Príspevok presunutý z diskusie Aky kaliber zbrane si kupit (autor: mucko).
msabi- poznam tvoj, aj mnohych inych. Ale ako si sa iste docital tu nizsie, ludia maju rozne skusenosti. kym este fungovala stranka
odkaz , jeden tam pisal skusenost s nabojom 7x57R SB DHK, strelil tusim jelenicu na krk, dohladavka cez 200m, nakoniec nutne dostrelit, strielal na hruby krk. Takisto suhlasim s nazormi, ze ked polovnik nepozna anatomiu zveri, nemoze byt uspesny (za uspech nepovazujem zlomenie v ohni!), mnohi nemaju zaujem sa ani ucit (ucenim nemyslim "ano pan ucitel naucte ma"). S tymi lukmi, kusami, sipami , ostepmi je to zaujimave, ale zaroven trosku suhlasim so zakonom. ved si len predstav, ze by si vzal nejaky neskuseny polovnik, ktory je polovnik len preto ze na to ma a inak sa doma nudi, by si vzal ostep a pome na janeviem srnciu. Je to citliva tema. Na zaver- ja nemam "oblubene" miesto, kam strielam na zver, vzdy uvazim konkretnu situaciu. Ak je to tazsia rana, tak klasika komora (srdce, pluca), v inych pripadoch (ked ma zaujima ucinok strely a mozem si vyberat) tak vzdy podla situacie (krk, stredlopatky, zadna komora, pluca,..) nikdy vsak nie tak, aby zver trpela.