neviem chlapi čo vy ste za polovnici? Edu to čo maš na tej fotke, za kanalizačnú rúru pred xichtom?
lowec: nestrieľame všetky psy, ako hovorím pokiaľ je na vodítku, alebo ma košík, alebo su niekde pri ňom ľudia alebo ich aspoň počujem tak nestrieľam. Bavíme sa o túlavých psoch, dúfam že ste to pochopili a rozumiete tomuto pojmu. Hej strieľam ich rád a mám z toho aj dobry pocit, ze pomozem divozijúcej zveri. U nas niekedy boli aj bazanty ale uz nie su. Preco asi? Posledne roky sme zacali intenzivnejsie strielat psy, lisky a medvediky. No a tento rok som videl sem tam lisku a ani jedneho medvedika ale to by ste sa cudovali kolko nam tu pribudlo zajacov. Polovnictvo je aj o tlmeni škodnej a kto to nechape tak nech zavesi flintu na klinec a usetri si vydavky na clenstvo v zdruzeni, nosit seno a zrno pre zver moze aj bez toho. No a nech si potom zoberie na plece tu kanalizacnu ruru a ide radsej fotit ako Edu. Lowec viem aká je verejna mienka, je vela ludi ktori svojich psov prilis rozmaznavaju, strikuju im svetre a podobne somariny a keby sa dalo asi by im vybavili aj obciansky. Pes nie je pre mna trofej a nepotrebujem sa s nou fotit, ani nepotrebujem slávu, ale tak hadam som na polovnickom fore a Vy ste polovnici či nie? To koli medialnej kampani nemozem povedat na rovinu co si myslim?
Edu: čo si chcel tým povedať že na iné ako na lov a mačiek a psov nemám? Na akú etiku si poukázal? Ty si asi nerobil skusku z polovnictva. Prečo tu podsúvaš svoje úvahy o susedovom hárajúcom sa psovi? Neviem, nežijem žiadny sen. Vlastne mas pravdu zastrelil som sudevi psa, ale preto lebo ma o to poziadal, ale najprv mu musel vykopat jamu.
Goret: neboj tvojho hafana nestrelim. Neviem ako u vas ale u nas je na trofejovu zver poradovnik, potom nejaka hola, takze preto skodnu a psy strielam celkom rad.
PoloVlad:neochorel si tam pri tych psoch, ked tak svacnem nejakeho vypaseneho pre teba a olupim ho z masti, zevraj je to dobre na hrdlo.
Ok uz ma tato debata unavuje, kazdy nech si ma svoju pravdu asi jeden druheho nepresvedcime. Lovu zdar a bacha na psy lebo....