dnes je utorok,  31. marec 2026,  meniny má Benjamín,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:28,  dnes západ slnka: 19:12
termovizia nocpix
ODIMON

Skúšky poľovných hospodárov - diskusia

autor: baho
pridané: 13.1.2010 17:38
zobrazení: 34 227
hlasov: 0
Neviete niekto, ktorá okresná organizácia alebo Lesný úrad organizuje tento rok skúšky poľovných hospodárov?

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

Najlepšia odpoveď

Hekler
môj názor na príspevky (otázky) 300WinMagGeco a Belgie-ho ... ak poľovník nepozná odpoveď na tieto otázky nezaslúži si ešte byť poľovníckym hospodárom ...
reagovať dať hlas

zoradiť
Zobrazené 1-40 z 143
dede
Reakcia na príspevok od ivanivan, 12.6.2023 o 13:46
Na prednáškach prednášajúci-zároveň skúšajúci podá info. Možno v BA je to ináč, tam je všetko iné ako v inej časti SK u sedlákov... Kamarátov nemáš ?
ivanivan
Dobrý deň. Prosím Vás akú literatúru použiť k príprave na skúšku poľovníckeho hospodára? Stačia dve knihy, ktoré odp.SPK na skúšky z poľovníctva? odkaz
vlavar
Reakcia na príspevok od Sofia1, 19.5.2019 o 10:47
Aj aj. Tak ako pisše Pepes33. A najdôležitejšia je záverečná ústna skúška :D
Pepes33
Ja som robil hospodárske skúšky v Nových Zámkoch a tam bol najprv písomný test z 5 predmetov, potom nasledovalo vyhotovenie plánu chovu a lovu, plus plán starostlivosti o zver- teda výpočet množstiev krmiva a soli a po týchto písomných častiach sa išlo na ústnu skúšku, kde sme si ťahali po jednej otázke z každého predmetu.
Sofia1
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať na priebeh hospodárskych skúšok. Je tam aj ústna časť alebo len písomna ako na poľovníckych skuškach ?
Belgie
Hekler, ešte šťastie, že nie od ľudí ako si Ty zavisí, kto sa poľovným hospodárom môže a nemôže stať, ak máš takéto kritéria, podľa ktorých hodnotíš poľovníkov. Ja som sa snažil získať info, nakoľko nikde na internete som sa k žiadnej jednoznačnej odpovedi nedopátral. Moji kamaráti (mimochodom už poľovní hospodári (síce neviem či by v Tvojom hodnotení obstáli)) mi poskytli rôzne informácie, niektorým dali len študijný materiál, ktorý si mali prejsť ako samoukovia, niektorí absolvovali jednodnovú prednášku, kde mali teoretickú prípravu aj s vypĺňaním jednotlivých formulárov, atď... Hekler, aspoň na tejto stránke skús v sebe potlačiť tu akúsi bratislavskú nadutosť a pokús sa s poľovníkmi komunikovať ako so seberovnými a už vzhľadom k Tvojmu veku sa snaž byť vzorom. Ak Ťa naše príspevky obťažujú vôbec na ne nemusíš reagovať, prajem Ti všetko dobre a prevolávam Lovu zdar.
Hekler
môj názor na príspevky (otázky) 300WinMagGeco a Belgie-ho ... ak poľovník nepozná odpoveď na tieto otázky nezaslúži si ešte byť poľovníckym hospodárom ...
Belgie
Vedel by niekto poradiť, ako prebieha príprava na skúšku poľovného hospodára? Pred vykonaním skúšky poskytnú nejaký študijný materiál alebo sú nejaké prednášky? Za príspevky vopred ďakujem....
WolfHunter
Hospodarske skusky si mozes urobit ak si minimalne 5 rokov drzitelom polovneho listka a uspesne absolvujes skusky vykonavat funkciu mozes po nastupe do nej kedy a ako je vec okolnosti podla zakona stanov domaceho poriadku avsak tato tema uz tu je treba sa informovat nie vypytovat...
300WinMagGeco
Hospodárske skusky - Dobry den chcel by som sa spytat kedy si mozem spravit hospodarske skusky a kedy mozem vykonavat tuto funkciu
pavian
Reakcia na príspevok od ziletka, 22.11.2018 o 11:35
Potrebuješ hlbšie vedomosti a hlbší záujem o poľovníctvo ;)
ziletka
Hospodárske skúšky - Pozdravujem chcem sa opýtať aké sú podmienky na vykonanie skúšky na hospodára čo je potrebné k vykonaniu takejto skúšky poprípade čo konkrétne je potrebné vedieť ku skúške.Ak by mal niekto nejaký link kde by som sa o tom mohol dozvedieť viacej prijmem ho Ďakujem.
Elo
Reakcia na príspevok od peho7, 29.10.2018 o 13:11
skúška PH sa vykonáva len raz a platí "navždy"...
peho7
dobry den otazocka treba skusky hospodarov obnovovat alebo staci raz urobit a su platne az do ,,smrti,, ?
jaro1
Pozri zakon o polovnictve v platnom zneni, § 19 odsek 2, pismeno b, d.
Sofia1
Dobrý deň, aké sú podmienky na vykonanie skúšok poľovníckeho hospodára ? Je nejako ohraničené kedy si ich môžem spraviť alebo môžem hneď po ukončení poľovníckych skúšok ?
atyla13
Páni, ďakujem za informácie.
Rimo
Presne tak, vlastnymi slovami opis od kedy si zlozil skusky z polovnictva az do teraz
win243
Informujte sa na príslušnom okresnom úrade, odbore pozemkovom a lesnom, v mieste trvalého bydliska. V prípade dostatočného počtu žiadateľov o skúšku, bude ju príslušný okresný úrad v spolupráci s iným úradom, organizovať.O prehľade praxe sa nevydáva žiadne tlačivo, opíšete svoju činnosť, samozrejme s uvedením doby držania poľovného lístka.
atyla13
Dobré ráno, viete mi niekto povedať/poradiť čo mam rozumieť pod pojmom "prehlad o poľovníckej praxi" je to tlačivo ktoré sa prikladá k žiadosti o skúšku poľovného hospodára ? alebo je to nejaké vyjadrenie z PZ ? ďakujem
Lesanek
Lesné úrady neexistujú, štátna správa je súčasťou Okresných úradov. Aj takáto informovanosť svedčí o nedostatkoch v radoch SPZ, SPK, následne v práci ich organizačných zložkách, a čo potom legislatíva, jej dodržiavanie a následne kontrola. Tu je pes zakopaný aj čo sa týka medziľudských vzťahov v poľovníctve a nenávisti medzi PZ a spolkami ako je to napr. v okrese Gelnica. Hoci všetci sú členmi SPZ, SPK - liečivo pre zver sa vydá len pre PZ ( takto vyzerá v praxi prístup funkcionárov okresu k poľovníctvu. Pritom legislatívne terajším užívateľom je PS poverený Šs poľovníctva.
Pepes33
Ahoj, na konci februára som bol na skúškach v Nových Zámkoch, na jar asi už nebudú robiť skúšky, možno na jeseň. Stačí im tam len zavolať.
dlbvvp9
Neviete niekto, ktorý Lesný úrad na západnom slovensku organizuje skúšky poľovných hospodárov?
atyla13
Príspevok presunutý z diskusie skusky polovneho hospodara (autor: ajven).
Zdravím, neviete niekto kde nájdem termíny a miesta konania skúšok poľovných hospodárov ? Hlavne východné slovensko. Ďakujem
kopoviar17
Zdravim pani,neviete mi poradit kde robia skusky hospodara v najblizsom case?
apple
kubík, a pridám ešte pikošku: na skúšky poľovného hospodára nemusíš mať ani PL....
Jager68
pepes33 neviem ako teraz...ale v NZ,ked som robil skušky ja to bolo este po ,,starom" a poriadne perné...nemaznali sa s nami. Ziadne testy na nete vopred..len okruh otazok..teda vsetko a hotovo. Vela štastia a nech to urobis.
Pepes33
Zdravím, na jeseň ma čakajú skúšky PH v Nových Zámkoch, kamaráti robili v Senici skúšky minulý rok. Mali prístup cez internet k cvičným testom na skúšky. Našiel som stránku odkaz , po registrácií sú tam aj testy na PH. Je to táto stránka? Viete o tom niečo? Ďakujem Vám za odpovede.
kubik856
pavian: Viem že aj to je podstatné no ja sa do toho nijakým spôsobom nehrniem, pýtam sa len zo zvedavosti a pretože ma to zaujíma. apple Ďakujem za ozrejmenie tejto problematiky :D
pavian
To sú 2 veci, ale tá najpodstatnejšia je, či ťa navrhne užívateľ PR lesnému úradu ;)
apple
áno, ale skúšky môžeš robiť skôr
kubik856
Keby chce byť hospodárom, tak ale musí mať PL viac ako 5 rokov nie?
apple
môžeš!
kubik856
Nechcem zakladať duplicitnu tému, aj tak ich je tu dosť, no mám otázku? Môže si poľovník urobiť hospodárske skúšky aj keď má PL v držaní menej ako 5 rokov? Nehovoríme o tom že bude hneď vykonávať funkciu poľ. hospodára, ale bude mať len skúšky....
polovnikrv
ahojte, nevedel by mi niekto z Vas poskytnut testy alebo neake podklady na ucenie, pretoze som sa prihlasil na kurz a chcel by som sa tomu intenzivne venovat. Dakujem LaL Zdar!
ondrejra
ja by som vas chcel poprosit kto ste boli tohto roku na skuskach polovnickeho hospodara keby ste mi poskytli blizsie info. ako to prebiehalo ,co to obnasalo, z coho ste sa ucili atd. velmi pekne dakujem.
nugy
Ďakujem
Elo
Presne tak, zákon a vyhlášku jednoznačne, treba si zopakovať aj novelu zákona o zbraniach a strelive, z trestného zákona paragrafy o nutnej obrane a krajnej núdzi. Čo sa týka poľovníckeho plánovania, skús sa opýtať na OlÚ, či nebudú pred skúškami robiť prípravné školenie pre uchádzačov, týkajúce sa vyslovene poľovníckeho plánovania, v Nových Zámkoch to tak robili asi mesiac pred termínom skúšok. A OLÚ by Ti mal poslať aj okruhy otázok, ktoré budú na skúškach.
sporko1234
ja som sa ucil cely zakon+vyhlaska bolo tam toho dost a dost chytakov, zalezi ake daju testy
nugy
Chlapy chystám sa na skúšky PH v Senci. Tý čo to máte za sebou, poraďte prosím čo si treba naštudovať? Akú literatúru? Polovnícke plánovanie mi snáď vzsvetlí kamarát hospodár a ostatok? Čo ešte treba vedieť? Ktoré okruhy? Je nejaká literatúra? Ďakujem
Zobrazené 1-40 z 143

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.