milank
mibe74, 11.1.2021 o 14:17 Hľadám knihu od autora Rudolfa Bednarik-Ľudové poľovníctvo na Slovensku. Neviete niekto, kde sa dá zohnať??? Ďakujem. ◄ reagovať
pavian, 11.1.2021 o 7:39 Opäť dávam do pozornosti jednu výbornú knihu, ešte ju nemám celú dočítanú, ale určite stojí za to. Po dlhom čase v tejto kategórii konečne poriadna publikácia... ◄ reagovať
pavian, 11.2.2020 o 19:49 dávam do pozornosti Odhad a presne stanoveni veku ulovene sparkate zvere oplatí sa kúpiť, je to jedna z mála kníh kde nie je odhad veku zveri podľa opotrebenia chrupu zhrnutý na 3-4 stranách pre všetkých záujemcov - Zatiaľ ju ponúkajú iba v ČR, objednával som ju z kníhkupectva
◄ reagovať
steyr, 18.5.2018 o 14:38 Kolegovia, poraďte nejakú dobrú knihu ohľadne poľovníckych zariadení. Bola mi odporučená táto: no nie je nikde dostupná. ďakujem.
◄ reagovať
Patrac22, 26.1.2017 o 13:27 Ďakujem za tipy, o mesiac idem po KMP bude to môj prvý poľovný pes ale trúfam si.. knižka nieje všetko ako vravíte ale nieje na škodu dačo si poštudovať, zatiaľ som mal v rukách len také všeobecné knižky v ktorých bolo popísané minimum o poľovných plemenách tak som sa obrátil na vás o nejakú radu, Ďakujem. ◄ reagovať
hunter4321, 25.1.2017 o 19:45 Neviem aké plemeno psa máš, resp. chceš ale mňa zaujal kedysi tento " film" odkaz ,je to o výchove farbiara ale je to celkom zaujímavé. Neviem či ti to pomôže ale skús to kuknúť. ◄ reagovať
goret, 25.1.2017 o 18:31 Knihy a príručky sú jedna vec, konkrétny pes druhá. Nie je na škodu si niečo o tom prečítať, ale netreba to brať ako učebnicový návod typu "takto, a nie inak". Medzi takéto publikácie patrí aj Výchova štenete loveckého psa od Antona Fichtlmeiera a Júlie Numsen, Grada 2012. ◄ reagovať
Patrac22, 25.1.2017 o 15:16 Kniha- výchova poľovného psa - Zdravím Vás, vie mi niekto odporučiť nejakú dobrú knihu o poľovných psoch ich cvičeniu, výchove a podobných veciach ? ◄ reagovať
Vero-nika, 4.9.2016 o 12:12 Dobrý deň, Ramus. Ak ešte máte záujem o tých pár strán, napíšte mi do správy Vašu e-mailovú adresu. :) ◄ reagovať
Ramus, 28.8.2016 o 12:11 kniha Stopařství (2009) - Dobrý deň, ak máte niekto knihu Stopařství - Andreas David vydavateľstvo Grada (2009).Potrebovala by som preskenovať strany 53-57, t.j. psíka medvedíkovitého. Ďakujem za pomoc.Ramuš ◄ reagovať
lutrach, 14.2.2016 o 18:14 Zdravím kolegovia rád by som Vás upozornil na jedného autora a jeho knihu. Je ním Ján Vŕba a jeho kniha Myslivcuv rok - Jaro, Leto, Podzim a Zima. Je to nádherna kniha od človeka, ktorý neskolnale úžasne pozna prírodu. Vrelo odporúčam prečítať si toto vyše 700 stranové dielko. ◄ reagovať
schaman, 12.2.2016 o 9:28 Pre Vinciho - myslel som si že mám všetky poľovnícke knihy za posledných 20 rokov, ale autora Vaculčiaka nepoznám. Môžeš mi poradiť, kde by som ho zohnal ? ◄ reagovať
kaso79, 12.2.2016 o 8:49 Podla mňa najväčšia SLOVENSKÁ klasika je Zelená Krv od A. Nicoliniho. Popis ako sa poľovalo a aké boli pomery na začiatku poľovania na Slovensku, v Trnavsku...Odporúčam. ◄ reagovať
shoogo, 11.2.2016 o 22:51 ja mam z grady lisky a kuny, ale o vabeni je tam toho malo, resp. nie je tam technika vabenia ◄ reagovať
martinxl, 11.2.2016 o 22:05 Dobrý večer. Vie niekto o nejakej knihe kde sa píše o love, vábení a vnadení líšok? Ďakujem ◄ reagovať
Vinci, 26.5.2015 o 22:37 Momentálne čítam Spomienky polianskeho horára. Autor p. Peter Vaculčiak. Mám všetkých osem dielov. Odporúčam aj ostatným. ◄ reagovať
cita, 28.2.2015 o 23:10 branoll-monografie o příslušných druzích: Jelenia zver-Bališ, Jelení zvěř-Lochman atd atd.... ◄ reagovať
brano11, 28.2.2015 o 8:23 Zdravím,vie mi niekto poradiť nejakú odbornú literatúru,kde sa dočítam ohľadom určenia veku pred a po ulovení u jelenej,danielej,muflónej zveri. A kde sa ešte dočítam zásady selektívneho odstrelu u tejto z menovaných druhov zveri.Ďakujem za radu ◄ reagovať
patrikseven, 20.1.2015 o 19:24 Zdravím vás,hladám knihu lovečti španele,neviete kde sa dá zohnať?má ju niekto,je dobrá?ďakujem ◄ reagovať
m98, 16.12.2014 o 20:34 maťo - toto už máš? odkaz V antikvariáte môžeš pohľadať: M. Šagát- POĽANA, Príroda 1980 ◄ reagovať
matomatozhrinovej, 14.12.2014 o 11:00 Áno všimol som si ,že na aukro sa daju knuihy zìskať celkom dobre. A ceny sú pre mňa jeden z najväčšìch problémov avšak za literatùru v ktorej sa spomìna Poľana či okolie som ochotný dať naozaj dosť (cca 100 € za 1 knihu...) ◄ reagovať
cita, 14.12.2014 o 0:42 matomatozhrinovej, dají se získat, pokud trochu chceš. Stačí dát tady inzerát, nebo např. do PaR. Horší je to s předválečnou literaturou. Sehnat se dá, ale ty ceny...:( Teď je na prodej jedna knížka, která mě zajímá. Otázka kam se vyšplhá cena... Zatím pokud jsem se s ní setkal byla cena vždy dost přes 1000 Kč. Doporučuji též Lolek, Lovecký deník. Je to z VF z oblasti Smrekovice. Teď je zrovna na Aukru k mání... ◄ reagovať
matomatozhrinovej, 13.12.2014 o 18:38 Bodo1948 z tých kníh som mal možnosť prečítať len : Na poľane vlci vyjú od E.Rakytu , preto by som sa chcel opýtať či je vôbec možné získať tie ostatné knihy ktoré ste uviedli? Ďalej by som odporučil knihu Jána Nôžku : V horách Poľany či knihy od P. Vaculčiaka ... Mimochodom som zanietený zberateľ a čitateľ poľovníckej literatúry z okolia poľany takže ak by ste mi vedeli poradiť hociakú poľovnícku knihu z okolia poľany tak si ju rád kúpim a prečítam.. ◄ reagovať
lubenko, 11.12.2014 o 18:50 mam od neho ešte zopar knih všetko super čitanie,všetko v češtine:):):):) ◄ reagovať
mibe74, 11.12.2014 o 18:28 tu je v slovencine odkaz ale doporucujem knihu v ceskom jazyku. ◄ reagovať