Polovacka za splnu.Pre niekoho nieco nezabudnutelne,pre niekoho neprijatelne.Pre mna osobne je spln mesiaca obdobim,ktoreho sa neviem dockat.A hlavne v obdobi po zatve,ked pokosene lany obilia poskytuju za jasnej mesacnej noci,moznost ziskat nezabudnutelne zazitky,vidiet,co je inokedy skoro nemozne.Kto zazil co ilen raz takuto polovacku na diviaky,da mi urcite za pravdu.Za jasnej mesacnej noci,na pokosenom strnisku je viditelnost velmi dobra.Kto zazil,vie,ze kazdy predmet,osoba,strom vrha za takychto podmienok jasny tien.A riziko postrielania zveri?Neviem.Nemyslim,ze je ovela vacsie,ako pri inych sposoboch lovu.Je to vsetko len v ludoch.Ak niekto argumentuje,ze je to rizikve a omnoho istejsie je polvat na spolocnych polovackach na zver,ktora je castokrat v pohyb,alebo za bieleho dna pri stopercentnej viditelnost,aj ked zvoli ranu na "nepolovnicku",teda velku vzdialenost?Naozaj neviem.Podla mna kazdy svedomity polovnik vzdy a za kazdych okolnosti najskor poriadne prehodnoti mozne rizika a az potom siahne na spust.To iste plati aj o polovacke za splnu.Ak je sice spln,no obloha je zatiahnuta a vyditelnost zla,tak si myslim,ze ziadny polovnik nebude riskovat zlu ranu,len s odvovodnenim,ze ved predsa je spln,tak mozem.Ale taketo rozhodnutia su na svedomi kazdeho z Vas,polovnikov.Vela ludi s mojim nazorom pravdepodobne nebude suhlasit,ale to co som napisal je vyslovene moj osobny postoj k danej teme.