1)
Pokiaľ viem, tak čierna zver na poľovačkách sa loví v zmysle zákona 247/ 2009 guľovnicami s dopadovou energiou od 1500 joulov ( 100m ) a brokovnicami jednotnou strelou. Tieto majú úsťovú energiu okolo 2500-3000 j a sú veľmi vhodné na lov. Preto Edu nechápem, prečo spomínaš a trápia Ťa brokovnice.
2)
Nechápem, aké masakrovanie, alebo čo za masakrovanie máš na mysli. Predsa pri výkone práva poľovníctva sa zver loví strelnými zbraňami a tak zo strelnej rany musí tiecť aj farba. ( krv). Však všetko mäso a ryby, ktoré bežne kupujeme a konzumujeme, musel predtým najprv niekto usmrtiť. Toto voláš masaker?
3)
Aké prehánanie zveri, keď robíš spol. poľovačku na diviaky obrazne 3-5x a to vždy obmieňaš lokalitu? Psy sa používajú nízkonohé, čiže zveri neubližujú, len ju duria a hlásia. No bojí sa zver napr. jazvečíka? Doslovne ho ignoruje a vysmieva sa mu. Pobehne, zastane.
4)
Zo spoločných poľovačiek má výhody aj kolektív, aj spoločnosť ( kedysi povinná dodávka, predaj mäsa, distribúcia do sietí , príp. ( poplat poľovačka atď ). Aj tento zisk do spoločného nevie zrejme pár ľudí stráviť:-))
5)
Ja chápem, prečo úzke skupiny ľudí robia všetko preto, aby sa SP zrušili. Títo ľudia sa nechcú podriadiť kolektívu a disciplíne. Načrtol som niečo tiež už v predchádzajúcom príspevku, ale je toho viac.
Growler, teraz som si všimol Tvoj príspevok. Áno, môžem napísať, napíš najprv Ty zápory SP, prípadne klady a následne napíšem ja. Aby sme obaja podali -úmerný- pracovný výkon :-)