Joži, dokáž Ty, že čo tvrdíš vo svojich príspevkoch, je pravda !!! Píšem to zámerne preto, lebo takýmto spôsobom by sme sa ďalej nepohli... teraz idem k veci. Nehľadaj v tomto prípade dôkazy a nehľadaj objavené. Ty sám podávaš dôkaz na konci tvojho dolunižšieho príspevku v riadku 14 a 15 citujem: Videl som fotky po hodovaní psov na srne, zajacovi,..., ale bez dôkazu, že ju strhli ony ( koniec cit). Na základe uvedeného tvrdíš a sám súhlasíš či priznávaš, že tieto psy žrali mäso. A teraz sa pýtam. Keď je takýto pes, či psy zvyknuté na základnú potravu, ktorá je mäso, nevyhľadáva takýto pytľiačiaci pes práve túto potravu v lese? Nevyhľadáva lov, keď to má geneticky zakódované? Ak chceš důkaz, či onen pes aj skutočne tú zver strhol, opýtam sa protiotázkou : videl si osobne rysa, vlka, líšku, kunu, tchora, prípadne iné šelmy na SLOVENSKU , či strhli zver? Áno, převážná väčšina dôkazov je, ako sa už kŕmia a hodujú, ale nie, či ju skutočne aj strhli, pretože takéto dôkazy je tažko zaznamenať… (pár málo priateľov ( nepoľovníkov ) mi za života povedalo – môj miláči strhol mladého zajačika, môj miláček zadrhol srnčiatko)… Áno strhli ju a je jedno, či bola zdravá, chorá, polomŕtva, postrieľaná či inak handicapovaná… a zdivočelý pytľiačiaci pes, či psy ako uvádzaš sa nekrmil mäsom? Odkiaľ a z čoho pochádza pes? Čo je hlavnou potravou pytľiačiaceho psa? Tráva? To, že pes, či psy dokážu či nedokážu uloviť zdravú zver. Áno dokážu, pretože pes je jeden z nejlepších lovcov a je na to geneticky prispôsobený a vybavený. Dokážu uloviť bezproblémovo najmä mladú a neskúsenú zver, na ktorú natrafia a to aj napriek tomu, že táto je jako mláďa „protipachová“. Skrátka na ňu náhodne narazí, alebo ju uvidí. Však predsa aj mláďa chodí a neleží vždy. Joži, je to stres pre lesnú zver a jej prenatálny vývoj a povinosťou dobrého poľovníka je zver chrániť a ochraňovať ju. Hovorím o psoch originál pytľiačiacich, zdivočelých a tie je nutné po viacnásobnom riadnom vypozorovaní tlmiť a nie chrániť. Diametrálne odlišnou časťou sú normálne psy majiteľov, ktoré chodia do prírody na prechádzky ukážkovo a ktoré sú poslušné, ovládatelné, prípadne priateľské. Takýmto psíkom a ich majiteľom od srdca naozaj fandím.