operak 22.6.2010 o 20:21
To nie je najlepšie riešenie.Tiež som prešiel od sviečok až po špeciálne zmesi na výplne zubov.Poviem Ti ako to robím ja a zatiaľ mi to funguje.Keď odpíliš sánky z kanca,spodnú pokiaľ je zrelý na medailu až za posledným zubom/pre istotu/ daj ich variť.Variť sa musia od studenej vody.Keď voda začne vrieť, var ich max 40 minút.Maximálna minutáž je u kanca 6 a viac. Veľmi dôležité je po uvarení nevyťahovať kly von ,ale nechať ich vychladnúť vo vode,v ktorej sa varili.Potom ich pracne vyberieš zo sánok,určite vieš že zo silných kancov idú ľahšie ako z 3-ročných sekáčov.Potom ich vo vlažnej vode umyješ a nechtom odstrániš jemný povlak na kloch i orechoch.Samozrejme vytiahneš aj dreň ,ktorá je v zbraniach.Kly necháš zhruba dve hodinky obschnúť.Potom ich naložíš do oleja jedlého alebo olivového.Kľudne ich tam nechaj dva týždne.Keď ich vyberieš otri ich handričkou.Do klov i orechov natlač pinzetou trošku vaty, zastriekaj ju silikónovým sprayom zase daj vatu a zastriekať.Keď takto naplníš kel silikónom nasiaknutou vatou na konci to uzavri roztavenou sviečkou.Takto si kel bude ťahať mastnotu koľko bude potrebovať.Samozrejme ako som už písal nezabúdať natierať ich zvonku silikónovým gelom,hlavne hrany klov.Orechy nie sú tak náchylné na praskanie,precízne sa treba venovať hlavne spodným