať na Slovensku. ◄ reagovať

off Edu, 6.9.2012 o 12:04

tak potom je všetko v poriadku . ◄ reagovať

off Edu, 6.9.2012 o 16:03

ANDELIK sa pýtal ja som vyjadril svoj názor ,že 8x68 myslím že je to ešte S čiže 8,2 x 68 predimenzovaný kaliber . Gunar keď potrebuješ mať na V 0 6000J tak je všeko v poriadku . Keď si otvoríš kettnera zistíš ,že do tohoto kalibru ponúka strelivo iba od jednej značky a tou je RWS . Komu sa páči tento atypický kaliber nech mu hlava stŕpa . Prípadne sa môže hrať doma v pivnici na muničku majiteľ tohoto kanónu a plniť stare nadute nábojnice . ◄ reagovať

off pepies, 6.9.2012 o 16:43

Edo,Edo opytaj sa svojho kamaráta Googla a zistiš že do toho kalibru je dostatočny vyber nabojov a kaliber vôbec nieje predimenzovany na naše pomery.Ja by som ho uprednostnil na dlhé trate pred 300 WM aj 300WSM a môžeš snim odpolovať aj afriku. ◄ reagovať

off lovec84, 6.9.2012 o 17:38

Strelivo do 8x68S vyrába okrem RWS aj Brenneke, Norma, Impala a myslím, že aj KJG-čka sa dajú zohnať. ◄ reagovať

off Edu, 6.9.2012 o 17:47

pepies nemám predstavu čo máš na mysli pod pojmom dlhé trate ? Do afriky si málokto nosí zbraň ,ale budíš. Kto chce poľovať v Afrike môže to byť dobrá voľba . Na Slovensku som nenašiel žiadnu výhodu pre tento kaliber . Toľko môj názor . Samozrejme názor nemá každý rovnaký . Kto má viacero guľovníc kľudne si môže z dlhej chvíle zaobstarať i tento kanón . Ako univerzálnu guľovnicu pre poľovanie na Slovensku nie je tento kaliber podľa mňa dobrou voľbou . W270,7x64,3006 ,8x57js sú kalibre ,ktoré sú dostatočné na lov všetkej zveri na Slovensku a do ktorých je široký výber streliva . ◄ reagovať

off soson, 6.9.2012 o 18:01

Edu mam 6 kamaratov čo polovali tento rok afriku ale bez svojej flinty tam nesiel ani jeden, skôr si myslím, že je žiadané mať svoju flintu s ktorou si zžitý a dokonale ju poznáš, pretože v afrike Ti može ísť o holý život v každej sekunde polovačky a maturovať s nejakou flintou čo nepoznám mi pr´de dosť riziko ◄ reagovať

on gunar, 6.9.2012 o 18:19

Edu v inej diskusii uvádzaš , že pouzivaš aj 300wm. Tá je podľa Teba iná ako 8x68s??? / nehodnoť vyber a dostupnosť streliva ale pouzitelnost u nás/ menej kope? Robí menší "masaker"? Alebo s tou .300wm poluješ len Afriku ? ◄ reagovať

off Edu, 6.9.2012 o 19:07

soson samozrejme že je výhoda mať svoju zbraň v Afrike . Ja poznám tiež zopár ľudí čo poľovali v afrike ale nebrali si svoje zbrane . Gunar ja používam 7x65R ,7x64 ,8x57 js to sú moje zbrane. W300MG je dobrý kaliber do ktorého je výborný výber streliva . Túto zbraň si požičiavam lebo špeci upravená na ľaváka má úsťovú brzdu a je so strelivom RVS EVO v pohode na diviaka vysokú ok. Mňa by zaujímala jediná odpoveď prečo si kúpiť na poľovačku na Slovensku jedinú univerzálnu guľovnicu v kalibri 8x68 S ??? Poznám takých zúfalcov ktorí si kúpili len preto lebo sa jej chcel majiteľ pod cenu zbaviť . Jasne keď ti niekto dá sauera s zeiss diavari pod 2000€ je to lákavá ponuka nejako sa preglgne i ten kaliber pre ktorý túto zbraň nemohol predchádzajúci majitel predať . Vedel dobre prečo sa jej chce zbaviť :-D ◄ reagovať

off dusab, 6.9.2012 o 19:54

Tiez myslim, ze 8x68 nieje ako univerzalny kaliber na nase podmienky urcite najlepsi vyber a uz vobec nie ked sa jedna nebodaj este aj o jedinu a prvu zbran. ◄ reagovať

off strednyjozo, 6.9.2012 o 20:23

Už to konečne pochopte že sú aj ľudia ktorý vlastnia viacero zbraní a nepoľujú iba v europe. A Edu tvoje príspevky majú ohľadom zbraní fakt veľkú výpovednú hodnotu. Keď je u Teba na vysoku a diviaču zver primeraný kaliber 300WM nechápem prečo by nemal byť vhodný aj 8x68, už si z neho strieľal? A ak áno z akej zbrane? Ja osobne nevidím nejaký veľký rozdiel medzi uvedenými kalibrami jak v spätnom ráze tak ani v poškodení zveriny a dostupnosť streliva je dostatočne široká. Na Slovensko tento kaliber nepotrebujem, na to mám dostatočné množstvo iných zbraní. Mňa zaujímali praktické skúsenosti s mnou uvedenými strelivami. A prečo 8x68 a nie 300WM, lebo zo správnym strelivom mi 300WM nahradí 3006, ale priemer ničím nenahradíš ◄ reagovať

on gunar, 6.9.2012 o 20:26

Nikto tu napísal o 8x68s ako o jedinom kalibri. Ja len že rozdiel medzi 300wm a 8x68s je asi taký ako rozdiel medzi 7x64 a 30-06 . ◄ reagovať

off borza222, 24.12.2015 o 19:05

Podla mna nie je az tak moc predimenzovany, zalezi to od konkretneho reviru a pomienok v ktorych sa poluju resp. hlavne vzdialenost. Videl som ako to funguje v kombinaci R8+Zi6+ rws evo a účinok bol zaručný aj do 500m. Ale s 300 WM by som ho neporovnaval. ◄ reagovať

off maverick, 24.12.2015 o 13:23

najuniverzalnejšia strela pre 8x68s - prosim podeľte sa so skusenosťami s akou strelou / strelivom mate najlepšie skúsenosti v 8x68s. V prevažnej miere sa jedna o poľovanie na diviačiu a jeleniu zver. vopred ďakujem ◄ reagovať

off lovec84, 26.12.2015 o 13:18

Mne sa pacil H-mantel od RWS hlavne na ciernu a prebijane strelivo so strelou nosler partition. ◄ reagovať

off maverick, 26.12.2015 o 21:43

Nosler partition je pre mna top strela strielam ho vo vsetkom kde ho viem zohnat alebo preladovat a to planujem aj v 8x68s do buducna urcite nosler partition13g ◄ reagovať

off maverick, 30.12.2015 o 18:36

Ma niekto prakticke skusenosti (viac ulovkov) s rws evo v tomto kal.? ◄ reagovať

off marcelbyk, 1.1.2016 o 16:34

maverick: co ta konkretne zaujima? mam s tym strelene viac kusov vrátane srnčej ◄ reagovať

off lovec84, 27.1.2016 o 21:00

Chcel by som sa spytat kto mate skusenosti s tymto kalibrom ake je najvhodnejsie strelivo na jeleniu zver? Myslim najlepsi stop efekt. ◄ reagovať

off peterber, 27.1.2016 o 21:29

200gr Accubond a 196gr Oryx na nizsej rychlosti robi zazraky. ◄ reagovať

zobrazené 121-143 z 143 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

www.LUK.sk