Po pozretí videa , som nepochopil a daľej nechápem čo spravili ... amaterizmus nič viac .
Stopar! Práve že došlo k zrušeniu ochrany. Možno ti ušlo, ale bolo to v správach. Súhlasili s tým aj ochranári, až na jednu organizáciu, ktará mala chabý argument, že grizzly má iba málo potravy. Samozrejme, že sa nepresadili. Neviem, kde si to môžeš overiť, ale ja som to videl a počul na vlastné oči a uši. Môžem to odprisahať. ◄ reagovať
Jozibaci, ja poznám mnohých poľovníkov s "červeným nosom", čo buďto klamú, alebo nevedia, čo píšu a hovoria. Na prvé otázky si odpovedz sám, máš už na to roky, ale konštatuješ správne (nebolo a bude). No ak chceš poučovať o Amerike, tak si o tom niečo preštuduj, lež do éteru ČOSI pustíš. V Yellowstonu sa sice grizly premnožil, ako sa v miestnych periodikách uvádza a dochádza ku kolíziám s ľuďmi, no odstrel by musel povoliť súd, ktorý by zrušil zákon o ich ochrane. A K TOMU NEDOŠLO! ◄ reagovať
Zelení zase ukázali svoju "odbornú tvár" tvrdením, že u nás, na Slovensku nie sú medvede vôbec premnožené. Len chodia ku kontajnerom, preto sú viac na očiach. Tak sa pýtam, prečo nechodia už od r. 1932, keď začala ochrana medveďa? To sme nemali kontajnery s odpadkami? Určite nie. Nebolo ich toľko, ako dnes. A bude ich viac a viac. Ako aj podobných kolízií. Tu pomôže prípad Yellowstonu - zrušenie ochrany. A zvýšenie odstrelu. ◄ reagovať
skutočne magori a este aj to natocili..chuda zviera..zdrogovane a potom 30 vystrelov sak ani necakali kym to zaucinkuje....nemam slov..treba uz zacat riesit otazku medvedov polovnickym sposobom a nie ako z akcneho filmu henti debilkovia na videu..kompetentni by mali uz zacat nieco robit nie len hrabat penaze a vyvalovat pupky a realne rozmyslat!! ◄ reagovať
Súhlasím s Ondrikom :( tiež mi prišlo zle keď som to videl. Nemám slov. ◄ reagovať
No Zigi9 po tom čo si vymenoval že skonzumoval mohol kľudne vidieť aj viacej tých rysov :-D ,ale nepredstavuj si ma ako uviazaného týpka s umasteným drdolom o strom v extáze a plači :-DD ◄ reagovať
Edu toho jsem si dobře vědom a proto nepoužívám slova jako ekolog nebo ochranář (to pro mne nejsou špatná slova) - svým způsobem jsou i myslivci ochranáři. Ale ekologista nebo ekodebil, to je právě ten "skautík" běhající v zasněženém lese, zhulený z mariánky a houbiček a s papírkem v ruce, na kterém má napsáno, že viděl při pochůzce 2 rysy :-) ◄ reagovať
Zigi9 aj o ekológiu a prírodu sa treba starať . Nie je to však LOZ VLK ani vaše hnutie dúha . To sú združenia ktoré prírode iba škodia .To všetko za rozprávkové peniaze od štátu ,ktorý za odmenu poškodzujú.Preto však netreba hádzať do jedného vreca všetkých čo pre prírodu niečo urobili okrem populistických rečí samozvaných ochranárov pasujúcich sa do úlohy spasiteľov prírody a sveta . Organizácie ako greeenpace ktorá hýbe miliardami dolárov až po našich vlkov vystrkujúcich hlavy z luxusných chát porušujúcich zakon o ochrane prírody pohybujúcich sa mimo vyznačených chodníkov v 5 stupni ochrany prírody atď.Osobne poznám veľmi veľa ľudí ktorí pracujú v ochrane prírody ako profesionali a na významných funkciách .Ver mi sú to správny ľudia a odborníci na správnych miestach. Ondrík súhlasím ! ◄ reagovať
Z toho videa mi zostalo nevoľno! Čo za skupinu odborníkov tam bolo privolaných? Čo za k*k*ta sa snažilo chytiť medveďa do slučky? Tomu debilovi mala medvedica odhryznúť ruku aspoň od lakťa, aby mal spomienku na svoje ,,profesionálne,, konanie. A streľba? Policajti ktorý strieľali môžu byť radi, že trafili ,,iba,, medveďa! Celé to mohlo skončiť veľmi tragicky! Názorná ukážka toho ,,ako sa to nemá robiť,, Aj úplnému laikovi musí byť jasné, že išlo o AMATERIZMUS najhrubšieho zrna! !!!!!!!Hanba!!!!!!! ◄ reagovať
OK, 90% strážcov prírody nesedí v teple, ale je von. Škoda len, že nie v správny čas na správnom mieste. Správca martinského útulku k nim zjavne nepatrí. ◄ reagovať
Velké šelmy v ČR? No něco tu asi máme, v příhraničních oblastech se Slovenskem, jak jinak že. Prostě geneticky slabý odpad, který je vytlačen zdravou populací od vás a v pár málo kusech to asi běhá někde po Beskydech (+ na Śumava). Jako mě ta zvěř nevadí, at si klidně po našich horách a lesích běhá, ale ty ekoochranářské debility kolem toho jsou zarážející. Tak asi tak no. U nás se to ekodebilní sdružení nazývá HNUTÍ DUHA :-)