bakchus, už som tu niekedy napísal, že pes je v podstate tiež len tovar musia naň platiť aj aké-také garancie. nielen vo vzťahu k chovateľovi, ale i klub musí byť toho súčasťou. lenže: tu funguje opak, v kynológií rozhodujú ľudia, ktorí boli nominovaní nie chovateľmi, ale funkcionármi. celá kynológia je postavená na hlavu. ježíte sa tu, keď poviem, že spz nemá čo hľadať v kynológii, že komora nemá čo hľadať v kynológii, že akési prezídia rozhodujú o rozhodcoch, že naprosto nezákonne zasahujú do činnosti klubov a pod. výsledok je tu, nemôžeš veriť ani poradcovi klubu. spomente si len, ako sa lebockému, štefíkovi, jevčákovi podarilo naprosto v rozpore so všetkým rozdrbať klub kopovov. následne shs. a to je len vrchol ľadovca. zalamujeme rukami, aké psy na výstavách povyhrávajú, alebo sú ocenené. to samé na pracovných skúškach. v kluboch nefunguje štandardne poradca chovu. ten systém je zhnitý!!!! viackrát som upozornil na to, že čo všetko je doslova nelegálne, ale nik sa nad tým ani len nezamyslí. toto je len dôsledok! každý len pri pive papuľuje, aké je to celé nanič, no zdvihnúť sa na klube a robiť s nimi poriadky, to ani za boha. každý len čaká, kto druhý sa ozve apotom ho po schôdzi potľapkávajú, alebo povedia, že aj tak je to zbytočné. tak to funguje, či nie? preukázal som, že lebocký si nezákonne získaný revír platí z členských príspevkov. ani sa to neriešilo, tak fungujete.... a robí zle ďalej. ako je možné, že tam ešte sedí????
toto sú tie príčiny, napísať sa dá na veľa strán. bakchus, psa si druhýkrát vyberaj dopredu, dohodni si šťeňa od suky, ktorrú poznáš, od chovateľa, ktorému okolie dôveruje. ............ mladý pes na spoločnej... nuž ja by som mladého psa nepustil. načo mi je taký pes, keď sa mi vráti s odhryznutou nohou, ak sa vôbec vráti. výcvik psa je predsa úplne ináč! na všetko sa dá ten psík pripraviť bez rizika!