Ktore auto je lepsie posud te sami
Vidím že všetko čo bolo treba je už napísané.Mám skúsenosti s oboma autami,tak dodám len toľko,že keby som si mal vybrať medzi benzínovým samurajom a dyessellovou nivou,tak beriem určite nivu.V teréne je neporovnateľne mäkšia.Slabo zaťažený samuraj je ,,kostitras´´,inak nemám proti nemu nič.A čo satýka tých spomínaných náhradných dielov,tak niva je furt len žigulík a na to zoženieš čo chceš a lacno.
Možno som nezvolil správny výraz, uvediem to na správnu mieru. Mal som záujem o Jimnyho pred 17 rokmi, ale rozhodol som sa kúpiť staršie Pajero, neskôr som kúpil Nivu. Nemám s Jimnym osobné skúsenosti, ale mal ho kamarát poľovník a nebolo to pre mňa to pravé s rôznych dôvodov . Potom sa mi páčilo nové Jimny, lenže naša milovaná EÚ mi ho v podstate nedopriala / dôvody sú známe - limity /. Teraz kupovať auto v cene cez 33000,-€ / aktuálne ceny Jimny /, na účely ktoré som už uviedol a v mojom veku je úplne zbytočné. Takže asi tak. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od schaman, 20.3.2025 o 15:17 :
Ako sa nemozete dostat ku Jimny? ◄ reagovať
Mám už druhú Nivu, nejaké skúsenosti mám. Prvú som predal po štyroch rokoch, tú druhú mám 10 rokov a som prvý majiteľ, najazdených mám 93000km. Keď vznikne problém tak sa veľmi rýchlo a lacno dá vyriešiť. Ako povedal môj opravár. Niva sa opravuje veľmi dobre a náhradné diely sú lacné. A za tých 10 rokov mi odišli brzdy, spojkový válec, chladič, neičo s elektrikou a samozrejme plechy. Nič iné si nespomínam určite nejaké drobnosti ale nič vážne. Čo sa týka hrdzavenia, tak si dovolím povedať, že Pajero ktoré som mal predtým 7 rokov, mi hrdzavelo oveľa viac / bolo však staršie /. Rozmýšľal som nad druhým autom do terénu, ale nech mi niekto poradí ktoré. Veľké kravy / L200, Navara, Ford Ranger a pod. / ani nemám ani kde zaparkovať, v teréne nie je o nič lepšia ako Niva, servis neporovnateľne drahší a nevidím žiadne plus oproti Nive, ktorú využívam skutočne v teréne. A keď sa niečo oškrie a obúcha, tak auto ktoré ma stálo pred 10 rokmi 10500,-€ to znesie. Jedine by prichádzalo do úvahy nové malé Jimny, ale k tomu sa nedá dostať. Takže zostávam pri Nive. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od xwolf, 13.3.2025 o 15:27 :
Ja mám Nivu ôsmy rok a veru som sa v nej ešte nemusel vŕtať. Kúpil som ju ako novú a má nabehaných už 25 tis. km. Možno vznikne problém vekom, ale zatiaľ OK. ◄ reagovať
Zo zvedavosti som si pozrel ceny Nivy na bazoši :-))) Neuveriteľné, čo niektorí pýtajú. Niva je všeobecne známa potrebou neustálej údržby. Síce obvykle stačí základný vercajk, ale snáď nepoznám majiteľa, čo by sa v tom neustále nevŕtal. Za tie sumy sa dá kúpiť niečo serióznejšie a hlavne spoľahlivejšie. Bez udania predpokladanej sumy na nákup je to ale len veštenie z kávovej usadeniny. ◄ reagovať
Obidva auta trpia na koróziu to majú spoločne, čo sa týka spoľahlivosti tak určite jimny tak isto ma lepši podvozok a tuhú prednú nápravu vydrži v teréne oveľa viac ako niva, niva je zasa priestrajnejšia. Ak ťa zaujíma niečo bližšie kľudne napíš správu ◄ reagovať
Lada Niva alebo Suzuki Jimi - Dobrý den chcem sa vas opýtať mam zaujem si kupit auto do lesa rozhodujem sa medzi Suzuki Jimny a Lada Niva čo by ste mi odporučili?Lada niva si mislim ze prejde viac v terene ako Suzuki Jimny lebo Lada Niva ma Večiu svetlu výšku. No vy budete mat viacej skusenosti stimto ako ja. ◄ reagovať
Samuraj je fajn ale Vitara je trochu pohodlnejšia a s krátkou vitarou prejdem to isté ako samuraj. ak nie aj viac. Uzávierka prednej nápravy sa dá ľahko domontovať ale zatiaľ som ju nepotreboval. Dobré gumy spravia viac a to jazdím dosť ťažké terény v kopcoch. Cena samuraja a vitary je približne taká istá . Krátka vitara s dvomi sedalami má poriadne veľký kufor pre všetko okrem jeleňa. Je trochu širšia ako samuraj - tým je aj pohodlnejšia a lepšie znáša náklony. ◄ reagovať
nikto nikomu nebráni aby ťahal zver z revíru ,,ručne,, alebo chodil do revíru niekoľko km pešo :) Ja mám Samuraj SJ 80, ma to velmi dobru priechodnosť, vyškriabe sa to všade, planujem kupiť riadne pneu a hlavne predne tlmiče, bo sú rozbité a jazda na tom je jak na rebriňáku, ale či sa to tlmičmy vyrieši neviem, pretože tieto autá sú vraj riadne ,,kostitrasy,, :)