Príspevok presunutý z diskusie Jahti jakt pro (autor: lastek).
Odevou je naozaj na trhu kvantum . Výrobcovia sa predbiehajú v membránach ,100% vetru vzdornosti ,hlavne oderuvzdornosti atď . Treba si vybrať google nám to umožňuje . Ja mám najradšej swedteam vybavený kvalitnými zipsami samozrejmosťou sú už v dnešnej dobe vybavenia reflex pásikmi ,či ľahkou vestou . Vrecká sú tiež účelne volené . Proste šwedsky premakané do drsných podmienok nohavice,bunda,návleky a kapuca . Termo prádlo je tiež už samozremosťou . Ponožky sú základ do chladného mrazivého počasia. Napriek tomu ,že som v odievaní zostal konzerva ma fascinujú tiež kamufláže /nevojenské určené pre lov a fotenie zveri / Ich výber je naozaj fantastický samozrejme i kvalita. V severských krajinách sa snád v inom nepoľuje . Moja prognoza je ,že sa to ujme i u nás . Hlavne pre fotenie prírody a individulnu poľovačku naozaj paráda . Tie kamuflované na lov do snehu ako i tie narúšajúce perspektívu a mnohé a mnohé ďalšie . Na spoločnú poľovačku volím nekamuflované veci aby som nepohoršil verejnosť :)) Doba poprešívaných ihličkových maskáčou a kanad je za nami .To však neznamená ,že kamuflovaný odev vyrábaný a požívaný vo všetkých krajinách na svete by bolo nejake fo pá . Môjmu oku veľmi lahodiace nádherné veci . Všetky svetové značky loveckých odevov ponúkajú kamufláže . V časoch keď som začínal poľovať som tiež nemohol prísť do pohonu v oranžovej veste :) Asi by si všetci mysleli ,že som sa zbláznil o tradíciach nehovoriac . To že sa našli honci v monterkach už bolo nejako skoro normálne . Podobne to bolo i pri poľovníkoch v monterkových prešívakoch ,pollitrákoch,kanadách a mnohých zábavných uboroch:) Kamufláž sa dlho spájala s USA čo je samozrejme smiešne . Lebo sa používa vo všetkých vyspelých krajinách na svete pre účel poľovníctva .