Zigi,nie je to vlastnosť kopova,to máš pravdu,je to vlastnosť skoro všetkých duričov,no určite to nie je typická vlastnosť pre teriéry a jazvečíky.A určite ich nie je počuť spoza kopca ako duričov.
Vlciaskala-ja ti tvoje skúsenosti neberiem,ale ak sa niekomu z 10 kopovov vydaria 2,tak stojí za pendrek cvičitel alebo chovatel,to že kúpiš štena za 400 jurošíkov,neznamená ,že kupuješ kvalitu,znamená to len tolko,že si kúpil draho.Tiež ak berieš štena z chov. stanice ktorá vyprodukuje 35 šteniat do roka,neznamená to zákonite,že je kvalitná,ale znamená to len tolko,že vela produkuje.Treba si ale u toho plemena dávať pozor odkial beriem psa a hlavne od koho,v tom máš pravdu.No ešte existujú dobré chov.stanice. Moja skúsenosť-mám 2 kopovy,obidva robia pekne,hladačka fajn,vracačka zo stopy ok,hlasitosť spolahlivá,uprednostnujú diviaka pred inou zverou,obidva mi vyšli, a sú to moje prvé kopovy,a nemusel som striedat 10 ks.No nevzdal som to so psom ani ked mi ešte ani v 2 apol roku nerobil na diviaka,no po treťom sa prebral a odvtedy maká ako hodinky a po srnčej dnes už ani necekne,pokial sú v pohone diviaky.A možno som mal len kus šťastia pri výbere,no o tom pochybujem,lebo zo združenia kde polujem mám tiež pár príkladov,maká ten pes ktorému sa majitel správne venuje bez ohladu na plemeno.Samozrejme sem tam vyskočí výnimka ktorá potvrdzuje pravidlo,no 2 z 10,to tvoj kamarát trocha prehnal.Otázka stojí potom tak-prečo sa ešte stále venuje kopovom,ked stoja za prd,čo z toho má,ked tak šafári zo svojim časom a financiami?Ja nikoho na kopova nenahováram,len som povedal,že ak psa čisto na duričskú prácu tak duriča všeobecne,ved aj ty máš daxla,pokial som si dobre všimol.A tiež netvrdím,že jagoš je zlý pes,ak by som chcel brlohára,bol by to jeden z favoritov,no nie na durenie ale na brloh.Dúfam,že už sa rozumieme.